Gündem Yine Şirinler... Bu kez de polis kılığına girip iş adamı kaçırdılar!

Yine Şirinler... Bu kez de polis kılığına girip iş adamı kaçırdılar!

22.12.2017 - 15:40 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, ‘polis’ süsü vererek silah zoruyla bir kişiyi rehin alan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi yakalandı. Silahlı kişilerin, “Şirinler” adlı çeteye mensup silahlı kişiler olduğu ortaya çıktı.

Yine Şirinler... Bu kez de polis kılığına girip iş adamı kaçırdılar

Eyüpsultan Topçular Mahallesi’nde 18 Kasım günü kendilerine polis görüntüsü veren 6 kişi sanayicilik yapan M.E.’yi girdikleri ofisinde silah zoruyla bir araca bindirdi. "Gözaltına alındın" diyerek iş adamı M.E.’yi Güngören’deki bir iş hanına götüren çete üyeleri, iş hanının bir katında silah zoruyla 1 gün boyunca tuttukları iş adamını dövüp silah zoruyla kendisine açık senet imzalattı. Senedi imzaladıktan sonra serbest bırakılan iş adamı M.E., savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları soruşturmada işadamı M.E.yi kaçıran şahısların kamuoyunda Şirinler çetesi olarak bilinen suç örgütünün mensupları olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

AZMETTİRİCİ ALACAKLI İŞ ADAMI

Alacak verecek nedeniyle, alacaklı iş adamının azmettirmesiyle iş adamı M.E.yi kaçırıp senet imzalattıkları ve olaya karıştıkları belirlenen 8 çete üyesinin yakalanması için dün sabah Bahçelievler, Güngören ve Beylikdüzü’nde belirlenen adreslere baskınlar düzenleyen Organize Suçlarla Mücadele ekipleri A.H, H.K, F.Ö, C.E, Ü.B, M.A, A.H ve Ö.Ş. isimli şüphelilerden 6'sını 3 tabanca ve 45 mermi ile yakalayarak gözaltına aldı.

GİRDİĞİ CEZAEVİNDEN 1 GÜN SONRA TALİMAT VERDİ

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan şüphelilerin ilk ifade ve mülakatlarında kaçırıp zorla senet imzalatma olayını ceza evinde bulunan çete elebaşı Mehmet Sabri Şirin'in talimatıyla gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenilirken, olayın çete elebaşının cezaevine konmasından 1 gün gibi kısa bir süre sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

CİNAYET SİPARİŞİ TOPLANTISINDA BASILMIŞLARDI

Güngören ve Bahçelievler'de silahlı çatışmaya girdiği bir başka organize suç çetesi Sarallar çetesiyle hasım olan Şirinler çetesi en son geçtiğimiz Kasım ayında gündeme gelmişti. Organize Polisi, 2 Kasım akşamı Bahçelievler’de bir AVM içerisinde bulunan restorana operasyon düzenlemiş ve baskında 2'si Azerbaycan uyruklu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Çetenin “Max” lakaplı elebaşı Mehmet Sabri Şirin’i de o operasyonda gözaltına alan polis, yaptığı soruşturmada Azerbaycan uyruklu 2 çete mensubunun, geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ta öldürülen Rövşen Caniyev cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen kişinin öldürülmesi için Şirinler çetesiyle ile buluştuğunu tespit etmişti. Şirinler’in 5 milyon Dolar karşılığı azmettiriciyi öldürmeyi kabul ettikleri basılan toplantı sonrasında, soruşturmayı genişleten polis, her iki çeteden 20'ye yakın şüpheliyi gözaltına almıştı. Soruşturma sonrasında mahkemeye sevk edilen çete elebaşı Mehmet Sabri Şirin ile 8 adamı tutuklanarak cezaevine konmuştu.