Gündem 2022 YKS Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat kaçta bitecek, kaç dakika sürecek?

2022 YKS Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat kaçta bitecek, kaç dakika sürecek?

19.06.2022 - 10:09 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavı YKS'nin ilk oturumu 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. 19 Haziran bugün ise sabahtan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı ardından ise Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı gerçekleştirilecek. İki oturumun ardından YKS sınavı tamamlanmış olacak. Peki YKS sınavının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı saat kaçta başlayacak/sona erecek? Sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından ne zaman yayımlanacak?

2022 YKS Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat kaçta bitecek, kaç dakika sürecek

YKS sınavının ilk oturumu TYT, 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi ise 19 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci ve üçüncü oturumların ardından YKS maratonu sona ermiş olacak. AYT sınavında adaylara toplamda 160 soru yöneltilecek. Adaylar mezun oldukları alanlara göre Sözel-Sayısal veya Eşit Ağırlık bölümlerine göre testleri yanıtlayacak. Sözel mezunu bir aday Sosyal Bilimler 1 bölümünde 40 soruya Sosyal Bilimler 2 testi bölümünde 40 soru olmak üzere toplamda 80 soruya yanıt verecek. Adaylar dilerse Matematik ve Fen Bilimleri alanındaki testleri çözebilecek. Aynı durumda Sayısal bölümden mezun olan aday içinde geçerli olacak. Matematik ve Fen Bilimleri bölümlerinden 80 soruya yanıt veren adaylar, Sosyal Bilimler 1 testine de yanıt verebilecek.

Haberin Devamı

AYT-YDT SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK SONA ERECEK?

YKS ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sabah saat 10:15'te başlayacak. 180 dakika sürecek olan sınav saat 13:15'te sona erecek. Sınavın sona ermesinin ardından 15:45'te son oturum olan YDT sınavı başlayacak. 80 soru için adaylara 120 dakika süre verilecek. YDT oturumu ise 17:45'te sona erecek.

YKS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK? 

YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT)'nin sona ermesinin ardından ÖSYM tarafından sınav soru kitapçığı ve cevap ananhatarının erişime açılması bekleniyor.