Gündem 2021 YKS birincileri ve illeri belli oldu | TYT-AYT-YDT birincileri...

2021 YKS birincileri ve illeri belli oldu | TYT-AYT-YDT birincileri...

29.07.2021 - 07:14 | Son Güncellenme:

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava ilişkin verilerde açıklanmaya başladı. 2021 YKS sınavı bilindiği üzere 26-27 Haziran tarihleri arasında üç farklı oturumda gerçekleştirilmişti. Bu sabah saatlerinde YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından YKS 2021 birincileri açıklandı.

2021 YKS birincileri ve illeri belli oldu | TYT-AYT-YDT birincileri...

YKS birincileri ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından açıklandı. 26-27 Haziran tarihleri arasında üç farklı oturumda gerçekleştirilen YKS sınavını ilk oturumu olan TYT sınavı 26 Haziran tarihinde ikinci oturum AYT 27 Haziran ve üçüncü oturum YDT sınavı ise 27 Haziran öğleden sonra gerçekleştirilmişti.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklama ile YKS sonuçlarının adayların erişimine açıldığı duyuruldu. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS birincileri de belli oldu. İşte 2021 YKS sınavının birincileri...

 Buna göre; Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana'dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu.

Yabancı Dil Testi'nde ise, birincilik Almanca'da Balıkesir, Arapça'da Konya, Fransızca'da İstanbul, Rusça'da Bursa ve İngilizce'de İstanbul'dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

2021 YKS birincileri ve illeri belli oldu | TYT-AYT-YDT birincileri...