Gündem YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak? Tarihler belli oldu

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak? Tarihler belli oldu

03.09.2019 - 09:21 | Son Güncellenme:

YKS ek yerleştirme işlemleri için heyecanla bekleyen adaylara ÖSYM'den sevindirici haber geldi. YKS ek yerleştirme tercihleri 5 Eylül itibariyle başlayacak. Elektronik ortamda alınacak olan tercihler için kılavuz yayımlandı.

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak Tarihler belli oldu

 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ek yerleştirmeler için tercih dönemini bekleyen adaylar için tarihler belli oldu. ÖSYM YKS ek yerleştirme kılavuzunu yayımladı.

Haberin Devamı

 YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır. 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ