Gündem YÖKDİL sınavı bugün! YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı bugün! YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

03.11.2019 - 09:17 | Son Güncellenme:

2019 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL), bugün uygulanacak. 13-23 Eylül 2019 Tarihleri arasında alınan YÖKDİL başvuruları sonrasında, sınav günü geldi çattı. ÖSYM tarafından uygulanacak olan YÖKDİL sınavı için heyecan dorukta. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, tarih belirledi mi?

YÖKDİL sınavı bugün YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Sınav, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanacaktır.

Sınav, Sonbahar Döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İlkbahar Döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav sonuçları, ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre 28 Kasım 2019 tarihinde açıklanacak.