Gündem Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir?

Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir?

26.04.2018 - 14:54 | Son Güncellenme:

Yulaf ezmesi; kepeğin temizlenip kurutulma işleminden geçmesiyle ezilip oluşan tahıla denilmektedir. Yulaf ezmesi birçok vitamin ve besin değerine sahip bir tahıldır. Özellikle tok tutma özelliğinden dolayı diyet listelerinde başrolü oynar.

Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir

Yüksek lif içerme özelliği ile de tok tutma özelliği birleştiğinde sağlıklı bir şekilde kilo vermenin bir yolu haline gelmektedir.

Haberin Devamı

Yulaf ezmesi kahvaltılarda, öğlen yemeklerinde, ara öğünlerde birçok karışımla lezzetli hale gelebilecek bir besindir. Sağladığı diğer yararları ile de her mutfakta mutlaka yer alması gereken bir tahıl türüdür. Her 100 gram yulaf ezmesi; 1,4 gr yağ, 61 mg potasyum, 12 gr karbonhidrat, 67 kcal kalori, 49 mg sodyum, 0,5 gr şeker, 2,4 gr protein içermektedir. Tüm bu değerlere ve içerdiği besin oranlarına bakıldığında, yulaf ezmesinin ne kadar sağlıklı ve tok tutan bir gıda olduğu anlaşılabilmektedir.

Yulaf ezmesi ne gibi özellikler içermektedir?

Yulaf ezmesinin sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Bazıları şu şekildedir;

· Yulaf ezmesi; B1, B2, B6, omega 3 gibi birçok önemli vitamin içermektedir.

Haberin Devamı

· Lif oranı fazla olduğu için kilo vermede yardımcı olur.

· Kolesterolü düşürür.

· Aminoasit içerdiği için vücut toksinlerini atmada yardımcı olur.

· Kalp sorunlarına iyi gelmektedir.

· Kan şekeri seviyesini dengede tutar.

· İçerdiği nişasta sayesinde diyabet sorununa iyi gelir.

· Sindirim sistemine yardımcı olur.

· İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.

Yulaf ezmesini lezzetli hale getirmenin 4 yolu

Yulaf ezmesini lezzetli hale getirebilmek için bazı öğünler üzerinden tarifler verilebilir. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Sabah kahvaltısı için lezzetli bir yulaf ezmesi tarifi

4 yemek kaşığı yulaf ezmesine istenildiği ölçüde mısır gevreği hazırlar gibi süt ekleyerek hafif ve güzel bir başlangıç yapılabilir. İsteğe göre süt yerine sade veya meyveli yoğurt da kullanılabilir.

Öğle yemeği için lezzetli bir yulaf ezmesi tarifi

Bir yumurta, 1 bardak süt, 1 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi karıştırılarak krep olarak pişirilir. Kreplerin içerisinde istenilen peynir çeşidinden konulur ve böylece yulaf ezmeli krep tarifi de menülerde yerini almış olur.

Ara öğünler için lezzetli bir yulaf ezmesi tarifi

4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bir porsiyon istenilen meyve kesilerek sağlıklı bir karışım elde edilir.

Haberin Devamı

Akşam yemeği için lezzetli bir yulaf ezmesi tarifi

Yulaf ve yumurtaya bulanan göğüs etleriyle yulaf ezmeli şinitzel tavuk hazırlamak oldukça pratik hem de sağlıklı bir öğün olacaktır.