Gündem Yumrukta serbest, 12 bin liradan cezaevine

Yumrukta serbest, 12 bin liradan cezaevine

10.04.2014 - 13:34 | Son Güncellenme:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yumruklu saldırı düzenleyen Orhan Övet'in bu eyleminden dolayı adli kontrol kararıyla serbest bıkarılmasına karşın, hakkındaki denetimli serbestlik kararının gereklerini yerine getirmediği için bu kararın kaldırılarak yeniden cezaevine gönderilmesini yönelik tepkiler sürerken, önemli bir ayrıntı günışığına çıktı.

Yumrukta serbest, 12 bin liradan cezaevine

"Görevli memura mukavemet, hakaret, tehdit, ve kamu malına zarar vermek" suçlarından cezaevine konulan Övet, daha sonra "haftada bir kez karakola imza vermek" koşuluyla denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıktı. Ancak Övet Kasım 2013'te serbest bırakılmasının ardından, denetimli serbestlik hükümlerini yerine getirmediği için hakkındaki bu karar kaldırıldı. Övet'in denetimli serbestlikten yararlanmadan önce "görevli memura mukavemet, hakaret, tehdit, ve kamu malına zarar vermek" suçlarından dolayı toplam 592 gün hapis cezasına çarptırıldığı, bu cezasının da toplam 11 bin 840 TL tutarında para cezasına çevrildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Eğer Övet, her hafta karakola giderek imza vermeye devam etmiş olsaydı ya da bu para cezasını ödemiş olsaydı, yararlandığı denetimli serbestlik cezası kaldırılmayacaktı. Övet yalnızca, Kılıçdaroğlu'na attığı yumruk nedeniyle aldığı evden çıkmama cezasına çarptırılacak, dolayısıyla cezaevine konulmamış olacaktı.