Gündem FETÖ'de Atina hüsranı! Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan 39 kişi yakalandı

FETÖ'de Atina hüsranı! Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan 39 kişi yakalandı

20.05.2023 - 11:25 | Son Güncellenme:

Yunanistan yönetiminin sınırdan geçen terör örgütü mensuplarını geri itmeyi sürdürmesi, FETÖ'de hüsrana neden oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan 2'si FETÖ mensubu, 39 kişinin yakalandığını bildirdi.

FETÖde Atina hüsranı Yunanistandan Türkiyeye gönderilmeye çalışılan 39 kişi yakalandı

AYDIN HASAN/MİLLİYET Depremden sonra üç bakanın ziyaretinin ardından Yunanistan'ın FETÖ'ye karşı tutumundaki dikkat çekici değişiklikler yaşanıyor. Mart ve nisan ayları içinde Yunanistan'a geçen 25 FETÖ mensubunu geri gönderen Yunanistan, bu tutumunu seçimden sonra da sürdürdü.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 12 Şubat'ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, deprem bölgesine ziyarette bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dendias, Hatay’da ortak basın açıklaması yapmışlardı. 4 Nisan'da ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesinde görüşmüştü. 4 Nisan'da Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis de, depdem bölgesine ziyarettte bulunarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelmişti.

Yunan sınır güçlerinin, mart ve nisan ayları içinde Yunanistan'a geçiş yapanlar arasından zorla geri gönderdiği kişiler arasında 25 terör örgütü FETÖ mensubunun da olması dikkat çekmişti. 16 Mayıs tarihinde, Hudut Kartalları olarak adlandırılan sınır birlikleri, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 12 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan üçünün FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

39 KİŞİ GERİ İTİLDİ

Yunan sınır birlikleri, 19 Mayıs'ta Yunanistan'a geçen 39 kişiyi geri itti. Hudut Kartalları, Yunanistan’dan Türkiye'ye zorla gönderilmeye çalışılan 39 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurusunda, "Hudut Kartallarımız, Yunanistan’dan ülkemize zorla gönderilmeye çalışılan 39 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" denildi.

 

'SÜSLÜ ALTINLA YAZILACAK' DEMİŞTİ

FETÖ terör örgütünün ABD'da yaşayan elebaşısı Fetullah Gülen, 2021 yılının Mart ayında kendisi hakkında yazılan ve Yunancaya çevrilerek piyasaya sürülen kitabın çevrim içi tanıtım etkinliğine bir video mesaj ile katılmıştı. Gülen, mesajında, Yunanistan'ın FETÖ mensuplarına sahip çıkmasına atıfta bulunarak "Kardeş ülke olduğunu kanıtladı. Ve bu kardeşlik sayesinde onları minnet ve takdirle anıyoruz. (Yunanistan'ın tutumu) Tarihin şanlı sayfalarına süslü altın ve gümüş ile yazılacak" ifadelerini kullanmıştı.