20 Gün

20 Gün

Son dakika 20 gün haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 20 gün gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 20 gün haber sayfamızda...

20 Gün

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 76.667 20 gün haberi bulunmuştur.
Organik çilekle tarıma doping!
Organik çilekle tarıma doping! Ünü Türkiye’yi aşan Hüyük çileği ile Sason çileğinde ilk ürünler geri sayımda. Anadolu’dan çıkan bu iki organik tat, küçük ve engebeli arazileri üretime katarken; aynı zamanda şehirden köye göçü sağlayarak kırsal kalkınmanın iyi birer örneği oluyor.
26.04.2024 Ekonomi
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil Kuzye Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Hatta salı günü Libya'da uçaklar rötar yaptı. O kadar muhteşem bir çöl tozu oluştu. 'Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Haberler
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Gündem
Çilek 150 liradan satışa sunuldu
Çilek 150 liradan satışa sunuldu Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
Bursa'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı
Bursa'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı Bursa'da kuluçkaya yatan tavuğun 9 yavrusundan biri, yumurtadan 4 ayaklı olarak çıktı. Yürümekte güçlük çeken civciv, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
21.04.2024 Yaşam
Bursa'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı
Bursa'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı Bursa'da kuluçkaya yatan tavuğun 9 yavrusundan biri, yumurtadan 4 ayaklı olarak çıktı. Yürümekte güçlük çeken civciv, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
21.04.2024 Gündem
20 gün önce atanmıştı! Erkek hemşirenin sır ölümü
20 gün önce atanmıştı! Erkek hemşirenin sır ölümü Gaziantep'in Nizip ilçesinde yakınlarının 2 gündür haber alamadığı erkek hemşire, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
21.04.2024 Gündem
‘Asgari ücrete ara zam yok’
‘Asgari ücrete ara zam yok’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zam olmayacağını söyleyerek, enflasyon ve sözleşmeden kaynaklı farkların temmuz ayında emekli maaşlarına yansıyacağını, bunun dışında bir zam yapılmayacağını belirtti.
18.04.2024 Ekonomi
Eşi, sevgilisiyle tetikçi tutup öldürmüş! Ağabeyden kan donduran yeni iddia
Eşi, sevgilisiyle tetikçi tutup öldürmüş! Ağabeyden kan donduran yeni iddia İzmir’de, kamyonetinde, eşi Anıl Akgül'ün (42) sevgilisi Rojhat Kızılban'ın (35) tuttuğu tetikçi Gültekin Uslu (45) tarafından öldürülen Mehmet Akgül'ün (49), 20 gün önce boşanma kararı aldığı ortaya çıktı. Kızılban ve Uslu'nun ardından Anıl Akgül de tutuklandı. Mehmet Akgül'ün ağabeyi Hasan Akgül (53), "2018 yılından beri bu kişiyle berabermiş. Bu kişiler, kardeşimin parasıyla 500 bin TL'ye tetikçi tutmuş" dedi.
14.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan arabuluculuk açıklaması!
Bakan Tunç'tan arabuluculuk açıklaması! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan arabuluculuk uygulaması kapsamında 3 milyon 679 bin 537 dosyanın çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Gündem
3 yıl önce 35 santimetrelik havuzda boğuldu! Deniz’in ölümünde şoke eden rapor
3 yıl önce 35 santimetrelik havuzda boğuldu! Deniz’in ölümünde şoke eden rapor Adana’da 3 yıl önce 35 santimetrelik havuzda boğulan Deniz’in ailesi adalet isterken, baba Yusuf Karslı, "Havuzun ruhsatının olmadığını, aslında orada havuz olmadığını, kaçak yapı olduğunu, mekanik sistemlerin yanlış olduğunu öğrendik" dedi.
11.04.2024 Gündem
Beşiktaş'tan Dursun Özbek'e cevap: Türk futboluna katkıdan uzak
Beşiktaş'tan Dursun Özbek'e cevap: Türk futboluna katkıdan uzak Beşiktaş, TFF'nin acil olarak seçime gitmesi gerektiğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Dursun Özbek'in Süper Kupa finalinden sonra yaptığı açıklamalara da yanıt verildi.
8.04.2024 Beşiktaş
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi?
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa maçının ardından açıklamalarda bulundu.
7.04.2024 Galatasaray
Erkenci şeftali, kilosu 300 liradan satılıyor
Erkenci şeftali, kilosu 300 liradan satılıyor Mersin'de örtü atlı yetiştirilen şeftali ve nektarinde hasat dönemi başladı. Şeftalinin kilosu, 300 liradan başta Rusya, Almanya ve Katar olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.
28.03.2024 Ekonomi
Gizli tanığın ifadesi kararı değiştirdi! 'İzlediği polisiye filmde cinayetin delillerini yok etmeye çalışmış'
Gizli tanığın ifadesi kararı değiştirdi! 'İzlediği polisiye filmde cinayetin delillerini yok etmeye çalışmış' Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Gamze Sakallıoğlu'nun (17) yatağında ölü bulunmasıyla ilgili gizli tanığın itirafıyla gözaltına alınıp tutuklanan annesi Turcen (53) ile babası Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun (54) yargılandığı davada karar çıktı.
27.03.2024 Gündem
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"  Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
23.03.2024 Pazar
İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı
İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı Al Jazeera'nin İsrail ordusundan 'sızdırdığı' öne sürülen görüntüler ise gün içerisinde sansasyona yol açtı. Yaklaşık 20 gün önce çekildiği belirtilen kayıtta, yerle bir olmuş binaların arasındaki dört gencin kendi evlerini aradığı görüldü. Al Jazeera görüntülerin ayrıca Han Yunus'un 'Sika' mahallesi üzerinde çekildiğini bildirdi.
22.03.2024 Haberler
Sürücülere kötü sürpriz: Ters yöne girenin lastiği patlar
Sürücülere kötü sürpriz: Ters yöne girenin lastiği patlar Bağcılar'da sokaktaki tek yön tabelasını dikkate almayan sürücüleri durdurmak için kapan yerleştirildi. Uyarı tabelalarına rağmen sokağa giren araçların lastikleri patlarken, mahalleli kapanın trafiğe çözüm olduğunu belirtti.
19.03.2024 Gündem
İranlılar 'Shopping Fest' için Van’a geliyor: Hedef 1 milyon turist
İranlılar 'Shopping Fest' için Van’a geliyor: Hedef 1 milyon turist   Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılması, marka değerine katkı sağlanması, yerel piyasanın canlandırılması için 15 Mart ile 5 Nisan tarihinde 'Shopping Fest' adıyla alışveriş günleri düzenleniyor. İranlı turistler, 14 günlük nevruz tatillerini geçirmek için kente gelmeyi sürdürürken, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, 2023 yılında 590 bin İranlının Van'a giriş yaptığını belirterek, bu yılki hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu dile getirdi.
19.03.2024 Ekonomi
MARDİN İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 🤲 Mardin'de bugün iftar/sahur saat kaçta, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak?
MARDİN İFTAR VAKTİ İMSAKİYE 2024 🤲 Mardin'de bugün iftar/sahur saat kaçta, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak? Ramazan imsakiyesi Diyanet tarafından İslam alemi ile paylaşılıyor. İmsakiye ile Mardin imsak ve iftar vakitleri de netlik kazandı. Şehir halkı, takvimde yer alan ezan saatlerine göre sahura kalkıyor, imsak saati niyet ederek oruç tutmaya başlıyor. Yine Mardin iftar vakti okunan dualarla oruçlar açılıyor. Mardin halkı, ''Mardin'de ezan saat kaçta okunacak, oruç ne zaman açılacak?'' sorularını yöneltiyor.
18.03.2024 Bilgi Rehberi
“Selami Amca’nın bestelerini çok seviyoruz”
“Selami Amca’nın bestelerini çok seviyoruz” Eskiden kaset veya CD satışlarının yön verdiği müzik pazarının belirleyicileri artık dijital platformlar… Spotify, Muud, YouTube, Fizy, Apple Music gibi platformların kullanıcıları da çoğunlukla gençler… O nedenle gençlerle eskiden genç olanların tanıdıkları ve dinledikleri müzikler, şarkılar ile şarkıcılar farklı…
16.03.2024 Pazar
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda İranlı turistler Nevruz Bayramı tatil dönemini Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor. İlk kafile Van’daki Kapıköy sınır kapısından 17 Mart’ta gelecek. Özellikle Van, İstanbul, Antalya, Trabzon tercih edilirken, ülke genelinde 250 bine yakın İranlı turist bekleniyor.
14.03.2024 Ekonomi
Elindeki milyonluk çantayı gaspçılardan böyle kurtardı!
Elindeki milyonluk çantayı gaspçılardan böyle kurtardı! Tuzla'da içinde 2 milyon lira bulunan çantayı gasp etmeye çalışan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
13.03.2024 Haberler
Elindeki milyonluk çantayı gaspçılardan böyle kurtardı!
Elindeki milyonluk çantayı gaspçılardan böyle kurtardı! Tuzla'da içinde 2 milyon lira bulunan çantayı gasp etmeye çalışan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
13.03.2024 Gündem
İmamoğlu'ndan para sayma görüntüleriyle ilgili açıklama
İmamoğlu'ndan para sayma görüntüleriyle ilgili açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, "Seçime 20 gün kala, CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlem üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var" dedi.
12.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

20 Gün ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.