5 Milyar Dolar

5 Milyar Dolar

Son dakika 5 milyar dolar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 5 milyar dolar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 5 milyar dolar haber sayfamızda...

5 Milyar Dolar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 31.706 5 milyar dolar haberi bulunmuştur.
Miçotakis'in Türkiye ziyaretiyle ilgili Bakan Fidan'dan flaş açıklama
Miçotakis'in Türkiye ziyaretiyle ilgili Bakan Fidan'dan flaş açıklama Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ziyaretiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamalarda bulundu.
14.05.2024 Dünya
Cari işlemler açığı 10 ayda yüzde 45 azaldı
Cari işlemler açığı 10 ayda yüzde 45 azaldı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, "Dış ticaret açığındaki gerilemeye hizmet ihracatımızdaki artış da eşlik etmektedir" dedi.
13.05.2024 Ekonomi
Bakan Bolat ABD ile ticarette hedefi açıkladı
Bakan Bolat ABD ile ticarette hedefi açıkladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız" dedi.
9.05.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tüm iş dünyamızı Azerbaycan'da enerji, elektronik, madencilik, tarım, sağlık, bilişim, inşaat sektörleri başta olmak üzere birçok alandaki imkanları değerlendirerek yeni imzalar atmaya davet ediyorum. Azerbaycan firmalarını da ülkemizin devamlı gelişmekte olan yatırım ortamını fırsata çevirmeye davet ediyorum. Geçen yıl itibariyle yüzde 4,5 büyüme kaydetti ekonomimiz. Dünya yüzde 3 büyürken, Türkiye yüzde 4,5 büyüdü ve ilk defa Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaşmış oldu. Bununla dünyanın 17'inci büyük ekonomisi konumundayız" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Kuveyt ile altı alanda iş birliği
Kuveyt ile altı alanda iş birliği Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanında bizzat karşıladığı Kuveyt Emiri Meşal elAhmed el-Cabir es-Sabah’a Devlet Nişan’ı takdim etti. İki ülke arasında 6 anlaşma imzalanırken, İslam ülkeleri arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
8.05.2024 Gündem
Kuveyt ile 6 anlaşma imzalandı! Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Filistin Devleti için çalışın!
Kuveyt ile 6 anlaşma imzalandı! Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Filistin Devleti için çalışın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.
7.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Meksika'da önemli temaslar
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Meksika'da önemli temaslar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika’nın başkenti Mexico City’de önemli temaslarda bulundu. Kurtulmuş Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Castillo ile bir araya geldi.
6.05.2024 Gündem
Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı ile ilgili son dakika açıklaması
Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Hamas'ın ateşkes kararını değerlendirdi. Aynı adımın İsrail tarafından da atılması gerektiğini belirten Erdoğan, Batılı ülkelere çağrıda bulundu. Erdoğan ayrıca ekonomi, yabancı düşmanlığı, terörle mücadele ve kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili konuştu.
6.05.2024 Gündem
Nisan ihracatı 19.3 milyar $
Nisan ihracatı 19.3 milyar $ Türkiye, Nisan ayını 19,3 milyar dolarlık ihracatla tamamladı. Ocak-nisan dönemindeki ihracat ise 82,9 milyar dolara ulaştı.
4.05.2024 Ekonomi
Zeytinin en iyileri ödüllerini aldı
Zeytinin en iyileri ödüllerini aldı Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin (EZZİB) düzenlediği törende en iyi sofralık zeytin firmaları ödüllerini aldı. Zeytin ihracatında hedefin ise 1.5 milyar dolar olduğu açıklandı.
27.04.2024 Ege
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni Kalyon Holding'in yapımını üstlendiği Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde kendisini ispatlamış bir ülke. Dünyada, Çin'den sonra ikinci konumdayız. İlk 250 firmadan 40'ı Türk şirketi. Romanya'da da son dönemlerde özellikle bunun bir ivme kazandığını görüyoruz. Şu anda 11 bir milyar dolar civarında bir müteahhitlik hacmine ulaşmış durumdayız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
550 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı
550 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı VakıfBank, vadesiz ve 5. yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, tamamı yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye ihracını tamamladığını duyurdu.
19.04.2024 Ekonomi
ABD'ye şubatta net sermaye girişi oldu
ABD'ye şubatta net sermaye girişi oldu ABD Hazinesi, 2024 yılının ilk ayında yaşanan çıkışın ardından şubat ayında ülkeye net sermaye girişi yaşandığını açıkladı.
18.04.2024 Uzmanpara
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi”
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dış ticarette yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, 2023 yılı Mayıs ayında 60,1 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı sonraki aylarda toplam 28,3 milyar dolar azalarak 2024 Şubat ayı itibariyle 31,8 milyar dolara geriledi" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Güneydoğu’dan 3 milyar $ ilk çeyrek ihracatı
Güneydoğu’dan 3 milyar $ ilk çeyrek ihracatı Güneydoğu Anadolu, depreme rağmen ihracatla ekonomiye en fazla katkı sağlayan bölgelerden biri olmaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde toplam 187 ülkeye ihracat yapan bölge ihracatı 2.9 milyar $ olarak gerçekleşti.
16.04.2024 Ekonomi
Kripto para piyasası sert düşüş sonrası toparlanıyor
Kripto para piyasası sert düşüş sonrası toparlanıyor Hafta sonu gerçekleşen sert düşüş sonrası yatırımcıları tedirgin eden kripto para piyasası Hong Kong'dan gelen ETF onayı haberi ile yeni haftaya güçlü başladı.
15.04.2024 Uzmanpara
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı Mart ayında ihracat 22.5 milyar dolar oldu. Mart ihracatı yüzde 4.1 daralsa da 63.7 milyar dolarla ilk çeyrek rekoru kırıldı.
5.04.2024 Ekonomi
S-400'e karşı Brahmos hamlesi! Yunan medyası yazdı: Türkiye'ye karşı yeni Ege ve Akdeniz planı
S-400'e karşı Brahmos hamlesi! Yunan medyası yazdı: Türkiye'ye karşı yeni Ege ve Akdeniz planı Yunan ve Hint basını Atina'nın Hindistan'dan Türkiye'ye karşı 'Brahmos' füzelerini satın alacağını açıkladı. Söz konusu füzeyi iki ülkenin basını da S-400 Hava Savunma Sistemi ile kıyasladı.
3.04.2024 Dünya
Google 5 milyar dolar tazminat ödeyecek
Google 5 milyar dolar tazminat ödeyecek Arama motoru devi Google’ın, “anonim” modu üzerinden yapılan aramaların kaydını tuttuğu gerekçesiyle 5 milyar dolardan fazla tazminat ödemeyi ve gizli arama verilerini silmeyi kabul ettiği bildirildi.
3.04.2024 Ekonomi
Beyoncé’den ikinci perde
Beyoncé’den ikinci perde “Ben bir kadınım ve düşündüğümde konuşmalıyım” diyen Beyoncé, 29 Mart’ta çıkan “Cowboy Carter” albümüyle çok şey söylüyor ve tartıştırıyor.
30.03.2024 Pazar
Dünya Bankası’ndan 1.5 milyar dolar kaynak
Dünya Bankası’ndan 1.5 milyar dolar kaynak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası’ndan enerji arz güvenliğinin güçlendirilmesi ve yeşil dönüşümün desteklenmesi için 1.5 milyar dolar kaynak sağlandığını duyurdu.
30.03.2024 Ekonomi
Emekli promosyonu için yarış başladı! Kamunun ardından özel bankalar devrede
Emekli promosyonu için yarış başladı! Kamunun ardından özel bankalar devrede Kamu bankalarında başlatılan emekliye promosyon kampanyasına özel bankalar da dahil oldu. Bazı bankalar promosyon rakamlarını 15 bin TL’ye kadar yükseltti.
30.03.2024 Ekonomi
AJet ilk uçuşunu yaptı
AJet ilk uçuşunu yaptı Türk Hava Yolları'nın yeni markası olan ve 104 uçakla kurulan AJet özel bir uçuşla Ankara'dan İstanbul'a ilk seferini yaptı.
29.03.2024 Ekonomi
Hızlı trenlerde bayram hediyesi! 'Emeklilerimize trenlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız'
Hızlı trenlerde bayram hediyesi! 'Emeklilerimize trenlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
29.03.2024 Ekonomi
'1,5 milyar dolar kaynak sağladık'
'1,5 milyar dolar kaynak sağladık' Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
29.03.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

5 Milyar Dolar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.