Ab Liderler Zirvesi

Ab Liderler Zirvesi

Son dakika AB Liderler Zirvesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan AB Liderler Zirvesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan AB Liderler Zirvesi haber sayfamızda...

Ab Liderler Zirvesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.034 ab liderler zirvesi haberi bulunmuştur.
Macaristan Başbakanı Orban'dan dikkat çeken açıklama! 'Savaşa doğru ilerliyoruz'
Macaristan Başbakanı Orban'dan dikkat çeken açıklama! 'Savaşa doğru ilerliyoruz' Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de savaş atmosferinin hakim olduğunu belirtti.
22.03.2024 Dünya
BM'den yapay zeka kararı! Tasarı kabul edildi
BM'den yapay zeka kararı! Tasarı kabul edildi Yapay zeka teknolojilerinin güvenli kullanımına yönelik ilk karar tasarısı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edildi.
22.03.2024 Dünya
AB Liderler Zirvesi'nden 'Gazze’de kalıcı ateşkes için acil insani ara' çağrısı
AB Liderler Zirvesi'nden 'Gazze’de kalıcı ateşkes için acil insani ara' çağrısı Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin liderleri, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nde Gazze, Ukrayna ve Bosna Hersek’in AB’ye üyelik sürecine ilişkin tarihi kararlar aldı. AB liderleri, Gazze’de yaşanan insani trajediye rağmen aylardır devam eden anlaşmazlıkların ardından bugün ilk defa “savaşa ateşkesle sonuçlanacak bir insani ara” çağrısı yaptı. Daha önce “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu” gerekçesiyle ortak kararı veto eden Macaristan ve Çekya gibi ülkelerin de muhalefetlerini askıya almalarıyla birlikte ilk defa Gazze için nihai ateşkese yönelik bir çağrı yapıldı.
22.03.2024 Dünya
AB’den sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek paketi
AB’den sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek paketi Avrupa Birliği (AB), göç krizi nedeniyle Türkiye ve ilgili ülkelerdeki sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk bütçe oluşturma kararı aldı.
1.02.2024 Dünya
AB’den İsrail-Filistin sorunu için barış konferansı çağrısı
AB’den İsrail-Filistin sorunu için barış konferansı çağrısı Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de ortak basın toplantısı düzenledi. AB liderlerinin İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü ve yakın zamanda bir barış konferansı düzenlenmesi fikrini destekledikleri belirtildi.
27.10.2023 Dünya
İsrail'in planı ortaya çıktı! 5 adımda işgal
İsrail'in planı ortaya çıktı! 5 adımda işgal İsrail’in beklenen kara harekatıyla ilgili iddialar yerel basında yer aldı. Buna göre uzun bir süreç olması beklenen harekat 5 ayrı aşamadan oluşuyor.
27.10.2023 Dünya
ABD'nin skandal önerisini Yunan basını yazdı: Boğazlara 'Çift isim'
ABD'nin skandal önerisini Yunan basını yazdı: Boğazlara 'Çift isim' Yunan medyası ABD'nin boğazlar ile ilgili olan skandal önerisini manşete taşıdı. Söz konusu önerinin detaylarını aktaran Kathimerini Ankara'nın bu 'uzlaşıya' karşı çıktığını bildirdi.
1.07.2023 Dünya
Avrupa'da şoke eden Ukrayna çıkışı! 'Daha fazla kaynak sağlamayacağız'
Avrupa'da şoke eden Ukrayna çıkışı! 'Daha fazla kaynak sağlamayacağız' Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya ek maddi yardım sağlanması konusundaki planlarını desteklemediğini belirtti.
30.06.2023 Dünya
AB'den, Rusya'ya kaçırılan Ukraynalı çocuklar için konferans
AB'den, Rusya'ya kaçırılan Ukraynalı çocuklar için konferans Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya götürülen Ukraynalı çocukların durumuyla ilgili konferans düzenleneceğini açıkladı.
24.03.2023 Dünya
AB liderlerinden Türkiye çağrısı
AB liderlerinden Türkiye çağrısı Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet başkanları, Brüksel’de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye için toplanan yardımların acilen gönderilmesi çağrısında bulundu.
24.03.2023 Dünya
Finlandiya: Türkiye'nin NATO üyeliğimizi en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz
Finlandiya: Türkiye'nin NATO üyeliğimizi en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz Çekya’nın başkenti Prag’da gayriresmi AB Liderler Zirvesi için 27 üye bir araya geliyor. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, girişte gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin NATO üyeliğimizi mümkün olan en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz" dedi.
8.10.2022 Dünya
AB'den Rusya'ya net mesaj: Tehditlerine boyun eğmeyeceğiz
AB'den Rusya'ya net mesaj: Tehditlerine boyun eğmeyeceğiz Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirilen gayriresmi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, "Rusya'nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" dedi.
7.10.2022 Dünya
Ermenistan’la barış için yeni umut 'Prag baharı'
Ermenistan’la barış için yeni umut 'Prag baharı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 16 Eylül’de Semerkant’ta planlanan görüşme, Paşinyan’ın son anda Şanghay Zirvesi’ne katılmaktan vazgeçmesi üzerine gerçekleşmemişti.
24.09.2022 Siyaset
AB'den Ukrayna ve Moldova için flaş üyelik kararı
AB'den Ukrayna ve Moldova için flaş üyelik kararı Avrupa Birliği (AB) liderleri, Ukrayna ve Moldova'ya “aday ülke statüsü” verilmesi üzerinde anlaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bu hamleye dair, "Tarihi bir karar" değerlendirmesinde bulundu.
23.06.2022 Dünya
Stoltenberg: 'Türkiye'nin meşru endişelerini çözmeye çalışıyoruz'
Stoltenberg: 'Türkiye'nin meşru endişelerini çözmeye çalışıyoruz' NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çekya Başbakanı Petr Fiala ile NATO karargahında gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmasında, "Türkiye'nin meşru endişeleri var. Bunları Finlandiya ve İsveç ile çözmeye çalışıyoruz" dedi.
23.06.2022 Dünya
AB, Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 azaltacak
AB, Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 azaltacak Avrupa Birliği (AB) liderleri, yıl sonuna dek Rusya'dan petrol ithalatının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Birliğin, Ukrayna'yı işgale sonrası Rusya'ya yönelik açıkladığı altıncı yaptırım paketi kapsamında en büyük Rus bankalarından Sberbank, para transfer sistemi SWIFT'ten çıkarılacak. Rus devletinin kontrolündeki televizyon kanallarından üçü yasaklanacak.
31.05.2022 Dünya
AB, liderler zirvesi öncesi Rus petrolüne ambargo konusunda anlaşamadı
AB, liderler zirvesi öncesi Rus petrolüne ambargo konusunda anlaşamadı Avrupa Birliği'nin (AB) yarınki liderler zirvesi öncesinde Rus petrolüne ambargo uygulanması konusunda anlaşma sağlayamadığı bildirildi.
29.05.2022 Dünya
Scholz: 'Rusya bu savaşı kazanmamalı'
Scholz: 'Rusya bu savaşı kazanmamalı' Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Hepimiz bir amacı paylaşıyoruz, Rusya bu savaşı kazanmamalı, Ukrayna galip gelmeli" ifadelerini kullanarak bu nedenle Almanya'nın Ukrayna'yı yardım ve ağır silahlarla desteklediğini söyledi. Scholz, Ukrayna'nın AB'ye üyeliğinin hızlandırılmasının ise üyelik bekleyen Balkan ülkelerine haksızlık olacağını vurguladı.
19.05.2022 Dünya
AB ortak doğal gaz ve LNG alımları planlıyor
AB ortak doğal gaz ve LNG alımları planlıyor Perşembe günü başlayacak AB liderler zirvesinin sonuç bildiri taslağında ortak enerji alımları planlarının yer aldığı bildirildi. AB ayrıca Ukrayna'nın yeniden inşası için emanet fonu oluşturacak.
22.03.2022 Dünya
Son dakika: Rus savaş uçağının pilotu 'kendi gözümle gördüm' diyerek kan donduran iddialarda bulundu
Son dakika: Rus savaş uçağının pilotu 'kendi gözümle gördüm' diyerek kan donduran iddialarda bulundu Son dakika haberlere göre, ABD'de 100 gönüllü savaşmak için Ukrayna tarafından kabul edildi. Washington, Polonya'ya Patriot füzelerinin konuşlandırılacağını resmen açıkladı. Moskova'nın müttefiki Çin, Rusya'nın uçak parçaları talebini geri çevirdi. Interfax haber ajansı, Putin'in Türkiye ve Hindistan'ın kapısını çalacağını bildiriyor. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü. Ukraynalı askerler tarafından düşürülen bir Rus savaş uçağının esir alınan birinci sınıf pilotu Aleksandır Krasnayarzev, sivil alanları vurduklarını itiraf ederek meslektaşlarına seslendi. Krasnayarzev, "Ukrayna topraklarında savaş amaçlı uçuşlarda yer aldım." diyerek şoke eden açıklamalarda bulundu.
11.03.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden Putin ve Lavrov'a yaptırım hazırlığı!
Avrupa Birliği'nden Putin ve Lavrov'a yaptırım hazırlığı! Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri harekete geçti. Çok sayıda ülkeden Rusya'ya karışı yaptırım açıklamaları peş peşe geldi. Tüm bu açıklamaların ardından Rusya Federasyon Konseyi Sözcüsü Valentina Matviyenko, "Yaptırımlara karşı misilleme paketi hazırlıyoruz, Batı'nın zayıflıklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Avrupa Birliği, Rusya lideri Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un varlıklarını dondurma kararı almaya hazırlanıyor.
25.02.2022 Ekonomi
AB Liderleri Rusya'ya ek yaptırımları kabul etti
AB Liderleri Rusya'ya ek yaptırımları kabul etti Avrupa Birliği (AB) Liderleri, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Rusya'ya, ülkenin ekonomisini ve kişilere yönelik ek yaptırımları kabul etti.
24.02.2022 Dünya
AB, muhtemel bir Ukrayna işgaline karşı Rusya'ya yeni yaptırımlarda anlaştı
AB, muhtemel bir Ukrayna işgaline karşı Rusya'ya yeni yaptırımlarda anlaştı Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin bu yılki son toplantısında liderler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde ABD ile birlikte hareket ederek Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulama konusunda anlaştı.
17.12.2021 Dünya
Son zirvenin ana gündemi Rusya
Son zirvenin ana gündemi Rusya Dün başlayan AB Liderler Zirvesi’nde ana gündem maddesi Rusya oldu. Ukrayna nedeniyle Rusya'ya yönelik sert mesaj bekleniyor.
17.12.2021 Dünya
AB Liderler Zirvesi Brüksel'de başladı
AB Liderler Zirvesi Brüksel'de başladı Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri; Covid-19 salgını, Belarus, Ukrayna, enerji fiyatlarını ve güvenlik konularını ele almak üzere Brüksel'de bir araya geldi.
16.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ab Liderler Zirvesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.