Askerler

Askerler

Son dakika askerler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan askerler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan askerler haber sayfamızda...

Askerler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.025 askerler haberi bulunmuştur.
109 yıl sonra 57. Alay’ın izinde
109 yıl sonra 57. Alay’ın izinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen 1200’ü aşkın genç, Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yapan düşman kuvvetlerine karşı Yarbay Mustafa Kemal’in emriyle Conkbayırı’na giden 57. Alay’ın yürüyüşünü canlandırdı... Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Şehitletimiz en güçlü donanmaları, orduları burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar” dedi...
26.04.2024 Gündem
Ermeni doktor 40 Türk askerini 'zehirli iğne' ile öldürdü! Tarihi ihanet
Ermeni doktor 40 Türk askerini 'zehirli iğne' ile öldürdü! Tarihi ihanet Sivas’ta 1915 yılında güvenip teslim oldukları ermeni doktor tarafından zehirlenerek şehit edilen 40 Osmanlı askeri ve doktorun ihaneti aradan geçen 1 asırdan fazla zamana rağmen unutulmadı.
24.04.2024 Gündem
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar'
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar' Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Haberler
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Gündem
Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan Ankara'da
Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşıladı.
18.04.2024 Gündem
Savaşta 50 bin asker öldü! 'Kıyma makinesi stratejisi' katliama yol açtı
Savaşta 50 bin asker öldü! 'Kıyma makinesi stratejisi' katliama yol açtı Ukrayna savaşında ölen Rusların sayısı 50 bini aştı. BBC, savaşın ikinci yılında ölenlerin sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 arttığını tespit etti.
18.04.2024 Dünya
Korgeneral Metin Tokel, Selçuk Bayraktar ve Ahmet Akyol’dan Mehmetçiklere bayram ziyareti
Korgeneral Metin Tokel, Selçuk Bayraktar ve Ahmet Akyol’dan Mehmetçiklere bayram ziyareti 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, yüksek teknoloji ile donatılmış; sınır, sınır ötesi birlikler ve üs bölgelerinde görev yapan Mehmetçiklere bayram ziyareti gerçekleştirdi.
14.04.2024 Gündem
İngiltere, askerlerinin 150 yıl önce yağmaladığı sante mücevherlerini Gana'ya iade etti
İngiltere, askerlerinin 150 yıl önce yağmaladığı sante mücevherlerini Gana'ya iade etti İngiliz askerler tarafından 150 yıl önceki savaşta yağmalanan, bugünkü Gana sınırlarındaki Asante Krallığı'na ait mücevherler Gana'ya iade edildi.
12.04.2024 Dünya
Aşıklar Çeşmesi'ne atılan paraların akıbeti! Yılda 1,5 milyon euro birikiyor
Aşıklar Çeşmesi'ne atılan paraların akıbeti! Yılda 1,5 milyon euro birikiyor İtalya'nın en büyülü şehri Roma'da yer alan ve 'Âşıklar Çeşmesi' olarak anılan Trevi Çeşmesi’ne, yılda 1,5 milyon euro atılıyor. Bunun için de çeşmeyi ziyarete gelen kişilerin sırtı dönük bir şekilde aşkla ilgili dileklerini dileyip bozuk para atmaları yeterli oluyor. İnanışa göre buraya atılan parayla dilenen dilekler kabul oluyor. Oluyor olmasına da çeşmeye atılan paraların akıbeti ne oluyor? İşte cevabı.
8.04.2024 Yaşam
Vedat Muriqi'den şaşırtan Fenerbahçe itirafı: Şans olduğuna inandım!
Vedat Muriqi'den şaşırtan Fenerbahçe itirafı: Şans olduğuna inandım! Mallorca'nın Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Golcü oyuncu Mallorca'ya transferine kadar yaşanan süreci ve Türkiye günlerini anlattı. Muriqi, Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olduğu sezon Türkiye'de gösterdiği performansa dair önemli ifadeler kullandı.
6.04.2024 İspanya La Liga
Haaretz: İsrail askerleri 'ölüm bölgelerine' girenleri ayrım yapmaksızın öldürüyor
Haaretz: İsrail askerleri 'ölüm bölgelerine' girenleri ayrım yapmaksızın öldürüyor Haaretz gazetesine konuşan ve ismini vermek istemeyen pek çok İsrailli asker ve savunma yetkilisi, İsrail'in Gazze'de "ölüm bölgeleri" oluşturduğunu itiraf etti.
1.04.2024 Dünya
Doktorlar eldiven yerine plastik poşet kullanıyor! 'Şifa Hastanesi mezarlığa dönüşecek'
Doktorlar eldiven yerine plastik poşet kullanıyor! 'Şifa Hastanesi mezarlığa dönüşecek' Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde 107 hasta ve 60 sağlık personelinin çok kötü şartlar altında bulunduğunu belirterek, “Şifa Hastanesi bir hasta ve personel mezarlığına dönüşecek” açıklamasında bulundu.
31.03.2024 Dünya
Yerel seçimlerde KİMLER OY KULLANABİLİR 2024? YSK 📍31 Mart seçimlerinde kimler oy kullanamaz, askerler oy kullanabilir mi?
Yerel seçimlerde KİMLER OY KULLANABİLİR 2024? YSK 📍31 Mart seçimlerinde kimler oy kullanamaz, askerler oy kullanabilir mi? Yerel seçimlerde, seçmen sandık başına gidiyor. Belediye başkanı ve muhtar seçimi için oy kullanacak vatandaşlar, oy verme şatlarını araştırıyor. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. Peki, kimler oy kullanamaz?
31.03.2024 Bilgi Rehberi
1.5 tonluk termobarik füzesiyle vurdular! Savaşta eksen kırılması: Uyuyan dev sonunda uyandı
1.5 tonluk termobarik füzesiyle vurdular! Savaşta eksen kırılması: Uyuyan dev sonunda uyandı Rus ordusu Ukrayna'da savaşın başından beri ilk kez termobarik bir füze kullandı. Askeri uzmanlar ise bu durumun savaşta bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek füzenin özelliklerine yer verdi.
31.03.2024 Dünya
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan Tayvan nedeniyle Pasifik'te ABD-Çin savaşının patlamasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Washington Post gazetesi de bu bağlamda yayınladığı haberinde ABD'nin en önemli askeri birliği olan deniz piyadelerinin Çin için özel hazırlandığını ve görevlerini açıkladı.
30.03.2024 Dünya
Putin esti gürledi: F-16'ları nerede tespit edersek edelim imha edeceğiz
Putin esti gürledi: F-16'ları nerede tespit edersek edelim imha edeceğiz Polonya, Çekya ve diğer Baltık ülkelerinin korkutulduğunu savunan Rusya lideri, savaş alanına sürülecek F-16 jetlerini düşüreceklerini ilan ederek NATO'ya rest çekti.
28.03.2024 Dünya
Atatürk kendi eliyle yazdı! 109 yıl sonra deşifre edildi
Atatürk kendi eliyle yazdı! 109 yıl sonra deşifre edildi Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi.
25.03.2024 Gündem
Atatürk'ün kendi eliyle yazdığı emir deşifre edildi!
Atatürk'ün kendi eliyle yazdığı emir deşifre edildi! Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi.
25.03.2024 Gündem
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Çanakkale Destanı’ danslı tiyatro oyununu büyük bir coşkuyla sergiledi.
24.03.2024 Haberler
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Çanakkale Destanı’ danslı tiyatro oyununu büyük bir coşkuyla sergiledi.
24.03.2024 Gündem
Rusya'daki saldırıda son dakika... 'ABD'nin her şeyden haberi vardı!' Teröristlerin kimliği belli oldu: İyi eğitilmiş asker gibiydiler
Rusya'daki saldırıda son dakika... 'ABD'nin her şeyden haberi vardı!' Teröristlerin kimliği belli oldu: İyi eğitilmiş asker gibiydiler Dünya son yılların en büyük terör saldırısına odaklandı. Rusya'da bir konser alanını basan ve DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen teröristler 100'e yakın kişiyi öldürdü ve yaraladı. ABD basınında çıkan haberlerde ise Washington yönetiminin çoktan saldırıyı bildiği ifade edildi.
23.03.2024 Dünya
MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı
MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını, ilk temasta 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
20.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya: Çanakkale ruhu hamd olsun bugün de yaşamaktadır
Bakan Yerlikaya: Çanakkale ruhu hamd olsun bugün de yaşamaktadır İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli'de düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programında şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi.
18.03.2024 Gündem
Donanmadan zafer geçişi! Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var
Donanmadan zafer geçişi! Erdoğan: Çanakkale'den alacağımız dersler var Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Çanakkale'nin bağrında kimsesizdi, torunlarına kavuştu! 'Bakıp sanmayın ki ben öldüm'
Çanakkale'nin bağrında kimsesizdi, torunlarına kavuştu! 'Bakıp sanmayın ki ben öldüm' Bu sene 109. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin binlerce isimsiz kahramanı var. Bu kahramanlardan biri de Mehmet Çavuş. Onu diğer Çanakkale şehitlerinden ayıran şey ise eşsiz bir mezar taşına sahip olması. 'Bakıp sanmayın ki ben öldüm / Değil ancak askerin son rütbesin gördüm' dizelerinin yazılı olduğu mezar taşının ardındaki hikaye yıllar sonra ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Sabah Milliyet.com.tr'ye anlattı.
18.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askerler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.