Avlanma

Avlanma

Son dakika avlanma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan avlanma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan avlanma haber sayfamızda...

Avlanma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.529 avlanma haberi bulunmuştur.
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı.
19.04.2024 Gündem
‘Teyakkuz halindeyiz’
‘Teyakkuz halindeyiz’ Türkiye’nin uyarılarına karşı Yunanistan, İyon ve Ege’de ‘deniz parkı’ oluşturma planını duyurdu. Dışişleri uyarısından sonra MSB kaynakları “Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek için teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullandı...
19.04.2024 Gündem
20 ton hamsiye el konuldu
20 ton hamsiye el konuldu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak.
14.04.2024 Ekonomi
Karadeniz’de hamsi göçtü!
Karadeniz’de hamsi göçtü! Karadeniz'de sıcak hava, balık boylarını istenilen seviyede olmaması ve hamsinin erken göçü sonrası balıkçılar, erkenden ağlarını toplayıp, tekne bakım ve onarımına başladı.
5.04.2024 Ekonomi
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık sebebiyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.
4.04.2024 Dünya
2 bin köylü sırra kadem bastı! Mezarların içi bile boştu, sebebi 'mavi ışık' mı?
2 bin köylü sırra kadem bastı! Mezarların içi bile boştu, sebebi 'mavi ışık' mı? Bir kürk avcısıydı, bu nedenle de kar kış dinlemeden dağ bayır geziyordu. Ancak bu sefer ayak bastığı yerde gördükleri umduğu gibi değildi. "Aylardır yaşamın olmadığı köyde cesetler bulmayı umuyordum ama kişisel eşyalardan başka bir şey yoktu. Yiyecekler, silahlar hatta tüm kıyafetler yerli yerindeydi” diyen adam bir sırrın tam ortasındaydı. Peki ama bu köydeki 2 bin kişiye ne olmuştu?
31.03.2024 Yaşam
Hamsi ihracatında  2 milyon doların üzerinde döviz girdisi
Hamsi ihracatında 2 milyon doların üzerinde döviz girdisi Türkiye genelinde bu yılın Ocak-Şubat döneminde 18 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 577 bin 463 kilogram karşılığı 2 milyon 119 bin 896 dolarlık döviz sağlandı.
27.03.2024 Ekonomi
Kurt sürüsünün domuz avı fotokapana yansıdı!
Kurt sürüsünün domuz avı fotokapana yansıdı! Afyonkarahisar'da Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan Akdağ'da kurtlar ve akbabaların, domuzla beslenme anları fotokapanla görüntülendi.
14.03.2024 Gündem
Yaban keçileri fotokapana yakalandı
Yaban keçileri fotokapana yakalandı Van'ın kırsal bölgelerinde yaşayan ve nesli tehlike altında olan yaban keçileri (Capta Aegagrus) fotokapana yakalandı.
14.03.2024 Haberler
Yaban keçileri fotokapana yakalandı
Yaban keçileri fotokapana yakalandı Van'ın kırsal bölgelerinde yaşayan ve nesli tehlike altında olan yaban keçileri (Capta Aegagrus) fotokapana yakalandı.
14.03.2024 Gündem
Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü!
Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü! Sokakta yürürken karşısına çıkan küçük yardıma muhtaç 'yavru köpek'le göz göze geldiği an kalbi parçalandı. Derhal onu alıp sahiplenmeye karar verdi. Ancak gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Yeni 'evcil' hayvanı doyumsuz et zevkine sahip bir yırtıcıydı.
12.03.2024 Dünya
Çok sayıda il için kar alarmı! Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı
Çok sayıda il için kar alarmı! Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşlara yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı yapıldı. İşte detaylar...
12.01.2024 Gündem
Balık fiyatları ikiye katladı
Balık fiyatları ikiye katladı Karadeniz’de olumsuz hava şartları nedeniyle avlanma azalırken, balık fiyatları neredeyse 2'ye katladı. Bir hafta öncesine kadar 50 liradan satılan hamsi, tezgahlarda 120 lira seviyesine ulaştı.
11.01.2024 Haberler
Balık fiyatları ikiye katladı
Balık fiyatları ikiye katladı Karadeniz’de olumsuz hava şartları nedeniyle avlanma azalırken, balık fiyatları neredeyse 2'ye katladı. Bir hafta öncesine kadar 50 liradan satılan hamsi, tezgahlarda 120 lira seviyesine ulaştı.
11.01.2024 Ekonomi
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi ikiye katladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi ikiye katladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı açıkladı! 171 bin 219 denetim yapıldı
Bakan Yumaklı açıkladı! 171 bin 219 denetim yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, denizlerde ve iç sularda su ürünleri kaynaklarının korunması ile sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla kaçak avcılığın önlenmesine yönelik denetimlerinin 7 gün 24 saat esasına dayalı sürdüğünü belirterek, bu çerçevede 2023 yılında 171 bin 219 denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.
7.01.2024 Ekonomi
Balon balığı rota değiştirdi! 'Tanesini 2 dolardan alıyorlar'
Balon balığı rota değiştirdi! 'Tanesini 2 dolardan alıyorlar' Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'de yerleşen balon balığının yeni rotası, Ege ve Marmara Bölgesi oldu.
7.01.2024 Gündem
Bu elbise ve çanta diğerlerinden çok farklı! Denizden çıkarıldı
Bu elbise ve çanta diğerlerinden çok farklı! Denizden çıkarıldı Marmara Denizi'nde avcılık ve balıkçılık faaliyetleri sonrası unutulan ve deniz ekosistemine zarar veren atıl durumdaki ağ ve atıklar yeniden ekonomiye kazandırılıyor.
5.01.2024 Gündem
İnsanlar bin 400 kuş türünün yok olmasına yol açtı
İnsanlar bin 400 kuş türünün yok olmasına yol açtı Ormansızlaştırma, istilacı türler ve iklim değişikliği bin 400'den fazla kuş türünün yok olmasına rol oynadığı ileri sürüldü.
3.01.2024 Dünya
Erzurum’da vatandaşlar zıplayan örümceği görüntüledi
Erzurum’da vatandaşlar zıplayan örümceği görüntüledi Erzurum'un Uzundere ilçesinde doğada nadir görünen Evarcha proszynskii türünden zıplayan örümcek, vatandaşların cep telefonu kamerasıyla macro çekim tekniği kullanılarak görüntülendi.
17.12.2023 Haberler
Edirnekapı'da satılan avlanması yasak kuşlara el konuldu
Edirnekapı'da satılan avlanması yasak kuşlara el konuldu Edirnekapı’da yapılan denetimlerde avlanması yasak saka, iskete, florya, bıldırcın ve beç tavuğu gibi doğa kuşlarını yakalayarak satışlarını yapan 24 kişiye yaklaşık 2 milyon lira ceza verildi. El konulan 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 19 bıldırcın ve 2 beç tavuğu ise doğaya bırakıldı.
4.12.2023 Gündem
Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda! Kurtarmanın tek yolu 'kota'
Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda! Kurtarmanın tek yolu 'kota' Türkiye'de denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından gemiler denize açılmıştı. Ancak şu günlerde balık tezgahlarına gidenlerin balık boylarından şikayet etmesi, gözleri aşırı avlanmaya çevirdi. "Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda. Hamsi sayısında bile azalma var" diyen uzmanlara göre ise tek kurtuluş kota uygulamasında.
26.11.2023 Gündem
Bırakalım hamsi seneye de kalsın
Bırakalım hamsi seneye de kalsın Karadeniz’de geçen yıl sınırlı miktarda avlanabilen hamside bolluk yaşanıyor. Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, hamsi üzerindeki av baskısına dikkati çekip, “Hamsiyi bu yıl fazla avlarsak, seneye hamsi bulamayacağız” dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Görünüşleri ile insanı mest ediyorlar! Daha önce hiç duymadığınız ve görmediğiniz dünyanın en ilginç hayvanları
Görünüşleri ile insanı mest ediyorlar! Daha önce hiç duymadığınız ve görmediğiniz dünyanın en ilginç hayvanları Doğa, büyüleyici bir sahne; içinde ise öylesine benzersiz ve akıl almaz hayvanlar barındırıyor ki, onları keşfetmek insanı hayrete düşürüyor. Doğanın bize armağanı olarak karşımıza çıkan dünyanın en ilginç havanları… Görünüşleri ve özellikleri ile insanı mest ediyorlar.
15.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Avlanma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.