Bahar Hastalıkları

Bahar Hastalıkları

Son dakika bahar hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bahar hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bahar hastalıkları haber sayfamızda...

Bahar Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 364 bahar hastalıkları haberi bulunmuştur.
Baharı sağlıklı geçirmenin 8 püf noktası
Baharı sağlıklı geçirmenin 8 püf noktası Havaların ısınıp doğanın yeni elbiselerini giymeye başladığı bahar ayında Covid pandemisi en önemli tehdit olmaya devam ederken, bir yandan da bahar hastalıkları kapıyı çalmaya başladı. Ani ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve polenlerin etkisi ile vücut direnci azalıyor, bağışıklık sistemi zayıflıyor. Hal böyle olunca özellikle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından alerjik astıma dek bir çok hastalık bahar ayıyla birlikte tetikleniyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Sünnetçi, baharda en sık görülen 6 hastalık ve pandemi koşullarında bahar hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
22.03.2021 Genel Sağlık
Baharda çocuk hastalıklarına dikkat!
Baharda çocuk hastalıklarına dikkat! İlkbaharda kışın sona ermesiyle oluşabilecek ısı değişimleri, sık dışarıya çıkma ve toplu yerlerde daha fazla bulunma nedeniyle çocuklarda daha sık olarak hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
28.03.2017 Genel Sağlık
Çocukları tehdit eden sonbahar hastalıkları
Çocukları tehdit eden sonbahar hastalıkları Sonbaharda yetişkinlerin bile kurtulamadığı hastalıklar çocukların sağlıklarını tehdit ediyor.
14.11.2016 Çocuk Sağlığı
Baharda en çok görülen hastalıklar
Baharda en çok görülen hastalıklar Bahar mevsimi her ne kadar havalar ısınsa da hastalık mevsimidir. Gerek alerjik gerekçeker gerekse mevsim geçişi bunlara neden olur. İşte bahar aylarında en çok rastlanan hastalıklar...
19.04.2016 Genel Sağlık
Bahar geliyor dikkat!
Bahar geliyor dikkat! Bahar aylarında hava sıcaklıklarındaki değişkenlikle birlikte hastalıklar da artış gösteriyor.
4.03.2014 Genel Sağlık
Bahar hastalıklarından korunmak mümkün mü?
Bahar hastalıklarından korunmak mümkün mü? Mevsim geçişlerinde hastalık yapan mikropların doğada yayılımları artar.
11.04.2012 Genel Sağlık
"Bahara aldanıp çocuklarınızı hasta etmeyin"
"Bahara aldanıp çocuklarınızı hasta etmeyin" ”Bahar başlangıcı, özellikle çocuklarda bronşiolit astıma zemin hazırlar, alerjik hastalıkları tetikler, krup hastalığı ve döküntü hastalıklar artar, üst solunum yolu enfeksiyonları sık görülür, ishal görülebilir.”
6.04.2012 Çocuk Sağlığı
Müzik de var, sohbet de
17.04.2004 The Others
Kadir İnanır'dan haber var! 'Daha anlaşılır konuşuyor, oturabiliyor'
Kadir İnanır'dan haber var! 'Daha anlaşılır konuşuyor, oturabiliyor' Beyninde pıhtı atması sonucu geçtiğimiz pazar günü bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedbir amaçlı entübe edilen oyuncu Kadir İnanır’dan sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Usta sanatçının sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden yazılı bir açıklama yapıldı.
29.03.2024 Cadde
Profesörden uyarı: Kontrol edilmezse büyük problemle karşı karşıya kalacağız
Profesörden uyarı: Kontrol edilmezse büyük problemle karşı karşıya kalacağız Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kış aylarında mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıktan dolayı sıtmayı taşıyan culeks, anopheles cinsi gibi bazı sivrisinek türlerinin kış uykusuna yatmadığını, erişkin halde saldırmaya, kan emmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Çetin, "Yerel yönetimlerin seçim sonrası nisan ayı itibarıyla yoğun ilaçlama yapması gerekir. Aksi halde yaz ayları sivrisinek nedeniyle sıkıntılı geçecektir" dedi.   
19.01.2024 Gündem
Hastanede yaşam savaşı
Hastanede yaşam savaşı Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla başlattığı saldırıların ardından bölgede Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı çatışmalar devam ediyor.
8.12.2023 Dünya
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı Dünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
5.09.2023 Genel Sağlık
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Zayıflama çayı ile 1 ayda 20 kilo verdi! Hastanelik olunca hayatının şokunu yaşadı
Zayıflama çayı ile 1 ayda 20 kilo verdi! Hastanelik olunca hayatının şokunu yaşadı İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Hatice Barutçu, 90 kilo olunca öneriler üzerine kullandığı zayıflama çayı nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Hızla kilo veren Barutçu, dayanılmaz karın ağrısı ve şişkinliği nedeniyle doktora başvurunca hayatının şokunu yaşadı.
3.08.2023 Haberler
Zayıflama çayı ile 1 ayda 20 kilo verdi! Hastanelik olunca hayatının şokunu yaşadı
Zayıflama çayı ile 1 ayda 20 kilo verdi! Hastanelik olunca hayatının şokunu yaşadı İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Hatice Barutçu, 90 kilo olunca öneriler üzerine kullandığı zayıflama çayı nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Hızla kilo veren Barutçu, dayanılmaz karın ağrısı ve şişkinliği nedeniyle doktora başvurunca hayatının şokunu yaşadı.
3.08.2023 Gündem
Hafif bir rüzgâr bile tetikleyebilir! 8 etkili önlemle sinüzite savaş açın
Hafif bir rüzgâr bile tetikleyebilir! 8 etkili önlemle sinüzite savaş açın Sinüzitün erken dönemde en sık burun tıkanıklığı, yüz ve baş ağrısı, burun ile geniz akıntısına yol açtığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Osman Halit, sinüzitten korunma yolarını anlatarak, 8 etkili önlemi açıkladı.
21.07.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin Hapşırma nöbetleri, gözlerde kızarma ve sulanma, öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, göz altlarında mavimsi morluklar… Bunlar gibi daha birçok şikayete yol açabilen bahar alerjisi doğanın canlanmasına inat pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. İşte bahar alerjiniz olup olmadığını anlamanın yolu...
24.05.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin Bahar alerjisi pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor, sağlığı olumsuz etkiliyor.
23.05.2023 Gündem
Yüksek lisans öğrencisi hemşireye " veteriner danışman" ataması
Yüksek lisans öğrencisi hemşireye " veteriner danışman" ataması Uzman hemşire olabilmek için Fırat Üniversitesi'nde hemşirelik yüksek lisansı yapmaya hak kazanan iki öğrenciye danışman hoca olarak "veteriner" atanması, hemşirelik derneklerinin tepkisine neden oldu.
3.04.2023 Gündem
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir'
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir' İngiltere'de Strep A kaynaklı 13 çocuğun ölümünden sonra Türkiye'de de 3 yaşındaki Aras Sönmez'in hayatını kaybetmesi endişe yarattı. Birçok kişi, "Strep A enfeksiyonu ölümcül bir salgına sebep olacak mı?" diye düşünürken, Prof. Dr. İftihar Köksal ile Uzm. Dr. Tutku Taşkınoğlu ölümlerin ardında yatan gerçekle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
27.01.2023 Gündem
'Geçmeyen öksürüğe dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir
'Geçmeyen öksürüğe dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, öksürüğün en sık şikayet edilen rahatsızlıkların başında olduğuna dikkat çekerek, uzun süren ve azalmayan öksürük varsa hekime başvurulmasını gerektiğini belirtti.
10.01.2023 Gündem
Cezanın başlamasına 3 hafta kaldı! 687 bin evcil hayvan çiplendi
Cezanın başlamasına 3 hafta kaldı! 687 bin evcil hayvan çiplendi Evcil hayvanlara çip uygulamasıyla ilgili sürenin sona ermesine 3 hafta kala hayvan sahipleri, evcil hayvanlarına mikroçip taktırıp kayıt altına aldırmak için veteriner klinikleri ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurdu. Hayvanlarını 31 Aralık'a kadar kayıt altına aldırmayanlar, 1 Ocak 2023'ten itibaren ceza ödeyecek.
9.12.2022 Gündem
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Deredeki minarelli kumda şifa arıyorlar! 2 gün aralıklarla tam 3 kez
Deredeki minarelli kumda şifa arıyorlar! 2 gün aralıklarla tam 3 kez Erzurum’un Oltu ilçesindeki Söğütlü Dere'nin kumları eklem ağrıları, romatizmal hastalıklarından kurtulmak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.
4.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.