Bilimsel

Bilimsel

Son dakika bilimsel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilimsel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilimsel haber sayfamızda...

Bilimsel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 24.175 bilimsel haberi bulunmuştur.
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye - AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı sonrası AB Komiseri Iliana Ivanova ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır konuşmasında "Avrupa’nın inovasyon ve teknoloji ekosistemine dinamizm ve ivme kazandıran genç araştırmacılarımız ve girişimcilerimiz için vize muafiyetinin kritik önemi haiz olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
25.04.2024 Ekonomi
'Kenan Işık astral seyahatten gelmek istemiyor!'
'Kenan Işık astral seyahatten gelmek istemiyor!' Uzay bilimine merakıyla bilinen, Yusuf Güney, 2014 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya giren oyuncu ve sunucu Kenan Işık'la ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, daha önce "Astral seyahatle uzaya gittim, geldim" sözleriyle adından söz ettirmişti.
25.04.2024 Cadde
İskoçya'dan Türkiye'ye uzanan esrarengiz tünel! Uzmanı açıkladı: 'Tarihleme yapılamıyor'
İskoçya'dan Türkiye'ye uzanan esrarengiz tünel! Uzmanı açıkladı: 'Tarihleme yapılamıyor' İskoçya'dan Türkiye'ye uzandığı iddia edilen 12 bin yıllık bir tünel... Hakkında çok fazla komplo teorisi bulunan bu antik tünel için söylenenler ise sosyal medyada hızla yayılıyor. Peki, Avrupa ile Türkiye'yi birbirine bağladığı öne sürülen esrarengiz yapının ardındaki gerçek ne? "Tarihleme yapılamıyor" diyen Arkeolog Erman Ertuğrul cevapladı.
25.04.2024 Yaşam
İşte Türkiye ile Irak arasındaki 26 anlașmanın detayları
İşte Türkiye ile Irak arasındaki 26 anlașmanın detayları İletişim Başkanlığı duyurdu! Türkiye ile Irak arasında 26 anlașma imzalandı. İşte o anlaşmanın detayları...
22.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket Irak'a 12 yıl sonra resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken 'Kalkınma Yolu Anlaşması'nın hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.
22.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket Irak'a 12 yıl sonra resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken 'Kalkınma Yolu Anlaşması'nın hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.
22.04.2024 Gündem
Hizmet üretim endeksi yükseldi
Hizmet üretim endeksi yükseldi Hizmet üretim endeksi yıllık %13,8 arttı.
22.04.2024 Uzmanpara
İşte geleceğe bilimsel rota
İşte geleceğe bilimsel rota İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu Bilim Kuşağı Atölyeleri ile başta deprem bölgesindeki çocuklar olmak üzere 230 bini aşkın çocuğa ulaşıldı. Hedef 3 yıl içinde 750 bin çocuğa ulaşmak...
22.04.2024 Ekonomi
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli Z kuşağının yaşından büyük göründüğü iddiası kanıtlandı. Yeni bir araştırma, bu gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüksek öğrenim kurumlarında yapay zeka kullanımına dair rehber hazırladıklarını açıkladı.
21.04.2024 Eğitim
Her gün için 10 sağlıklı yol
Her gün için 10 sağlıklı yol “Her işin başı sağlık” diyoruz ama hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekenler var. İşte sağlık için her gün uygulanabilecek kolaylıkta 10 adet öneri... 
21.04.2024 Dünya
Limona 13 kez pestisit reddi
Limona 13 kez pestisit reddi Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildi. RASFF verilerine göre, son 4 ayda ihraç edilen limonda, pestisit çıktığı için 13 kez sınırdan geri çevrildi...
21.04.2024 Ekonomi
CHP lideri Özel: Belediyelere 'karne' vereceğiz
CHP lideri Özel: Belediyelere 'karne' vereceğiz CHP lideri Özel, belediyelere ‘karne’ vereceklerini belirterek, "Belediyelerin 3'er, 6'şar aylık ve 1'er yıllık karnelerini ölçme-değerlendirme yöntemiyle çıkarıp, sizinle paylaşacağız. Eğer ibre yukarıysa devam edeceğiz, durağansa neler yapabileceğimize bakacağız, aşağı doğruysa yanlışlardan döneceğiz" dedi.
20.04.2024 Gündem
Adını 'Cemilem' türküsünden aldı! Bilimsel veriler elde edilecek
Adını 'Cemilem' türküsünden aldı! Bilimsel veriler elde edilecek Türkiye'de ilk kez geçen ay uydu verici takılan Balkan vaşağı 'Toros'un ardından, bu kez 'Cemile' ismi verilen 1 yaşındaki dişi bireye uydu verici takıldı.
20.04.2024 Gündem
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak Bilim insanı, 8 aylık macerası boyunca balıkçılık ve adacıktaki bitki kaynakları sayesinde besin ihtiyacını karşılayacak.
19.04.2024 Dünya
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik Irak ziyaretinin iki ayağı olacak. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Erdoğan'ın ziyaretinin detaylarını aktardı.
19.04.2024 Gündem
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Dubai'deki sele bulut tohumlaması mı neden oldu?
Dubai'deki sele bulut tohumlaması mı neden oldu? Dubai’de son 75 yılın en şiddetli yağışlarıyla birlikte büyük sel olayları yaşandı. Ülke genelinde 24 saat içinde yaklaşık 1,5 yıllık yağmur düştü. Bunun ardından da sosyal medyada bulut tohumlamasıyla ilgili yanıltıcı spekülasyonlar dolaşmaya başladı.
18.04.2024 Dünya
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak'
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak' Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği arasında; üniversitenin turizm alanında eğitim gören öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam olanağı sağlamak, öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandırmak ve verimini artırmak amacıyla protokol imzalandı.
17.04.2024 Eğitim
Beypazarı Soda, İsviçre'de yasaklanmıştı! Şirketten ilk açıklama geldi
Beypazarı Soda, İsviçre'de yasaklanmıştı! Şirketten ilk açıklama geldi İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle yasaklandı. Konuyla ilgili şirketten önemli bir açıklama yapıldı.
16.04.2024 Ekonomi
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor Singapur Ulusal Üniversitesi'nden bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırma ağırlıklı olarak vegan-vejetaryen beslenenlerin tercih ettiği bitkisel etlerin kalp sağlığına iyi gelmediği ortaya kondu.
15.04.2024 Dünya
Kız çocukları için güvenli adımlar
Kız çocukları için güvenli adımlar Kız çocukların eşit imkanlarla hayata katılmasını destekleyen Skechers Türkiye, kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için “Güvenli Adımlar” projesini hayata geçirdi. Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliği ile hayata geçirilen projenin ana hedefi kız çocukların sokakta yürürken adımlarını güvenle atabilmesi için ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak.
15.04.2024 Ekonomi
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak.
14.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bilimsel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.