Çiçek Hastalığı

Çiçek Hastalığı

Son dakika çiçek hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çiçek hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çiçek hastalığı haber sayfamızda...

Çiçek Hastalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 428 çiçek hastalığı haberi bulunmuştur.
Eskişehir'de feci kaza! Araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti
Eskişehir'de feci kaza! Araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti Eskişehir'de korkunç bir kaza meydana geldi. Araç önce direğe çarptı ardından da taklalar attı. Otomobil içerisindeki iki genç de hayatını kaybetti.
29.01.2024 Gündem
Devrilen traktörü fark eden ormancılar hayat kurtardı
Devrilen traktörü fark eden ormancılar hayat kurtardı Bolu'da devrilen traktörü devriye görevindeki ormancılar fark etti. Traktörün altında kalan şahsı kurtaran ormancılar durumu 112'ye bildirdi. İşte detaylar...
29.01.2024 Gündem
Denizli'de küçükbaş hayvanlara karantina! Çiçek hastalığı alarmı
Denizli'de küçükbaş hayvanlara karantina! Çiçek hastalığı alarmı Denizli'nin Acıpayam ilçesinde koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edilmesi üzerine kırsal bölgedeki 11 mahalle karantinaya alındı. Ayrıca Acıpayam Canlı Hayvan Pazarı da küçükbaş hayvanlara kapatıldı.
29.01.2024 Gündem
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresi toplam 5 ayetten oluşur. Namaz sureleri arasında yer alır. Okuması oldukça faziletli olan Fil Suresi Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'nin fillerle hücumunu konu edindiği için bu adı almıştır. Halk arasında elemtera suresi olarak da bilinir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen kişilerin genellikle okuduğu ve ezberlediği dualardandır. Fil Suresi Okunuşu ve Türkçe Anlamı içeriğimizden elemtera suresi Arapça yazılışı, tefsiri, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Biyolojik saldırıda yapay zekâ planı!
Biyolojik saldırıda yapay zekâ planı! Araştırmacılar, biyolojik saldırı planlamasında yapay zekânın rolünü anlamak için test yaptı. Yapay zekâ, felç eden zehirli bakteri de dahil çiçek virüsüyle şarbonla toplu öldürmenin yollarını gösterdi!  
18.10.2023 Dünya
Pekin’de maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Pekin’de maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Kovid-19: Bir virüs laboratuvardan nasıl sızabilir?
Kovid-19: Bir virüs laboratuvardan nasıl sızabilir? Geçtiğimiz günlerde ABD'nin koronavirüsün Çin hükümetinin kontrolündeki bir laboratuvardan sızdığını iddia etmesi, Covid pandemisi hakkında yeni soruları beraberinde getirdi.
9.03.2023 Dünya
İlçede 'çiçek' alarmı! Küçükbaş hayvanları dışarıya çıkmaları yasaklandı
İlçede 'çiçek' alarmı! Küçükbaş hayvanları dışarıya çıkmaları yasaklandı Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki bir köyde, "çiçek" hastalığına yakalanan 100'ün üzerinde küçükbaş hayvan telef oldu. Hastalığın yayılmasını önlemek ilçede teyakkuza geçildi.
1.02.2023 Gündem
Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de görüldü mü?
Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de görüldü mü? Maymun Çiçeği virüsü belirtileri ve tedavi yolları ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bakan Koca, Türkiye'deki maymun çieçği vakalarına ilişkin 5 hastada virüsün tespit edildiğini duyurdu. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
4.08.2022 Bilgi Rehberi
Maymun çiçeğinden Avrupa'daki ilk ölüm İspanya'da gerçekleşti
Maymun çiçeğinden Avrupa'daki ilk ölüm İspanya'da gerçekleşti Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın ardından ölümler Avrupa'ya sıçradı, İspanya'da hastalığa yakalananların sayısı 3 bin 750.
30.07.2022 Dünya
MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTİLERİ neler? Maymun Çiçeği Hastalığı hangi ülkelerde var, tedavisi var mı, tanısı nasıl konur?
MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTİLERİ neler? Maymun Çiçeği Hastalığı hangi ülkelerde var, tedavisi var mı, tanısı nasıl konur? Maymun Çiçeği virüsü, dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Türkiye'de de görülen Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri, tedavisi ve aşısı gibi detayları ise aranıyor. DSÖ, salgına karşı uyarılarını yaparken Maymun Çiçeği Virüsü hakkında detaylar ve hangi ülkelerde görüldüğü hafızaları meşgul ediyor. Peki, Maymun Çiçeği virüsü için aşı var mı?
24.07.2022 Bilgi Rehberi
Kamala Harris açıkladı: 'Maymun çiçeği için ek aşı sipariş ettik'
Kamala Harris açıkladı: 'Maymun çiçeği için ek aşı sipariş ettik' ABD’de dün itibariyle iki çocukta maymun çiçeğinin görülmesiyle bugün açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ek maymun çiçeği aşısı sipariş ettiklerini ve test kapasitesinin artırdıklarını açıkladı. ABD sağlık yetkilileri, 2023’ün ortasına kadar 6.9 milyon dozdan fazla aşının teslim edileceğini belirtti.
23.07.2022 Dünya
Retikülosit Nedir, Sayımı Neden Yapılır? Retikülosit Düşüklüğü, Yüksekliği Ne İfade Eder?
Retikülosit Nedir, Sayımı Neden Yapılır? Retikülosit Düşüklüğü, Yüksekliği Ne İfade Eder? İnsanlık var olduğundan beri çeşitli hastalıklarla baş etmek zorunda kalmıştır. Daha 100 yıl önce çiçek hastalığı ya da zatürre hastalığı ölümcül sonuçlanan hastalıklar iken gelişen tıp sayesinde basit ve tedavi edilebilir hastalıklar haline evrilmiştir. Tıp alanında da inanılmaz gelişmeler ve iyileşmeler olmuştur. Bu bilgilerin büyük bir bölümü de mevcut iletişim ağları sayesinde geniş kitlelerce ulaşılabilir verilere dönüşmüştür. İşte ilgiyle okuyacağınız retikülosit nedir, sayımı neden yapılır, retikülosit düşüklüğü, yüksekliği ne ifade eder ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
16.07.2022 Sağlık
Maymun Çiçeği alarmı! İki haftada üçe katladı, vakaların yüzde 99'u erkek
Maymun Çiçeği alarmı! İki haftada üçe katladı, vakaların yüzde 99'u erkek Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa'da maymun çiçeği vakalarının son 2 haftada yoğun bir şekilde artarak üçe katlandığını açıkladı. DSÖ Avrupa Bölge Koordinatörü Dr. Hans Kluge; "Şimdiye kadar bildirilen vakaların çoğu 21 ila 40 yaş arasındaki kişiler arasındaydı, yüzde 99'u erkekti" dedi.
2.07.2022 Dünya
Çiçek aşısı olanların maymun çiçeğinden korunma oranı yüzde 85
Çiçek aşısı olanların maymun çiçeğinden korunma oranı yüzde 85 Maymun çiçeği hastalığının bilinen özgün bir tedavisi olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, ancak 1980'li yıllardan bu yana çiçek aşısı olanların bu hastalıktan korunma oranının yüzde 85 olduğunu söyledi.
1.07.2022 Genel Sağlık
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ | Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü?
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ | Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Maymun Çiçeği dünyada yayılırken ilk vaka Türkiye'de tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üzücü haberi son dakika ile duyurdu. Bu gelişmenin hemen ardından "Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği hangi ilde görüldü?" sorusu art arda geldi. İşte detaylar...
30.06.2022 Gündem
ABD'de maymun çiçeği virüsüne maruz kaldığını düşünen herkese aşı tavsiyesi
ABD'de maymun çiçeği virüsüne maruz kaldığını düşünen herkese aşı tavsiyesi Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) maymun çiçeği salgınını durdurmak için ülke çapında on binlerce maymun çiçeği aşısı göndermeye başladı.
29.06.2022 Dünya
Uzmanı uyardı! 42 yaş altı maymun çiçeği enfeksiyonuna açık
Uzmanı uyardı! 42 yaş altı maymun çiçeği enfeksiyonuna açık Maymun çiçeğinin Kongo ve Birleşik Krallık olarak iki ayrı türü olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, Kongo türünde yüzde 10’a kadar ölüm riski olduğunu söyledi. Koçak, "Dünya çapında 42 yaşın altındaki popülasyon, çiçek hastalığı aşılama programlarının uygulamasının sonlandırılması nedeniyle enfeksiyona açık durumdadır. Çiçek hastalığı aşıları önleyici tedbir olarak kullanılabilir" dedi.
29.05.2022 Gündem
Dünya alarmda! DSÖ'den maymun çiçeği virüsüyle ilgili açıklama: Toplu aşılamaya gerek yok
Dünya alarmda! DSÖ'den maymun çiçeği virüsüyle ilgili açıklama: Toplu aşılamaya gerek yok Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, 20'den fazla ülkeden yaklaşık 200 maymun çiçeği vakası bildirildiğini, toplu aşılamaya gerek duyulmadığını ifade etti.
27.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü küçük çocukları daha fazla etkiliyor
Maymun çiçeği virüsü küçük çocukları daha fazla etkiliyor Maymun çiçeği virüsü haberleri yeni bir pandemi endişesine yol açtı. Virüsün yeni bir pandemi yaratıp yaratmayacağına net bir yanıt verilemezken, bulaş için yakın ve uzun süreli temas gerektiğinden pandemi ihtimalinin pek olası görünmediğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, "Hastalık her ne kadar 2-4 hafta içinde kendiliğinden iyileşse de küçük çocuklarda ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde ağır bir tablo yaratabilir" dedi.
27.05.2022 Genel Sağlık
Maymun çiçeği virüsü üç ülkede daha görüldü
Maymun çiçeği virüsü üç ülkede daha görüldü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'da ilk kez maymun çiçeği virüsüne bağlı vakalar tespit edildi. Daha önce Avrupa, Avustralya ve Amerika kıtalarında toplamda 18 ülke de daha vakalar bildirilmişti.
25.05.2022 Dünya
‘Endişeye değil tedbire gerek var’
‘Endişeye değil tedbire gerek var’ DSÖ, 19 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü hastalığında 131 vakanın tespit edildiğini duyururken Milliyet’e bilgi veren uzmanlar, virüsün ancak yakın temas yoluyla bulaştığını, kolay yayılım riski olmamasına karşın dikkatli ve tedbirli olunmasını önerdi.
25.05.2022 Gündem
Maymun çiçeğinde salgın ve mutasyon beklenmiyor! Kritik 3 yıl detayı
Maymun çiçeğinde salgın ve mutasyon beklenmiyor! Kritik 3 yıl detayı İngiltere'de başlayıp Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsü akıllara, "İkinci bir pandemi kapıda mı?" sorusunu getirdi. Özellikle cinsel temas yoluyla bulaşmasıyla dikkatleri üzerine çeken ve AIDS'e yol açan HIV virüsünü hatırlatan hastalıkla ilgili uzmanlar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
25.05.2022 Gündem
Dünya alarmda! BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi
Dünya alarmda! BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
24.05.2022 Dünya
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR, öldürücü mü, nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği Hastalığı (Monkeypox) belirtileri neler, Trükiye'de görüldü mü?
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR, öldürücü mü, nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği Hastalığı (Monkeypox) belirtileri neler, Trükiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü olarak bilinen hastalığa yol açan ise Monkeypox adlı bir virüstür. Şu ana kadar 13 ülkede tespit edilen maymun çiçeği hastalığı, orta ve Batı Afrika bölgelerinde ortaya çıkıyor. Virüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) acil toplanarak değerlendirmelerde bulundu. Peki, maymun çiçeği hastalığı nedir, nasıl bulaşır?
22.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çiçek Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.