Cilt Hastalıkları

Cilt Hastalıkları

Son dakika cilt hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cilt hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cilt hastalıkları haber sayfamızda...

Cilt Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.339 cilt hastalıkları haberi bulunmuştur.
Güneş olmasa bile kullanın! 2 saatte bir yenileyin
Güneş olmasa bile kullanın! 2 saatte bir yenileyin Güneş kremini yalnızca yaz aylarında sürmek doğru değildir. UV ışınları cildinize zarar verir. Sadece bronzlaşma, erken yaşlanma ve kızarıklık gibi sinir bozucu cilt sorunlarına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda güneş yanığı, cilt hastalıkları ve cilt kanseri gibi ciddi cilt sorunlarına da yol açıyor. Bulutlu bir günde bile cildinizi doğru miktarda SPF ile korumanız gerekiyor.
21.03.2024 Cilt Bakımı
Hastanede yaşam savaşı
Hastanede yaşam savaşı Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla başlattığı saldırıların ardından bölgede Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı çatışmalar devam ediyor.
8.12.2023 Dünya
Kaşıntı, kuruluk ve çatlamaya neden oluyor! Soğuk havada cilt sağlığını korumanın püf noktaları
Kaşıntı, kuruluk ve çatlamaya neden oluyor! Soğuk havada cilt sağlığını korumanın püf noktaları Havaların soğuduğu, nem oranının azaldığı sonbaharda mevsimsel olumsuz etkenlere, çevresel faktörler ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da eklenmesiyle cildin yapısı hızla bozuluyor ve bazı sorunlarda artış yaşanıyor. Son günlerde özellikle egzama, kepeklenme, ellerde ve dudaklarda kuruma, çatlama ve kanama gibi sorunlara sıkça rastlandığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömer Gezdur, alınacak bazı basit ama etkili önlemlerle kış mevsiminde cilt sağlığını korumanın mümkün olduğunu söyledi.
27.11.2023 Genel Sağlık
Haftalık burç yorumları (6 Kasım - 12 Kasım 2023)
Haftalık burç yorumları (6 Kasım - 12 Kasım 2023) 6 Kasım 2023 - 12 Kasım 2023 haftasında bizleri neler bekliyor? Yeni haftanın genel etkileri neler? Burçları neler bekliyor? Hep birlikte Molatik olalım…
5.11.2023 Astroloji
Çatlak ve kuru ellerin dostu! Sürünce elleri anında pamuk gibi yapıyor
Çatlak ve kuru ellerin dostu! Sürünce elleri anında pamuk gibi yapıyor Eller, vücudumuzun en önemli ve en çok kullanılan bölgelerinden biridir. Bu nedenle, ellerimiz düzenli bakım gerektirir. Soğuk veya sıcak hava, temizlik ürünleri el çatlamalarına neden olabilir. Eğer sizin de ellerinizde çatlaklar varsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Çatlak ve kuru elleri anında pamuk gibi yapıyor.
25.10.2023 El ve Ayak Bakımı
Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi
Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Eri Kaneko, bugün Gazze Şeridi’ne herhangi bir yardım konvoyunun giriş yapmadığını açıkladı. Öte yandan Gazze Şeridi'nde salgın hastalık baş gösterdi.
24.10.2023 Dünya
Merdiven altı piercingte ölümcül tehlike: Kan yoluyla yayılıyor!
Merdiven altı piercingte ölümcül tehlike: Kan yoluyla yayılıyor! Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hijyensiz ve yeterli eğitimleri almayan kişiler tarafından yapılan piercing uygulamalarının HPV, molluskum, AIDS, hepatit B, hepatit C ve verem gibi kan yoluyla bulaşan ölümcül hastalıklara davet çıkardığını söyledi.
24.10.2023 Genel Sağlık
Ucuzunu almayın! Yanlış makyaj malzemesi kansere kadar götürebilir
Ucuzunu almayın! Yanlış makyaj malzemesi kansere kadar götürebilir Yanlış makyaj malzemeleri kullanmak hem güzelliğinizi hem da sağlığınızı elinizden alabilir. Uzmanlar ucuz ve merdiven altı malzemeler konusunda uyarıyor. Ek olarak hijyenik olmayan makyaj malzemeleri de ciddi sorunlara gebe. İşte detayları.
22.10.2023 Makyaj
Cilt bakım rutininizin her mevsim baş kahramanı güneş koruyucu kremleri
Cilt bakım rutininizin her mevsim baş kahramanı güneş koruyucu kremleri Serumlar, nemlendiriciler, yaşlanma karşıtı bakım kremleri ve dahası… Tüm bunlar cilt bakım rutininizin baş kahramanları değil mi? Özellikle günümüzde trend kolajen ve hyalüronik içerikli serumlar. Peki size bu saydıklarımdan daha etkili bir şey önersem. Rutininizi özenle ve detaycı bir şekilde planladığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama listenizde güneş koruyucu kremler yer almıyorsa hayal ettiğiniz sağlıklı bir cilde sahip olmanız mümkün değil...
21.08.2023 Advertorial
Kulak kirini neden sık sık temizlememeliyiz? Kaşıntıdan öldüren inatçı hastalık
Kulak kirini neden sık sık temizlememeliyiz? Kaşıntıdan öldüren inatçı hastalık Dış kulak yolu cildinde gelişen mantarların özellikle nemli ve sıcak ortamları sevdiğini söyleyen Dr. Esin Özlem Atmış, kulakta mantar oluşumunu engellemek için alınması gereken 6 önlemi açıkladı.
10.08.2023 Genel Sağlık
Göz altındaki kırmızı noktadan şikayetçiydi, gerçek çok başka çıktı! Guinness'e girdiler
Göz altındaki kırmızı noktadan şikayetçiydi, gerçek çok başka çıktı! Guinness'e girdiler Gözünün hemen altındaki kırmızı noktadan uzun bir zamandır şikâyetçiydi. Doktorların kendisine endişe edilecek hiçbir sebep olmadığını söylese de pes etmemeye kararlıydı. Son olarak geçtiğimiz günlerde yine doktorun kapısını çalan kadın tesadüf eseri hem başka bir gerçeği öğrendi hem de üniversitede çalışan dermatologların Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmesine sebep oldu.
5.05.2023 Dünya
Dört mevsim sıcak suyuyla şifa arayanların adresi: “Diyadin Kaplıcaları”
Dört mevsim sıcak suyuyla şifa arayanların adresi: “Diyadin Kaplıcaları” Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen kaplıcalar, soğuk havalarda bile sıcak suyuyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
4.04.2023 Yaşam
Tüm gücüyle yaraları sarıyor
Tüm gücüyle yaraları sarıyor Deprem bölgesine ilk günden itibaren destek olan İzmir Büyükşehir Hatay’a sahra hastanesi kurdu, bölge üreticisi için 5 TIR yem gönderdi. Konteyner kentlerin kurulumu da eş zamanlı olarak sürüyor.
26.02.2023 Ege
Kovid salgınıyla uyuz vakaları arttı
Kovid salgınıyla uyuz vakaları arttı Son 2 yılda İstanbul ve Türkiye genelinde uyuz vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, ‘Teşhis konulan kişiler iyileşinceye kadar yakın çevresiyle temastan kaçınmalı’ diyor.
18.01.2023 Gündem
Radyasyon bebek sahibi olmalarını zorlaştırdı
Radyasyon bebek sahibi olmalarını zorlaştırdı Konya’daki bir kamu hastanesinin radyasyonlu alanlarında görev yapan sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ortaya koyan araştırmadan ilginç sonuçlar elde edildi.
14.11.2022 Gündem
‘Yasaklı kozmetik’ ürünler hâlâ satışta
‘Yasaklı kozmetik’ ürünler hâlâ satışta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun analizleri sonrası ‘güvensiz’ bulduğu kozmetik ürünleri, hâlâ internetteki alışveriş sitelerinde satışta... Uzmanlar, aralarında bebek pudrasının da bulunduğu ürünlerin hastalıklara ve kansere davetiye çıkardığını belirterek uyarıyor...
31.10.2022 Gündem
Zamanın yüklerinden Ozonterapi ile kurtulun
Zamanın yüklerinden Ozonterapi ile kurtulun Bu hafta bir zamanlar Almanya’ da “Gençlik aşısı” denilen, son yıllardaki virüs salgınlarında koruyucu olarak sıklıkla kullanılan güvenilir etkin bir tedavi yöntemi olan ozonterapiden bahsedeceğim. Ozon, oksijenin (O2) yüksek enerji ile O3’e çevrilmiş formudur.
30.09.2022 Cadde
İlaca dirençli uyuz uyarısı
İlaca dirençli uyuz uyarısı Kovid-19 salgınıyla birlikte İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde uyuz vakalarında artışın devam ettiği uyarısı yapıldı.
23.09.2022 Gündem
D vitaminine dikkat
D vitaminine dikkat Özel İzmir Gazi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Şükrü Alper Aygen, D vitamini eksikliğinin ülkemizde ve dünyada önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.
25.08.2022 Ege
Yaz mevsiminde en çok görülen cilt hastalıkları
Yaz mevsiminde en çok görülen cilt hastalıkları Yaz aylarında cilt hastalıklarında artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, güneş yanıkları, mantar enfeksiyonları, isilikler, güneş alerjileri, derin kırışıklıklar, erken cilt yaşlanması, cilt lekeleri, kanser öncesi deri keratozları ve cilt kanseri gibi birçok hastalığa karşı uyarılarda bulundu.
1.08.2022 Sağlık
Milia Nedir, Neden Olur? Milia Tedavisi Nasıl Yapılır?
Milia Nedir, Neden Olur? Milia Tedavisi Nasıl Yapılır? Bazı hastalıklar çok yaygın oldukları için bilinir. Diğer bazı hastalıklar ağır ve ne yazık ki ölümcül oldukları için bilinirlikleri fazladır. Fakat bazı öyle rahatsızlıklar vardır ki; hafife alınır, bilinmez ya da başka sağlık sorunları ile karıştırılırlar. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız milia nedir, neden olur, milia tedavisi nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
7.07.2022 Sağlık
Omega 3 Nasıl Kullanılır? Kimler Omega 3 Hapı Kullanmalıdır?
Omega 3 Nasıl Kullanılır? Kimler Omega 3 Hapı Kullanmalıdır? İnsanlar sağlıklı olarak yaşamlarına devam edebilmesi için ilave olarak bazı ürünler kullanabiliyor. Omega 3 hapı herkesin daha önce duymuş olduğu hap türlerinden biridir. Omega 3 ürününe sahip olanlar hapı nasıl kullanacağı konusunda birçok araştırma yapabiliyor. Omega 3 nasıl kullanılır? Kimler omega 3 hapı kullanmalıdır? Omega 3 hapının kullanımıyla ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
6.07.2022 Sağlık
Leishmania Nedir, Belirtileri Nelerdir? Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır?
Leishmania Nedir, Belirtileri Nelerdir? Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır? Leishmania sıklıkla görülen cilt hastalıkları arasındadır. Özellikle hastalıklar arasında cilt enfeksiyonları arasında özellikle köpeklerde yaygın olarak görülmektedir. Bu bakımdan Leishmania nedir, belirtileri nelerdir? Leishmania tedavisi nasıl yapılır öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla hayvan dostlarınızın tedavisini sağlayabilirsiniz. Leishmania nedir, belirtileri nelerdir? Leishmania tedavisi nasıl yapılır? Tedavi sonrasında korunmanın yollarını detaylarıyla derledik.
6.07.2022 Sağlık
Güneş kremi seçerken dikkat
Güneş kremi seçerken dikkat Uzmanlar yaz mevsiminde zararlı güneş ışınlarından korunmanın daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sezin Ünlü Açıkel, güneş koruyucu krem seçerken cilt tipine uygun ürün tercih etmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.
5.07.2022 Sağlık
Biorezonans ile birçok problem tedavi edilebilir!
Biorezonans ile birçok problem tedavi edilebilir! Biorezonans ile birçok problemin tedavi edilebileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, biorezonans nedir, hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır, nasıl etki eder tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.