Dünya Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi

Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi! Salgın hastalıklar baş gösterdi

24.10.2023 - 22:23 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Eri Kaneko, bugün Gazze Şeridi’ne herhangi bir yardım konvoyunun giriş yapmadığını açıkladı. Öte yandan Gazze Şeridi'nde salgın hastalık baş gösterdi.

Gazze Şeridi’ne yardım konvoyu girmedi Salgın hastalıklar baş gösterdi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, geçtiğimiz cumartesi günü başlayan insani yardımlar aksadı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Eri Kaneko, bugün Gazze Şeridi’ne herhangi bir yardım konvoyunun giriş yapmadığını açıklayarak, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne yardım götürmesi gereken 20 kamyonun bölgeye girmediğini söyledi. Kaneko, "Malzemelerin yarın Gazze'ye girebileceğini umuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, BM Güvenlik Konseyi'ne bugün 20 kamyonun geçeceğini söylemişti.

“ACİLEN YAKIT ALAMAZSAK YARIN GECEDEN İTİBAREN OPERASYONLARIMIZI DURDURMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, “Acilen yakıt alamazsak yarın geceden itibaren Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarımızı durdurmak zorunda kalacağız.

DSÖ’DEN "DERHAL İNSANİ ATEŞKES" ÇAĞRISI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, yakıt ve sağlık malzemelerinin Gazze'ye geçişine izin vermek için "derhal insani ateşkes" çağrısında bulunuldu. Aralarında Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi ve Türk Dostluk Hastanesi'nin de bulunduğu çok sayıda sağlık tesisinin hastalara hizmet sağlamakta zorlandığını ifade eden DSÖ, Gazze Şeridi’ndeki 6 hastanenin yakıt yetersizliği nedeniyle kapatıldığını belirtti. Açıklamada, "Hayati yakıt ve ilave sağlık malzemeleri Gazze'ye acilen ulaştırılmadığı takdirde, kritik hizmetler elektrik kesintisi nedeniyle kapatılacağı için binlerce savunmasız hasta ölüm veya tıbbi komplikasyon riskiyle karşı karşıya kalacak" denildi.

Haberin Devamı

GAZZE ŞERİDİ'NDE SALGIN HASTALIK BAŞ GÖSTERDİ

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra yaptığı açıklamada, bir gün içinde çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 kişide salgın hastalık görüldüğünü belirterek, şikayetler arasında ishal, gıda zehirlenmesi, cilt hastalıkları, uyuz ve bronş enfeksiyonlarının yanı sıra düzinelerce suçiçeği vakası olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ne kontrol edilemeyecek büyük bir salgın dalgasına karşı karşıya olduğu konusunda uyaran Kudra, içme suyu kıtlığı ve kişisel hijyenin sağlanamaması ve barınma merkezlerindeki aşırı kalabalık nedeniyle salgınların giderek arttığına dikkat çekti.

Öte yandan geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana Gazze Şeridi’ne gıda, ilaç ve su taşıyan 54 tır geçti.