Cinsiyet Ayrımcılığı

Cinsiyet Ayrımcılığı

Son dakika cinsiyet ayrımcılığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cinsiyet ayrımcılığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cinsiyet ayrımcılığı haber sayfamızda...

Cinsiyet Ayrımcılığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 416 cinsiyet ayrımcılığı haberi bulunmuştur.
TİKAD'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması
TİKAD'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında önemli bir açıklama yaptı.
8.03.2024 Ekonomi
ALG Spor'dan Patricia Seteco tepkisi! 'Alçaklıktır'
ALG Spor'dan Patricia Seteco tepkisi! 'Alçaklıktır' Gaziantep ALG Spor Kadın Futbol Takımı, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikleri maçtan sonra Patricia Seteco ile ilgili iddialara sert tepki gösterdi.
Hızlı ve Öfkeli yıldızına cinsel saldırı suçlaması! Zor kurtuldum diyerek dava açtı
Hızlı ve Öfkeli yıldızına cinsel saldırı suçlaması! Zor kurtuldum diyerek dava açtı 'Hızlı ve Öfkeli' (Fast & Furious) serisinin yıldızı Vin Diesel'in eski asistanı, Amerikalı aktörü 13 yıl önce kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladı. Ayrıca saldırıdan birkaç saat sonra Diesel'in şirketinin kendisini kovduğunu da önü sürdü. 
22.12.2023 Dünya
Google’da kadının adı var
Google’da kadının adı var Yönetici olarak çalıştığı Google’a açtığı cinsiyet ayrımcılığı davasını kazanan Ülkü Rowe, dava sürecini Milliyet’e anlattı.
22.12.2023 Gündem
‘Kız Kardeşlerim’ şiddet ve ayrımcılığa karşı
‘Kız Kardeşlerim’ şiddet ve ayrımcılığa karşı İYİ Parti, kadına yönelik şiddet ve deprem gibi afetlerde etkin rol alabilmek için “Kız Kardeşlerim Derneği” projesini hayata geçiriyor.
20.08.2023 Gündem
Ev kiralamak isteyen öğrenci hayatının şokunu yaşadı! 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur'
Ev kiralamak isteyen öğrenci hayatının şokunu yaşadı! 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur' Yüksek öğrenimini sürdürmek için gittiği şehirde ev kiralamak isteyen genç, emlakçı ve ev sahibinin, 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur' cevabıyla sarsıldı.Hayatının şokunu yaşayan erkek öğrencinin müracaatını değerlendiren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), önemli bir karara imza attı.
17.07.2023 Ekonomi
Güçlü liderliğin cinsiyeti olmaz
Güçlü liderliğin cinsiyeti olmaz Direksiyon’a daha fazla kadın liderin geçmesi için ‘ehliyet’ kazanma ve pratik tecrübe elde etme süreçlerini hızlandırmalıyız...
9.06.2023 Milliyet Executive
Sorumluluklarda eşitlik şart
Sorumluluklarda eşitlik şart TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde kurulan Kadın İstihdamının Artırılması, Girişimciliğinin ve Koperatifçiliğinin Güçlendirilmesi Araştırma Alt Komisyonu raporunu tamamladı.
17.04.2023 Ekonomi
Başörtüsü teklifi görüşmeleri devam ediyor
Başörtüsü teklifi görüşmeleri devam ediyor Başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi ve aile bütünlüğünün korunması amacıyla Anayasa'nın 24'üncü ve 41'inci maddelerinde değişiklik teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri sürüyor.
19.01.2023 Gündem
Twitter’a cinsiyet ayrımcılığı davası
Twitter’a cinsiyet ayrımcılığı davası ABD’li milyarder Elon Musk ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra 7 bin 500 çalışanın yarısını işten çıkardı.
10.12.2022 Dünya
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde ‘Elleri kırılsın’ Deniz Seki, Bahşehir Gölet Parkı’nda bulunan Gazino Bahçeşehir’de sahne aldı...
28.11.2022 Cadde
Cinsiyet eşitliği dersi okutulmalı
Cinsiyet eşitliği dersi okutulmalı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Masası tarafından hazırlanan raporda, anaokulundan başlayarak ilk ve orta öğretimde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili derslerin müfredata alınması, resmi nikâh şartının tavizsiz uygulanması istendi.
17.10.2022 Gündem
Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti
Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı ile annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip tehdit eden Emrah Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada savunma yapan sanık Emrah Yılmaz, ifadesini alan kadın savcının cinsiyet ayrımcılığı yaptığını belirterek, “Ben adliyeye ilk getirildiğim gün bana çok kötü davranıldı. Orada benim yaşadıklarım değil hep aleyhime olan deliller toplandı, olaya tek taraflı bakıldı” dedi.
13.05.2022 Gündem
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’ “Bergen” filminde şarkıcının katilini oynayan Erdal Beşikçioğlu, rolünün yarattığı toplumsal nefreti anlatırken seyircinin küfürlerinden memnun olduğunu söylemişti. Prof. Dr. Bülent Vardar da sinemada “kötü adam” karakterleriyle ilgili sorularımızı yanıtlarken o küfürlerin sanatçının rolünü yaratmadaki başarısını gösterdiğini anlattı
4.05.2022 Gündem
‘Genç Liderler’ listesine girdi
‘Genç Liderler’ listesine girdi Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl belirlenen Genç Küresel Liderler (Young Global Leaders) arasında yer aldı.
27.04.2022 Ekonomi
Esra Eczacıbaşı Coşkun, “Genç Küresel Liderler” listesinde
Esra Eczacıbaşı Coşkun, “Genç Küresel Liderler” listesinde Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl belirlenen Genç Küresel Liderler (Young Global Leaders) arasında yer aldı.
20.04.2022 Vitrin
Avustralya Başbakanı'ndan cinsel istismar özrü
Avustralya Başbakanı'ndan cinsel istismar özrü Avustralya Başbakanı Scott Morrison zorbalık, taciz ve cinsel istismara uğrayan kamu personelinden resmi olarak özür diledi.
8.02.2022 Dünya
‘Var olma mücadelesi değil  futbol oynamak istiyoruz’
‘Var olma mücadelesi değil futbol oynamak istiyoruz’ BM’nin “Kadına Şiddetle Mücadele” kapsamındaki 16 günlük eylem çağrısı kapsamında sahaya çıkan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadın futbolcularına erkek egemen alanda kadın görünürlüğünün önemini sorduk.
19.12.2021 Pazar
Ön yargıları birlikte yıkalım
Ön yargıları birlikte yıkalım Futbolda cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmek zorunda bırakılan kadınlar, kendi imkanlarıyla ekipmanlarını karşılasalar bile eğitimleri ve kariyer adımları konusunda ciddi desteğe ihtiyaç duyuyor.
5.12.2021 Gündem
Şiddet haberini değil şiddeti engellemeliyiz
Şiddet haberini değil şiddeti engellemeliyiz Türkiye Gazetecileri Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen  “Medyada Kadına Yönelik Şiddet Haberleri ve Sorunlar” toplantısında toplumun her kesiminde şiddetin sistematik hale geldiğine dikkat çekildi. TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle bir toplantı düzenledi.
26.11.2021 Gündem
'Çözüm biziz'
'Çözüm biziz' Brand Week Istanbul’da konuşmacı olarak yer alan Belçim Bilgin, “Dünyada olup biten ve eleştirdiğimiz her şeyin sebebi bizken, çözüm de biziz” dedi.
13.11.2021 Cadde
Enerji yönetiminde kadınlar güçleniyor
Enerji yönetiminde kadınlar güçleniyor Ülke yöneticilerinin yüzde 100’ü Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’ne uyum sözü veren Schneider Electric’in 15 yıl önce, üst düzey bin yöneticisinin sadece yüzde 5’i kadınken, bugün küresel ölçekte bu oran yüzde 30’a ulaştı. Türkiye’de de Schneider Electric yönetim kadrosunun yüzde 30’u kadın yöneticilerden oluşuyor.
28.06.2021 Ekonomi
“Büyük cümleler yerine küçük adımlarla gideceğim”
“Büyük cümleler yerine küçük adımlarla gideceğim” UNDP Türkiye tarafından “Yoksullukla Mücadele Savunucusu” ilan edilen Yusuf Yazıcı, “Bu yola çıkarken amacım yoksul insanlara yardım etmek değil, yoksulluğu nasıl ortadan kaldırabiliriz sorusuna cevap aramak” diyor
9.05.2021 Pazar
İsviçre ordusunda iç çamaşırı devrimi
İsviçre ordusunda iç çamaşırı devrimi İsviçre’de kadın askerler, erkekler için hazırlanan iç çamaşırlarını kullanmak zorunda kalıyordu. Yeni kararla birlikte bu yanlış sona erecek, kadın askerler artık kadın iç çamaşırlarını giyebilecek
1.04.2021 Dünya
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Sdg) Nedir? Sdg Projeleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Sdg) Nedir? Sdg Projeleri Ve Örnekleri Nelerdir? Ülkeler varmak istedikleri noktalar ve hedefler belirlemektedir. Bu hedefler bazen daha küresel bir hal almaktadır. Yani hedefler uluslararası boyutlara taşınmaktadır. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerinde yapmış olduğu "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" bulunmaktadır. Peki, bu sürdürülebilir amaç nedir? Ülkeler kendilerini hangi noktada görmek istemektedir? Kendilerinin varmak istedikleri yılı hangi yıl olarak görmüşlerdir? Ülkeler bu amaçlar için ne gibi projeler hayata geçirmiştir? İşte, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını ve hedeflerini sizler için derledik.
1.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Cinsiyet Ayrımcılığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.