Gündem Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti

Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti

13.05.2022 - 13:06 | Son Güncellenme:

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı ile annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip tehdit eden Emrah Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada savunma yapan sanık Emrah Yılmaz, ifadesini alan kadın savcının cinsiyet ayrımcılığı yaptığını belirterek, “Ben adliyeye ilk getirildiğim gün bana çok kötü davranıldı. Orada benim yaşadıklarım değil hep aleyhime olan deliller toplandı, olaya tek taraflı bakıldı” dedi.

İstanbul’da 24 Kasım 2021’de Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Emrah Yılmaz SEGBİS ile katıldı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti

“OLAYA TEK TARAFLI BAKILDI”

Gelen evrakların okunduğu sırada mahkeme başkanı sanığın daha önceden hükümlü olarak tutuklu bulunduğu bir cezaevinden kaçtığı için ceza aldığını belirtti. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Emrah Yılmaz, soruşturma aşamasında ifadesini alan kadın savcının cinsiyet ayrımcılığı yaptığını söyleyerek, “Ben adliyeye ilk getirildiğim gün bana çok kötü davranıldı. Orada benim yaşadıklarım değil hep aleyhime olan deliller toplandı, olaya tek taraflı bakıldı. Ortada bir suç varsa mutlaka cezası olacaktır ama kaç aydır burada benim akli dengem ölçülmeye çalışılıyor, metrodaki görüntüler çözümlenmiyor” dedi.

Haberin Devamı

“EV HAPSİ YA DA HASTANEYE YATIRILSIN”

Sanık avukatı da yaptığı savunmada müvekkilinde antisosyal kişilik bozukluğu olduğunu söyleyerek, “Kullandığı ilaçlar raporlarla sabittir. Ben müvekkilim için tahliye değil ancak ev hapsi ya da bir hastaneye yatırılmasını talep ederim” dedi.

Müşteki avukatı ise sanığın önceden cezaevinden kaçmaya çalıştığı için ceza aldığını söyleyerek, “Bu nedenlerden dolayı tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” dedi. Alınan beyan ve savunmaların ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Kadıköy-Tavşantepe metrosunda 24 Kasım 2021 tarihinde sanık Emrah Yılmaz'ın Sedanur Damgacı ve Nilgün Mihdiye Damgacı'ya bıçak çekerek ağır küfürler ettiği belirtiliyor.

Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti

(Metroda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı)

İDDİANAMEDEN

İddianamede sanık Emrah Yılmaz'ın "Silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "Kasten yaralama", "Hakaret", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ve "Zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından toplamda 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.