Coronavac

Coronavac

Son dakika CoronaVac haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CoronaVac gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CoronaVac haber sayfamızda...

Coronavac

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 241 coronavac haberi bulunmuştur.
Çin'in sıfır Covid politikasından vazgeçmesi dünyayı endişelendirmeli mi?
Çin'in sıfır Covid politikasından vazgeçmesi dünyayı endişelendirmeli mi? Yeni yılın ilk günlerinde sınırlarını açmaya hazırlanan dünyanın en kalabalık ülkesi, özellikle açıkladığı vaka sayıları ve diğer verilerle şüpheleri üstüne çekiyor.
30.12.2022 Dünya
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor?
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor? İlk kez Şi Jinping için istifa sloganlarının atıldığı yeryüzünün en kalabalık ülkesi, felaketle sonuçlanacak bir ikilemle karşı karşıya: Çin, istese bile halihazırda karantinayı bitiremez!
29.11.2022 Dünya
TURKOVAC, 16-18 yaş arası gönüllülerde uygulanmaya başladı
TURKOVAC, 16-18 yaş arası gönüllülerde uygulanmaya başladı Sağlık Bakanlığı'nca kullanıma sunulan yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın 16-18 yaş grubunda uygulanmasına başlandı. Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, "Bu çalışma ile Turkovac'ın ergenler üzerindeki etkinliği ortaya çıkacak. Sonuçların iyi olacağını ve bu aşının çocuklarımızı iyi koruyacağını ümit ediyoruz" dedi.
18.02.2022 Gündem
Yerli aşı Turkovac Faz-3 sonuçları açıklandı: CoronaVac'tan %50 daha etkili
Yerli aşı Turkovac Faz-3 sonuçları açıklandı: CoronaVac'tan %50 daha etkili Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 sonuçları açıklandı. TURKOVAC'ın Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısı kadar güvenli bir aşı olduğu, yerli aşıda virüse yakalanma riskinin yüzde 50 daha az olduğu bildirildi
13.01.2022 Gündem
Turkovac aşı içeriği, yan etkileri nelerdir? Turkovac randevu alma e Nabız sorgulama ekranı 2022
Turkovac aşı içeriği, yan etkileri nelerdir? Turkovac randevu alma e Nabız sorgulama ekranı 2022 Koronavirüse karşı üretimi gerçekleştirilen Turkovac aşısı hakkında meraklı arayış devam ediyor. Vatandaşlar Turkovac aşı içeriği, yan etkileri hakkında bilgi almak istiyor. Peki Turkovac aşı randevusu alınıyor mu? İşte e Nabız sorgulama ekranı...
12.01.2022 Gündem
Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama
Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Turkovac aşısının Faz 3 sonuçlarıyla ilgili konuştu. "Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı." diyen Prof. Dr. Tanrıöver, "COVID-19 vaka oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken Turkovac'ta yüzde 4,55. Buna göre yerli aşı, Coronavac’a göre yüzde 49 daha koruyucu." ifadelerini kullandı.
12.01.2022 Haberler
Son dakika! Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama
Son dakika! Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Turkovac aşısının Faz 3 sonuçlarıyla ilgili konuştu. "Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı." diyen Prof. Dr. Tanrıöver, "COVID-19 vaka oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken Turkovac'ta yüzde 4,55. Buna göre yerli aşı, Coronavac’a göre yüzde 49 daha koruyucu." ifadelerini kullandı.
12.01.2022 Gündem
16-18 yaş grubunda 'Turkovac' çalışması
16-18 yaş grubunda 'Turkovac' çalışması Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, Turkovac'ın 2 doz Sinovac olanlarda hatırlatma dozu olarak uygulandığı çalışmada, gönüllülerin yüzde 70'inin aşılandığını belirterek, "Önümüzdeki haftadan itibaren 16-18 yaş arası çocuklarda Turkovac'ın etkinliği ve güvenilirliğini değerlendirecek çalışmamız başlayacak" dedi.
24.12.2021 Gündem
Son dakika! Turkovac için yeni açıklama: Sonuç güvenli
Son dakika! Turkovac için yeni açıklama: Sonuç güvenli Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Turkovac aşımızın, Coronavac ile yaptığımız Faz-2 çalışmasında hem güvenli olduğu saptandı hem de etkinlik noktasında olumlu verilerimiz var" dedi.
14.10.2021 Gündem
Çin aşısı güvenli ve hafif yan etkili
Çin aşısı güvenli ve hafif yan etkili Türk Toraks Derneği üyeleri, Sinovac’ın etkilerine dair geniş katılımlı iki çalışmaya imza attı. Buna göre; aşısının yan etkileri büyük ölçüde aşı yerinde kızarıklık ve ağrı olarak saptanırken inaktif aşı güvenli olarak saptandı
19.09.2021 Gündem
Aşı karşıtlığı değil kararsızlığı var! Yan etki korkusu
Aşı karşıtlığı değil kararsızlığı var! Yan etki korkusu Kovid-19 pandemisinde günlük vefat sayıları yükselmeye devam ederken, özellikle yan etki riskinden korkarak aşı olmaktan çekinenlerin sayısı da azımsanmayacak oranda.
8.09.2021 Gündem
Giderek azalıyor! Uzmanlardan çok kritik aşı açıklaması
Giderek azalıyor! Uzmanlardan çok kritik aşı açıklaması Kovid-19 salgınına çare olarak üretilen aşıların yeterliliğiyle ilgili tartışma sürüyor. Aşıların özellikle Delta varyantına karşı etkisi ve ek dozlarla ilgili, uzmanlardan çok çarpıcı açıklamalar geldi.
25.08.2021 Dünya
Cevap 168 gün sonra belli olacak! İlk üç ay kimse bilmeyecek
Cevap 168 gün sonra belli olacak! İlk üç ay kimse bilmeyecek Yerli Kovid-19 aşısı "Turkovac" için geçtiğimiz ay başlatılan Faz 3 çalışmasının ardından, toplam 4 merkezde "üçüncü dozda Sinovac -Turkovac karşılaştırması" için Faz 2 araştırmalarına başlandı. İstanbul'da ilk gönüllülerin bu hafta kabul edildiği çalışmaya, 18-59 yaş arası iki doz Sinovac yaptırmış ve daha önce hiç Kovid-19 geçirmemiş kişiler kabul ediliyor. 220 katılımcının alınacağı çalışmaya giren tüm gönüllüler 168 gün boyunca gözetimde tutulacak. "Çift kör" prensibine göre yürütülen çalışmada, kime hangi aşının yapıldığını ise 84. gününe kadar kimse bilmeyecek.
19.08.2021 Haberler
Cevap 168 gün sonra belli olacak! İlk üç ay kimse bilmeyecek
Cevap 168 gün sonra belli olacak! İlk üç ay kimse bilmeyecek Yerli Kovid-19 aşısı "Turkovac" için geçtiğimiz ay başlatılan Faz 3 çalışmasının ardından, toplam 4 merkezde "üçüncü dozda Sinovac -Turkovac karşılaştırması" için Faz 2 araştırmalarına başlandı. İstanbul'da ilk gönüllülerin bu hafta kabul edildiği çalışmaya, 18-59 yaş arası iki doz Sinovac yaptırmış ve daha önce hiç Kovid-19 geçirmemiş kişiler kabul ediliyor. 220 katılımcının alınacağı çalışmaya giren tüm gönüllüler 168 gün boyunca gözetimde tutulacak. "Çift kör" prensibine göre yürütülen çalışmada, kime hangi aşının yapıldığını ise 84. gününe kadar kimse bilmeyecek.
19.08.2021 Gündem
Son dakika... Kıyamet senaryosu! Raporu 'sessizce' gizlemişler, her üç kişiden birisi...
Son dakika... Kıyamet senaryosu! Raporu 'sessizce' gizlemişler, her üç kişiden birisi... Son dakika haberlere göre, İngiliz hükümetinin tüm dünyayı ilgilendirecek çok kritik bir salgın raporunu gizlediğinin ortaya çıkması deprem etkisi yarattı. Raporda ise insanlığı bekleyen korkunç tahminler yer alıyor. Öte yandan, Çin'den, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan CoronaVac aşısının Delta varyantı karşısındaki etkilerine ilişkin açıklama geldi.
31.07.2021 Dünya
İsrail, 60 yaş üstüne üçüncü doz aşıya başlıyor
İsrail, 60 yaş üstüne üçüncü doz aşıya başlıyor İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 60 yaş üstündekilere üçüncü doz Covid-19 aşısı yapmaya başlayacaklarını açıkladı.
30.07.2021 Dünya
Sinovac’ın kovid-19 aşısının etkinliğiyle ilgili yeni araştırma: Antikorlar 6 ay sonra düşüyor
Sinovac’ın kovid-19 aşısının etkinliğiyle ilgili yeni araştırma: Antikorlar 6 ay sonra düşüyor Çin’de yapılan bir laboratuvar çalışmasına göre, Sinovac’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı CoronaVac’ın oluşturduğu antikorların birçok kişide 2’nci dozdan 6 ay sonra kritik sayılan eşiğin altına düştüğü belirlendi
28.07.2021 Dünya
‘Tatile çift doz aşıyla çıkın’
‘Tatile çift doz aşıyla çıkın’ Dünyada ve Türkiye’de Kovid-19’a karşı aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor.
17.07.2021 Gündem
Kazakistan, Pfizer ile ön anlaşma yaptı
Kazakistan, Pfizer ile ön anlaşma yaptı Kazakistan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Pfizer aşısının ülkeye getirilmesi için ön anlaşmanın sağlandığını bildirdi.
16.07.2021 Dünya
Son dakika: Bakan Koca, Sinovac aşısının etkinlik oranını paylaştı
Son dakika: Bakan Koca, Sinovac aşısının etkinlik oranını paylaştı Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Türkiye'de Faz-3 çalışmaları tamamlanan Çin menşeli Sinovac aşısının etkinlik oranını açıkladı.
15.07.2021 Gündem
Son dakika! Coronavac aşısıyla ilgili flaş açıklama
Son dakika! Coronavac aşısıyla ilgili flaş açıklama Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, CoronaVac aşısının 306 bin 80 dozluk B18880035A serisinde 450 adet aşının primer (flakon) ve sekonder (kutu) ambalajları üzerinde yer alan tarihlerde uyumsuzluk olduğu görüldüğü ve bu durum üzerine analiz sürecinin yeniden başlatıldığı belirtilerek, "İlgili çalışmalar tamamlanmış olup analiz sonuçları uygun bulunmuştur. Güvenlik açısından aşıların uygulanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır" denildi.
12.07.2021 Gündem
İki doz yüzde 83.5 etkili
İki doz yüzde 83.5 etkili Çin şirketi Sinovac’ın yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği “CoronaVac” aşısının Türkiye’de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları saygın tıp dergisi The Lancet’te yayımlandı.
10.07.2021 Gündem
Türkiye'nin The Lancet'te yayımlanan çalışması, dünyada ilk oldu
Türkiye'nin The Lancet'te yayımlanan çalışması, dünyada ilk oldu Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, dünyanın önde gelen hakemli bilimsel tıp dergilerinden The Lancet'te yayımlanan Türkiye'nin Çin menşeli Sinovac aşısına ilişkin çalışmasının, dünyada bu aşıyla ilgili sonuçları bilimsel dergide yayımlanmış ilk Faz-3 araştırması olduğunu belirtti.
9.07.2021 Gündem
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı Çin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
8.07.2021 Dünya
Tacikistan'da koronavirüs aşısı zorunlu oldu
Tacikistan'da koronavirüs aşısı zorunlu oldu Tacikistan'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı uygulaması zorunlu hale geldi.
4.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Coronavac ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.