Çözünürlük

Çözünürlük

Son dakika çözünürlük haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çözünürlük gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çözünürlük haber sayfamızda...

Çözünürlük

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 977 çözünürlük haberi bulunmuştur.
realme GT5 Pro İncelemesi
realme GT5 Pro İncelemesi Herkese merhaba. Bugün realme GT 5 Pro konuğum… Telefonun özelliklerine bakınca bu cihaz Türkiye’de satışa sunulmalı dedim. Neden mi? İşte o sorunun yanıtı için sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin birlikte inceleyelim…
25.01.2024 Milliyet Tv
realme GT5 Pro İncelemesi
realme GT5 Pro İncelemesi Herkese merhaba. Bugün realme GT 5 Pro konuğum… Telefonun özelliklerine bakınca bu cihaz Türkiye’de satışa sunulmalı dedim. Neden mi? İşte o sorunun yanıtı için sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin birlikte inceleyelim…
25.01.2024 Advertorial
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
İnstagram PP Büyütme 2024: Programsız İnstagram Profil Resmi Büyütme Yöntemi Var Mı?
İnstagram PP Büyütme 2024: Programsız İnstagram Profil Resmi Büyütme Yöntemi Var Mı? Sosyal medya platformları arasında hiç şüphesiz açık ara en çok kullanılan ağların başında İnstagram geliyor. Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı bulunan İnstagram'da karşılıklı takipleşme veya gizli olmayan hesap özelliği sayesinde kullanıcılar birbirlerine ait fotoğraf, video ve hikaye paylaşımlarını görebiliyor. Ancak hesabı gizli olan kişilerin profil fotoğrafları veya paylaşımları hesap güvenliği nedeniyle görülmüyor. Karşısındaki kullanıcının PP fotoğrafını büyümek isteyenler için birkaç adımdan oluşan basit yöntem bulunuyor. Programsız ve takip etmeden PP büyütme bilgisayardan yapılıp indirilebiliyor. İnstagram PP büyüme için Android ve iPhone telefonlara özel uygulamalar da bulunuyor. Ancak güvenlik açısından bu uygulamaların telefonlara indirilmemesi öneriliyor. Programsız, takip etmeden İnstagram profil fotoğrafı büyütme ve indirme işlemi ile ilgili "İnstagram PP Büyütme 2024" içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
31.12.2023 Sosyalmedya
Ekran Kartı Öğrenme: Bilgisayar Ekran Kartı Modeli ve Özelliklerine Nasıl Bakılır?
Ekran Kartı Öğrenme: Bilgisayar Ekran Kartı Modeli ve Özelliklerine Nasıl Bakılır? Bilgisayarın en önemli parçalarından bir tanesi de ekran kartıdır. Güçlü ve kesintisiz bir çözünürlük için ekran kartı modeli ve özellikleri etkilidir. Özellikle oyun ve video düzenleme konusunda ekran kartları daha büyük önem arz ediyor. Gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayar ekran kartları daha da güçleniyor. Ekran kartı bilgisayara daha sonra da ekleme yapılarak daha güçlü hale getirilebiliyor. Ekran kartı bilgisayar içerisinden birkaç adımda kolayca öğrenebiliyor. “Ekran kartı modeline ve özelliklerine nasıl bakılır? Ekran Kartı Öğrenme içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Teknoloji
Realme C53 incelemesi
Realme C53 incelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Advertorial
Realme C53 İncelemesi
Realme C53 İncelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Milliyet Tv
İMECE ile TÜBİTAK'ın uydu sistemlerine ihracat yolu açıldı
İMECE ile TÜBİTAK'ın uydu sistemlerine ihracat yolu açıldı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, uzaya fırlatılan Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin en önemli parçası elektro-optik kamerayı yurt dışına ihraç edeceklerini söyledi. Mandal, "Dost ve müttefik ülkelerden birisi tarafından optik kameramız talep edildi. Biz şu an 2 kamerayı onlar için üretiyoruz" dedi.
20.04.2023 Ekonomi
Türkiye dünyada ses getirdi!
Türkiye dünyada ses getirdi! Çin'den Yunanistan'a, İran'dan Rusya'ya, Ermenistan'dan Almanya'ya birçok ülkede haber olan İMECE için 'öncü uydu' tanımı yapıldı, bir özelliği öne çıkarıldı.
16.04.2023 Dünya
Yerli uydu İMECE ne zaman uzaya gidiyor? TÜBİTAK Başkanı CNN Türk’te açıkladı
Yerli uydu İMECE ne zaman uzaya gidiyor? TÜBİTAK Başkanı CNN Türk’te açıkladı TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen milli uydu İMECE’nin fırlatılışı 2 kez ertelendi. Peki bu erteleme ne anlama geliyor, ne zaman fırlatılacak? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, CNN Türk'te açıkladı.
12.04.2023 Haberler
Yerli uydu İMECE ne zaman uzaya gidiyor? TÜBİTAK Başkanı CNN Türk’te açıkladı
Yerli uydu İMECE ne zaman uzaya gidiyor? TÜBİTAK Başkanı CNN Türk’te açıkladı TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen milli uydu İMECE’nin fırlatılışı 2 kez ertelendi. Peki bu erteleme ne anlama geliyor, ne zaman fırlatılacak? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, CNN Türk'te açıkladı.
12.04.2023 Ekonomi
İMECE için geri sayım başladı! 'Uzaydaki gözümüz olacak'
İMECE için geri sayım başladı! 'Uzaydaki gözümüz olacak' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Bakan Varank, İMECE ile ilgili paylaşım yaptı. Varank paylaşımında, "Uzaydaki kabiliyetimizi de hakimiyetimizi de güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Haberler
İMECE için geri sayım başladı! 'Uzaydaki gözümüz olacak'
İMECE için geri sayım başladı! 'Uzaydaki gözümüz olacak' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Geri sayım sürerken Bakan Varank, İMECE ile ilgili paylaşımda bulundu. Varank paylaşımında, "Uzaydaki kabiliyetimizi de hakimiyetimizi de güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Eğlence ve oyuna indirgenemez...
Eğlence ve oyuna indirgenemez... TBMM, dünyadaki hızlı dijital dönüşüme kayıtsız kalmadı. “Kavramdan Pratiğe Metaverse” adlı çalışmada “Artırılmış gerçeklik” üzerine kurulu Metaverse’ün sadece eğlence ve oyun dünyasına indirgenemeyeceği, konunun devletleri ilgilendiren stratejik boyutları olduğuna dikkat çekildi.
15.01.2023 Gündem
Monster Notebook’tan oyun severlere özel NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi dizüstü bilgisayarlar!
Monster Notebook’tan oyun severlere özel NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi dizüstü bilgisayarlar! Yeni yıla yepyeni bir bilgisayarla girmek isteyen oyun severler, dünyaca ünlü NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi grafik işlemciler sayesinde ihtiyaç duyulan üst düzey güç, performans ve grafik özelliklerini bir arada bulma şansı yakalıyor.
30.12.2022 Advertorial
Dünyanın en büyük teleskobunun inşaatı başladı: Uzaylıları arayacak
Dünyanın en büyük teleskobunun inşaatı başladı: Uzaylıları arayacak Bir kısmı Güney Afrika’da, bir kısmı Avustralya’da, merkezi ise İngiltere’de bulunan “Kilometre Kare Dizisi” (SKA) adlı dünyanın en büyük radyo teleskobunun inşasına dün başlandı.
6.12.2022 Dünya
Casper VIA F30 Plus incelemesi
Casper VIA F30 Plus incelemesi Bütçenize uygun bir telefon arıyorsanız, ama iyi fotoğraf çeksin, tüm gün bana bataryası bitmeden eşlik etsin ve de uygulamaları rahatça çalıştırabilsin istiyorsanız size Casper VIA serisinin en yeni modellerinden biri olan VIA F30 Plus’ı tanıştırayım. Hem tüm bu saydığım noktalarda iyi iş çıkarıyor hem de uzun yıllar size eşlik edebilecek ‘akıllı’ bir telefonunuz olmuş oluyor. O halde sözü çok uzatmayalım, F30 Plus’ın öne çıkan özelliklerine daha yakından bakalım.
21.11.2022 Milliyet Tv
Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı sonrası açıkladı: VAR müdahalesi yanlış
Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı sonrası açıkladı: VAR müdahalesi yanlış Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Fatih Karagümrük, Galatasaray'ı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma sarı-kırmızılıların 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Galatasaray'ın kazandığı mücadelede karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek'in kararları çok tartışıldı. Eski hakemler, Bahattin Şimşek ve VAR hakemi Serkan Tokat'ın kararlarını değerlendirdi.
29.10.2022 Galatasaray
Qhd Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Qhd Ve Hd Farkları Nelerdir?
Qhd Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Qhd Ve Hd Farkları Nelerdir? QHD, bir ekranın genişlik ve yükseklik biçiminde çözünürlüğünü ifade etmektedir. Ekranın QHD özelliği, görüntü kalitesinin daha net olmasını sağlamaktadır. Büyük ekranlar için QHD ciddi bir fark ortaya koymaktadır. QHD ne demek? QHD özellikleri nelerdir? QHD ve HD farkları nelerdir, sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
24.08.2022 Sözlük
Bilinen en büyük yıldızın en net fotoğrafı
Bilinen en büyük yıldızın en net fotoğrafı Bulgular, yıldız kütlelerindeki üst sınırın önceden düşünülenden daha düşük olabileceğini gösteriyor.
21.08.2022 Dünya
Instagram'ın canlı yayınına yeni özellik geliyor
Instagram'ın canlı yayınına yeni özellik geliyor Popüler sosyal medya platformu Instagram, canlı yayın özelliğini genişletiyor. Instagram'da masaüstü bilgisayardan ve çeşitli üçüncü taraf platformlar aracılığıyla canlı yayın yapılabilecek.
12.07.2022 Teknoloji
Gözler hakkında şaşırtıcı 9 gerçek! 'Kamera olsa 576 megapiksel olurdu'
Gözler hakkında şaşırtıcı 9 gerçek! 'Kamera olsa 576 megapiksel olurdu' Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Güreser, gözlerimiz hakkında bilmediğimiz ilginç bilgiler paylaşarak tüm bebeklerin doğuştan renk körü olduğunu ve ağladıklarında gözyaşlarının dökülmediğini söyledi.
1.06.2022 Genel Sağlık
Dünya Haritası (Siyasi): Yüksek Çözününürlüklü (Büyük), Renkli Dünya Siyasi Haritası
Dünya Haritası (Siyasi): Yüksek Çözününürlüklü (Büyük), Renkli Dünya Siyasi Haritası Dünya siyasi haritası ülke ve kıta sınırlarını uzunluk ve alan hesaplamalarını gösterir. Yer şekilleri ve coğrafi bilgiler yer almaz. Bu bilgilerden yola çıkarak dünya siyasi haritasının ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre yüksek çözünürlüklü siyasi haritalar ne işe yarar? Büyük ve renkli siyasi harita nedir? Detayları ile öğrenebilmeniz için tüm bilgileri derledik.
12.10.2023 Haritalar
UHD  Ne Demek, Açılımı Nedir? UHD  Tv Özellikleri Nelerdir?
UHD Ne Demek, Açılımı Nedir? UHD Tv Özellikleri Nelerdir? Teknolojinin ilerlemesi ile görüntü kalitesi yüksek olan görüntüleme cihazları ortaya çıkmaktadır. Bu cihazların başında da televizyonlar gelmektedir. Televizyonlarda bulunan görüntü kalitesi ve çözünürlük sayesinde izleyicilere daha kaliteli bir görüntü sunulmaktadır. UHD kavramı da bu bağlamda ele alınması gereken bir kavram olmaktadır. Peki, UHD ne demek, açılımı nedir? UHD Tv özellikleri nelerdir? İşte, UHD hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
1.02.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çözünürlük ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.