
Demirhindi
Son dakika demirhindi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan demirhindi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan demirhindi haber sayfamızda...
Demirhindi
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 109 demirhindi haberi bulunmuştur.Demirhindi Nedir? Demirhindi Şerbetinin Faydaları Nelerdir?Meyve ve sebzeler doğru tüketildiği takdirde sağlığa çok faydalı sonuçlar olabiliyor. Demirhindi neye iyi gelir, yararları ve hangi hastalıklara iyi gelir diye merak uyandırıyor. Demirhindi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. Demirhindi nedir, nerede yetişir? Demirhindi nasıl yenir? Oldukça sevilen bir besin olan Demirhindi nasıl yenir, demirhindi nedir sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. Sağlık açısından faydalı olan, hem mutfakta hem de tıbbi amaçla kullanılan demirhindinin faydaları ve demirhindi nasıl yenir sorusunun cevapları… Edirne’de bir şerbet laboratuvarıTrakya Üniversitesi, Şerbet Evi projesi kapsamında tarihi kaynaklara dayanan şerbet formüllerini bugünün şartlarına uyarlayarak geliştiriyor Demirhindi şerbetinin bilinmeyen faydalarıBeslenme ve Diyet Uzmanı Bürge Çobaner, Ramazan ayında ve sıcak havalarda asabiyete ve halsizliğe karşı asitli içecekler yerine 40 çeşit baharatla yapılan demirhindi şerbetinin içilmesini önerdi. Kudret narı nasıl yenir?Kudret narı keskin tadından ve acılığından dolayı çiğ olarak tüketilemeyen sebzeler arasındadır. Kudret narının sağlık açısından olan faydaları oldukça fazladır. Özellikle bu sebepten dolayı kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını bilmek gerekir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanmak isteyenlere işte kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı… Şerbet serinliğiFeneryolu’nda açılan Erenköy Şerbet, meyve, çiçek ve baharat bazlı 45 çeşit şerbetle geleneksel lezzetleri günümüze taşıyor. Demirhindi nasıl yenir?Demirhindi nedir, demirhindi nasıl yenir gibi sorular insanlar tarafından son günlerde çok fazla meraka edilmeye başlandı. Biz de sizler için demirhindi nedir, demirhindi nasıl yenir gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Demirhindi hem mutfakta hem de tıbbı amaçlı kullanılan oldukça sağlıklı bir meyvedir. İşte demir hindi nedir, demirhindi nasıl yenir sorularının cevapları… İstanbul'un Köşe-Bucak Lezzet DuraklarıÖzellikle çok bilinmeyen, henüz insan akınına uğrayıp bozulmamış, lezzetleri ve ambiyansları ile de bi o kadar ilginizi çekecek mekanlar nereler bir bakalım… Çeşit çeşit yerli gazozVefa Gazozcusu’nda çam sakızlısından Hindistan cevizi aromalısına 50’den fazla şehrin 100’den fazla gazozu bulunuyor Ramazan'a özel beslenme listesiRamazan ayını herhangi bir sağlık problemi yaşamadan geçirmek için beslenmemizde dikkat etmemiz gerekenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy’dan öğrendik… Ramazan'da susuzluk önleyici demirhindi şerbetiDemirhindi şerbeti, ramazan ayında sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz geleneksel bir Osmanlı şerbeti. Oruç tutmanızı kolaylaştırmakla beraber demirhindi şerbeti, sofralarınıza da renk katacak 13 Nisan günün menüsü (İçecek tarifleri)13 Nisan günün menüsü ile değişik bir şeyler yapıp içecek tarifleri veriyoruz. Yemeklerinizin yanında içebileceğiniz birbirinden lezzetli içecekleri yapabileceğiniz 13 Nisan günün menüsü ile sofralarınıza yeni tatlar katın. İşte 13 Nisan günün menüsü… 13 Ocak günün menüsü (Sinema partisi)13 Ocak günün menüsü ile haftanın son iş günün de sinema partisi yapıyoruz. Evde sinema partisi yaparken yiyeceğimiz yemekler, atıştırmalıklar, içecekler için şahane tarifleri 13 Ocak günün menüsü ile veriyoruz. İşte 13 Ocak günün menüsü… Demirhindi şerbeti tarifiDemirhindi şerbeti, ramazan ayında sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz geleneksel bir Osmanlı şerbeti. Oruç tutmanızı kolaylaştırmakla beraber demirhindi şerbeti, sofralarınıza da renk katacak Saraç'tan Ramazan'a özel beslenme tüyolarıDoktor Ender Saraç, hafta sonu katıldığı söyleşi etkinliğinde “Sadece 1 TL’lik mezura ile sağlıklı bir birey olup olmadığımızı anlayabiliriz” dedi ve Ramazan'a özel önemli tüyolar verdi. Bangkok’u sallayan Türk şefBu aralar Bangkok’un en gözde mekanlarından The House on Sathorn’un başındaki Türk şefin hazırladığı yemekler şehirde dilden dile dolaşıyor. İşte Fatih Tutak’ın hikayesi ve Bangkok yemeklerine dair özel notlar... Nar Lokantası'nda Ramazan ziyafeti!Nar Lokanta’nın iftar sofrası Ramazan ayında yine her zamanki gibi birbirinden lezzetli iftariyelikler ve klasik Türk mutfağının enfes yemekleri ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. “İftara bekleriz”Ramazanın gelmesiyle birlikte pek çok mekan pidesinden sucuk ızgarasına, kuzu tandırından güllacına zengin ve lezzetli iftar menüleri hazırladı. Birkaç seçenek... İki tek baklava atalım mı?Nişantaşı’nda açılan Pare Baklava Bar’ın işletmecisi Şeyda Şerbetçi: “Baklavaya modern bir bakış açısı getirmek istedik. Hatta bir de slogan geliştirdik ‘iki tek baklava at’ diye” Bir ramazan sofrasıRamazanda uzun soluklu iftar sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak ayran aşı ve kirde kebabı tariflerini sizinle paylaşıyorum Osmanlı'nın sağlık sırrı!Osmanlı padişahlarının tercihi, her derde deva Demirhindi Şerbeti, 40 çeşit baharattan oluşuyor ve tamamen doğal... İftardan Sahura Uzmanından ÖnerilerBeslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, Ramazanda kızartma, çiğ soğan ve sarımsak, tekrar tekrar ısıtılmış yiyecekler, aşırı asitli içeceklerden kaçınılması gerekir, dedi. Yazar Sonuçları
Ebru ERKEMilliyet Yazarı Sarayda bayram sofrasıBadem çorbası, bayram kavurması, perde pilavı, hassa böreği… Çırağan Sarayı Tuğra Restoran’da şefler Sezai Erdoğan ve Hüseyin Ulaş’ın sizler için kurduğu bayram sofrasına buyurmaz mıydınız?Eskiden aylar öncesinden alınıp beslenen kurbanlıkları saymazsak bayramdan bir hafta önce başlarmış hummalı hazırlıklar... Şerbetlerin muhteşem dönüşüGeleneksel tadlara dönüşün arttığı ramazan ayı, bu yıl da şerbetleri olanca nefasetiyle hayatımıza yeniden soktuOnu ilk kez 1980’li yıllarda tatmıştım... Yaz sıcağında serin yudumlarRamazan dolayısıyla geleneksel lezzetlerimiz yeniden gündeme gelirken geleneksel içeceklerimiz de hak ettiği ilgiyi bekliyorMedyada pek görünmese de restoran dünyamızın gizli kahramanlarından Önder Köse, Galata Kulesi’nin karşısında yeni açtığı restorandaki tezgahtan yemekleri gösterirken bir yandan da garsona bir şeyler fısıldadı...
Vedat MilorMilliyet Yazarı Ne yersek o muyuz?Giderek vicdansızlaşan, farklı olanı anlamaya çalışmak yerine onu kirli gören hatta yok etmeye çalışan bir toplum haline gelirsek, yediklerimiz de giderek homojen, yavan ve steril olacaktırSofradan keyif alan insanlar mutlu, bunların çoğunlukta olduğu toplum da hoşgörülü olur... Şalgam suyuna övgüKurban Bayramı gelenekleri canlandırırken, geleneksel içeceklerin değerini de hatırlatıyor...