Folik Asit Nedir? Folik Asit Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Folik Asit Nedir? Folik Asit Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Folik asit nedir sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Folik asit vücut için oldukça gerekli olan asitlerden biridir. Vücutta az veya fazla olması sebebiyle bir takım rahatsızlıklar görülebilmektedir. Folik asidin ne olduğunu, düşüklüğü ve yüksekliği durumunda görülen belirtileri sizler için yazımızda derledik.
24.03.2020 Sağlık
Aşırı folik asit kullanımının vücuda 4 zararı
Aşırı folik asit kullanımının vücuda 4 zararı Folik asit, hücre ve DNA oluşumunda önemli rol oynayan bir B vitamini olan B9 vitamininin sentetik formudur. Sadece vitaminlerde ve bazı takviye gıdalarda bulunan bu vitamin, gıdalardan doğal olarak alındığında folat olarak adlandırılır. Fasulye, portakal, kuşkonmaz, Brüksel lahanası, avokado ve yapraklı yeşilliklerin hepsi folat içerir. Düşük folat seviyeleri kalp hastalığı, inme, riskli gebeliklere yol açabilir. Ancak tavsiye edilen miktardan daha fazla alınan folik asit takviyesi de sağlığınızı tehdit edebilir. İşte aşırı folik asit kullanımının vücuda 4 olası zararı...
7.02.2020 Genel Sağlık
Folik asit nedir? Folik asit eksikliği nelere yol açar?
Folik asit nedir? Folik asit eksikliği nelere yol açar? Özellikle hamilelik döneminde önemli olan folik asit nedir? Folik asit eksikliği nelere yol açar? Folik asit değerlerine dikkat etmek için folik asit içeren besinleri tüketmekte fayda var. Peki, hangi besinlerde folik asit bulunmaktadır?
7.11.2019 Gündem
Folik asit nedir? Folik asit hangi durumlarda gereklidir?
Folik asit nedir? Folik asit hangi durumlarda gereklidir? Folik asit vücut için gerekli olan önemli bir vitamindir. Eksikliği durumunda farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki Folik asit kimlerde ve neden kullanılmalıdır?
27.12.2018 Genel Sağlık