Gebze Teknik Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi

Son dakika gebze teknik üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gebze teknik üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gebze teknik üniversitesi haber sayfamızda...

Gebze Teknik Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 305 gebze teknik üniversitesi haberi bulunmuştur.
Depreme dayanıklı binalar yarıştı
Depreme dayanıklı binalar yarıştı DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda ödüller 7. kez sahiplerini buldu.
10.03.2024 Gündem
1999 depreminde büyük kayıplar veren Kocaeli'nin röntgeni çekiliyor! 6 ay önce başlandı
1999 depreminde büyük kayıplar veren Kocaeli'nin röntgeni çekiliyor! 6 ay önce başlandı Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi arasında 'Kocaeli Yapı Envanter Çalışması Protokolü' kapsamında; 1999 depremi öncesi yapılan binalara ilişkin risk analizi tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Yaklaşık 200 bin binanın taraması tamamlandı. Diğer binaları da tarayacağız" dedi.
28.01.2024 Gündem
208 üniversite değerlendirildi! İstihdamda Gebze Teknik fark attı
208 üniversite değerlendirildi! İstihdamda Gebze Teknik fark attı YÖK’ün Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre 122 üniversitenin mezunu, 6 ay ve daha kısa sürede iş buldu. Gebze Teknik Üniversitesi mezunları 3.5 ayda işe giriş süresiyle diğer üniversiteleri geride bıraktı. Hacettepe Üniversitesi de KPSS ve ALES’teki başarısıyla öne çıktı.
25.12.2023 Eğitim
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Tescil edilen ürün sayısı 700'ü geçti
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Tescil edilen ürün sayısı 700'ü geçti Kocaeli Ticaret Odası'nın Aralık ayı meclis toplantısının konuğu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.
20.12.2023 Ekonomi
Bakan Güler: Son bir asrın en kapsamlı faaliyetleri yürütülüyor
Bakan Güler: Son bir asrın en kapsamlı faaliyetleri yürütülüyor Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Terör örgütü yurt içinde bitme noktasına gelirken, sınır ötesinden Türkiye’ye yönelik saldırılar da bertaraf edilmiş, sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalanmıştır. Elde edilen bu başarılarda elbette en büyük pay aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir” ifadelerini kullandı.
3.10.2023 Gündem
Yerli ‘sönümleyici’ binaları koruyacak
Yerli ‘sönümleyici’ binaları koruyacak GTÜ akademisyenlerinin geliştirdiği yerli TnT Deprem Sönümleyicileri, binaları tahliye etmeden hızlı, ucuz ve güvenli şekilde depreme karşı güçlendirme olanağı sunuyor.
7.08.2023 Eğitim
Erdoğan kararı imzaladı! 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu
Erdoğan kararı imzaladı! 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
İstihdamda sağlık, kazançta pilotaj
İstihdamda sağlık, kazançta pilotaj Üniversitede bölüm tercihlerinde mezunların istihdam olanakları, işe giriş süresi, kazançları önemli bir gösterge. İstihdam oranında sağlık; kazancın en yüksek olduğu bölümlerde de aylık maaşı ortalama 100 bin TL’yi bulan pilotaj öne çıkıyor.
2.08.2023 Eğitim
2023 YKS'de tercih süreci başladı! ÖSYM'den son dakika duyurusu
2023 YKS'de tercih süreci başladı! ÖSYM'den son dakika duyurusu ÖSYM, YKS Tercih Kılavuzu ve Kontenjanları erişime açtı. YKS tercihleri, bugün erişime açılan resmi tercih kılavuzu ile resmen başlamış oldu.
27.07.2023 Gündem
Son dakika... YKS tercih kılavuzu bugün yayımlanacak
Son dakika... YKS tercih kılavuzu bugün yayımlanacak YKS tercihleri bugün başlıyor. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak.
27.07.2023 Gündem
Savunma sanayiinde bayrak değişimi! İşte yeni dönemin şifreleri...
Savunma sanayiinde bayrak değişimi! İşte yeni dönemin şifreleri... Yeni hükümet ve hemen ardından gelen atama kararlarıyla yeni dönemin kadrosu da şekillenmiş oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı’nda Prof. Dr. İsmail Demir’in yerine ASELSAN CEO’su Haluk Görgün atandı. Peki yeni dönemde bizleri neler bekliyor? Yeni yol haritası nasıl olacak? Uzmanlar yorumladı...
7.06.2023 Ekonomi
Son dakika: Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün oldu
Son dakika: Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün oldu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün'ün atandığını duyurdu.
5.06.2023 Gündem
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Söylenenin aksine üniversitelerimizin insan kaynağı kapasitesi, araştırma altyapıları kapasitesi hamdolsun günden güne gelişiyor. Artık dünya basınında Türk teknoloji girişimcilerinin başarılarıyla ilgili haberler görmek kimse için sürpriz değil" dedi. Varank törende, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını da açıkladı; ilk sırada ODTÜ, ikinci sırada Sabancı Üniversitesi, üçüncü sırada ise İstanbul Teknik üniversitesi yer aldı.
1.04.2023 Ekonomi
Türk ve Japon üniversiteleri  fay hattında ortak çalışacak
Türk ve Japon üniversiteleri fay hattında ortak çalışacak Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Japonya’nın Kagawa Üniversitesi arasında Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Doğu Marmara’da kalan kısmında araştırmalar yapmak ve afetlerle baş edebilir toplumlar oluşturmak amacıyla 1 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlanacak “Ortak Araştırma Anlaşması” imzalandı.
22.02.2023 Eğitim
Kırılan fay hatları incelenince ortaya çıktı: 2 değil 3 deprem
Kırılan fay hatları incelenince ortaya çıktı: 2 değil 3 deprem İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde çeşitli üniversitelerden deprem bilimciler, fay hatlarını incelemek üzere deprem bölgesine gitti. Jeologlar 4 gruba ayrılarak, depremle ilgili rapor hazırlamak üzere, çalışmalarını sürdürüyor.
15.02.2023 Haberler
Kırılan fay hatları incelenince ortaya çıktı: Belki 2 değil 3 deprem
Kırılan fay hatları incelenince ortaya çıktı: Belki 2 değil 3 deprem İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde çeşitli üniversitelerden deprem bilimciler, fay hatlarını incelemek üzere deprem bölgesine gitti. Jeologlar 4 gruba ayrılarak, depremle ilgili rapor hazırlamak üzere, çalışmalarını sürdürüyor.
15.02.2023 Gündem
Türkiye’de kanser ilacına dönüşecek
Türkiye’de kanser ilacına dönüşecek Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın keşfi Türkiye’de yapılan yeni bir araştırma sayesinde kanseri önleyebilecek bir ilaca dönüşüyor.
23.01.2023 Gündem
Aziz Sancar'ın keşfi! Dünyada ilk... Kanserle mücadelede yeni cephe
Aziz Sancar'ın keşfi! Dünyada ilk... Kanserle mücadelede yeni cephe Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın keşfi, Türkiye'de yapılan yeni bir araştırma sayesinde 'kanseri önleyebilecek' bir ilaca dönüşüyor. Dünyada ilk olan bu yeni araştırma, kanserle mücadelede yeni bir cephe açacak.
22.01.2023 Haberler
Aziz Sancar'ın keşfi! Dünyada ilk... Kanserle mücadelede yeni cephe
Aziz Sancar'ın keşfi! Dünyada ilk... Kanserle mücadelede yeni cephe Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın keşfi, Türkiye'de yapılan yeni bir araştırma sayesinde 'kanseri önleyebilecek' bir ilaca dönüşüyor. Dünyada ilk olan bu yeni araştırma, kanserle mücadelede yeni bir cephe açacak.
22.01.2023 Gündem
Uşak’ın parlayan yıldızı konumunda
Uşak’ın parlayan yıldızı konumunda Uşak Üniversitesi’nde yeni akademik yıl törenle başladı. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ilk dersi verdi.
23.10.2022 Ege
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ülke ismi vererek açıkladı: 30 adet ANKA istediler!
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ülke ismi vererek açıkladı: 30 adet ANKA istediler! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan ziyaretinde, savunma sanayisi konusunda mutabakat imzaladıklarını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
14.10.2022 Haberler
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ülke ismi vererek açıkladı: 30 adet ANKA istediler!
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ülke ismi vererek açıkladı: 30 adet ANKA istediler! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayisi konusunda yeni bir mutabakat imzaladıklarını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
14.10.2022 Ekonomi
Doç. Dr. Nedim Malkoç, TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu'na seçildi
Doç. Dr. Nedim Malkoç, TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu'na seçildi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Dış İlişkiler İcra Kurulu'nu belirledi.
12.09.2022 Diğer
3 üniversiteye rektör atandı
3 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre 3 üniversiteye rektör atandı, 3 yeni fakülte kuruldu. 
5.08.2022 Eğitim
3 üniversiteye yeni rektör atandı
3 üniversiteye yeni rektör atandı 3 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.08.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Gebze Teknik Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.