Ginseng Nedir, Ne İşe Yarar? Ginseng'in Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
Ginseng Nedir, Ne İşe Yarar? Ginseng'in Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? Her ne kadar tanınsa dahi aslında anlamca fazla bilinmeyen kelimeler içerisinde ginseng öne çıkıyor. Özellikle sağlık konusunda önemli bir yere sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Peki Ginseng nedir, ne işe yarar? Ginseng'in faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? İşte bu konuda merak edilenler.
2.02.2021 Eğitim
Ginseng Nedir? Ginsengin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
Ginseng Nedir? Ginsengin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Ülkemizde yeni yeni duyulan Ginseng, çok yıllık bir bitki türüdür. Uzak Doğu ülkelerinde yetiştirilen bu bitki Çin Ginsengi ve Kore Ginsengi isimleriyle biliniyor. Ginseng otsu bir bitkidir ve yüksek yerlerde yetişir. Çin, Tayland ve Güney Kore'den sonra dünya genelinde de tüketilmeye başlanan bu bitkinin insan sağlığına birçok faydası var. Ginseng neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
15.12.2020 Sağlık
5 bin yıldır kullanılıyor! Tozu da kökü de antioksidan deposu...
5 bin yıldır kullanılıyor! Tozu da kökü de antioksidan deposu... 5 bin yıldır Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde tedavi amaçlı kullanılan 'ginseng', güçlü antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekliyor. Toz halinde kilosu bin 800, kök halinde ise 2 bin TL'den satılan ginsenge pandemi döneminde yoğun talep var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Ünal ginsengin duyunca çok şaşıracağınız faydalarını sıraladı
15.11.2020 Diyet
Ginseng Faydaları Nelerdir? Ginseng Çayı Neye İyi Gelir?
Ginseng Faydaları Nelerdir? Ginseng Çayı Neye İyi Gelir? Ginseng, Türkiye’de son zamanlarda popüler olan bitkidir. Çin’de gelen alternatif tıp metodu olarak kullanılan ginseng etli kökleriyle ve çok yavaş büyüyen kısa bir bitkidir. Beyaz, kırmızı ve taze olmak üzere üç çeşit ginseng bulunur. Türleri bakımından ise Asya ve Amerikan şeklinde iki türü vardır. Peki, farklı çeşitleri ve türlerin olan ginsengin faydaları nelerdir? Ginseng çayı neye iyi gelir? Sizler için ginsengle ilgile detayları derledik.
13.11.2020 Genel Sağlık