Hac İbadeti

Hac İbadeti

Son dakika Hac ibadeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hac ibadeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hac ibadeti haber sayfamızda...

Hac İbadeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 224 hac ibadeti haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Trabzon- Suudi Arabistan direkt uçuşları başlıyor
Trabzon- Suudi Arabistan direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşların 4 Haziran'da başlayacağını belirterek, "Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon'dan direkt uçuşla hem Cidde'ye hem de Riyad'a seyahat mümkün olacak. Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak" dedi.
9.04.2024 Ekonomi
HAC FİYATLARI 2024 🕋 Hac parası ne kadar, kaç TL? Hac çıkış tarihi ne zaman? Diyanet Hac gidiş - dönüş tarihi
HAC FİYATLARI 2024 🕋 Hac parası ne kadar, kaç TL? Hac çıkış tarihi ne zaman? Diyanet Hac gidiş - dönüş tarihi Hac ibadeti için heyecanlı bekleyiş sürüyor! 2024 yılı hac kesin kayıt süreci uzatılmıştı. Kayıt işlemlerini tamamlayan hacı adayları hac yıla çıkış tarihi, fiyatları ve dönüş zamanını araştırıyor. Diyanet 2024 hac fiyatlarını duyurdu. Peki, hac gidiş ve dönüş tarihi ne zaman?
11.01.2024 Bilgi Rehberi
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Suudi Arabistan, Asya kıtasında ve Arap Yarımadasında yer almaktadır. Resmi adı Suudi Arabistan Krallığı olan ülke 23 Eylül 1932 tarihinde kuruldu. Yüz ölçümü 2.150.000 kilometrekaredir. 250 milyardan fazla petrol variline sahip olan Suudi Arabistan, ekonomisi en güçlü ülkeler listesinde 18. sırada yer alıyor. Suudi Arabistan hakkında en güncel bilgileri sizin için derledik.
2.01.2024 Dünya
2024 yılı hac kuraları çekildi! '2,5 milyona yakın adayımız var'
2024 yılı hac kuraları çekildi! '2,5 milyona yakın adayımız var' Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 2024 yılı hac ibadetine ilişkin kura çekilişi gerçekleştirildi.
2.11.2023 Gündem
Hac Suresi Okunuşu ve Anlamı - Hac Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hac Suresi Okunuşu ve Anlamı - Hac Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Hac, Müslümanlar için farz kılınan ibadetler arasında yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim’de de bu ibadetin bahsedildiği bir sureye yer verilmektedir. Hac Suresi Kur'an-ı Kerim'in 22. suresidir. Toplamda 78 sureden oluşmaktadır. Ayetlerinin birçoğunun Mekke ’de, bir kısmı ise Medine döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Okuması faziletli sureler arasındadır. Surede kıyamet gününden, peygamberlerden de bahsedilmektedir. Hac Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
HAC KURASI ne zaman 2024? Diyanet hac ücretleri açıklandı mı? Hac kura çekimi tarihi...
HAC KURASI ne zaman 2024? Diyanet hac ücretleri açıklandı mı? Hac kura çekimi tarihi... Hac ön kayıt başvuruları tamamlandı ve adayların odağı hac kura çekim tarihine yöneldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ön başvurular 11 Ekim tarihine kadar alındı. 2024 hac ibadeti için kura çekimi ne zaman, hac fiyatları ne kadar? İşte, ayrıntılar...
12.10.2023 Bilgi Rehberi
Kelime-i Tevhid Anlamı, Okunuşu ve Yazılışı: Kelime-i Tevhid Ne Demek ve Nasıl Çekilir?
Kelime-i Tevhid Anlamı, Okunuşu ve Yazılışı: Kelime-i Tevhid Ne Demek ve Nasıl Çekilir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kelime-i Tevhid Peygamberimiz aleyhisselam ‘Cennetin anahtarı’ dediği kelimedir. 'Bir şeyin bir ve tek olduğunu kabul etmek' anlamını taşıyan Kelime-i Tevhid çekmenin faziletleri oldukça fazladır. Sık sık tekrar edilmesi gereken Kelime-i Tevhid, Kelime-i Şehadet ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Kelime-i Tevhid ne demek ve nasıl çekilir? Kelime-i Tevhid anlamı, okunuşu ve yazılışı ile ilgili konu hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
Hac parasını bu halde buldu! 240 bin lira yok oldu
Hac parasını bu halde buldu! 240 bin lira yok oldu 2024 yılında hacca gitmek için parasını biriktiren yaşlı kadın, paralarını koyduğu kutuyu açınca hayatının şokunu yaşadı.
27.07.2023 Dünya
Ali Erbaş: 'Hac müminler için arınma ve bağışlanma yeridir'
Ali Erbaş: 'Hac müminler için arınma ve bağışlanma yeridir' Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk hacı adaylarıyla bir araya geldiği etkinlikte yaptığı konuşmada, "Hac müminler için arınma ve bağışlanma yeridir” ifadelerini kullandı.
26.06.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın, doğru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. İslam onun için en büyük nimet” dedi.
25.06.2023 Haberler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın, doğru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. İslam onun için en büyük nimet” dedi.
25.06.2023 Gündem
2023 ZİLHİCCE AYI; Zilhicce ayı bugün mü başladı, oruç hangi günlerde tutulur? Zilhicce ayı mesajları ve sözleri...
2023 ZİLHİCCE AYI; Zilhicce ayı bugün mü başladı, oruç hangi günlerde tutulur? Zilhicce ayı mesajları ve sözleri... Zilhicce ayı, Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı olarak bilinir. Bu ay Hac ibadeti ve Kurban İbadetinin yapıldığı ay olarak da bilinir. Zilhicce ayının ilk on günü içerisinde oruç tutmak oldukça faziletlidir. İşte Zilhicce ayı mesajları, anlamı ve oruç tutmanın önemine ilişkin detaylar...
19.06.2023 Bilgi Rehberi
Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı 500 bini geçti
Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı 500 bini geçti Suudi Arabistan, bu yılki hac ibadeti için 585 bin 932 bin hacı adayının kutsal topraklara geldiğini duyurdu.
16.06.2023 Haberler
Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı 500 bini geçti
Hac ibadeti için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı 500 bini geçti Suudi Arabistan, bu yılki hac ibadeti için 585 bin 932 bin hacı adayının kutsal topraklara geldiğini duyurdu.
16.06.2023 Dünya
Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Duası: Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Türkçe Anlamı, Okunuşu Ve Arapça Yazılışı Nasıldır?
Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Duası: Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Türkçe Anlamı, Okunuşu Ve Arapça Yazılışı Nasıldır? İslam'ın beş şartı, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, Hacca gitmek ve Kelime-i Şahadet getirmektir. Her ibadetin farzları farklıdır ve her birinde farklı dualar okunur. Lebbeyk Allahümme Lebbeyk duası ise sadece Hacca giderken okunan bir duadır. Lebbeyk Allahümme Lebbeyk ne demek? Duanın Türkçe ve Arapça yazılışı nasıldır? İşte, tüm detaylar.
18.05.2023 Dualar
İbadet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? İbadet Niçin Yapılır?
İbadet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? İbadet Niçin Yapılır? "Abd" kökünden türetilen birçok kelime dini literatürde sıklıkla kullanılmaktadır. Bununla birlikte erkek ismi olarak kullanılan birçok kelime de "abd" sözcüğünden türetilmiştir. Örneğin Abdullah, yalnızca Allah'a kulluk eden, onun emir ve yasaklarına uyan kişi demektir. İbadet nedir, çeşitleri nelerdir? İbadet niçin yapılır sizler için derledik.
6.04.2023 Dini Bilgiler
2023 yılı hac kurası çekildi
2023 yılı hac kurası çekildi Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2023 yılı hac ibadetine ilişkin kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonucu kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 83 bin 430 kişi, sonuçları saat 22.00'den itibaren e-Devlet'ten görebilecek.
8.03.2023 Gündem
Hac kayıt tarihi belli oldu! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı
Hac kayıt tarihi belli oldu! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin 5 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.
3.01.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayacağız
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayacağız  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile ortak basın açıklaması düzenleyerek 2023 yılında gerçekleşecek Umre ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.  
11.12.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Hac, ümmet bilincinin, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır'
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Hac, ümmet bilincinin, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır' Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın daveti üzerine “İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşması” 40’a yakın ülke temsilcisinin katılımıyla Mekke’de yapıldı.
12.07.2022 Gündem
Hac fiyatında riyal artışı
Hac fiyatında riyal artışı Pandemiyle geçen iki yılın ardından Suudi Arabistan, hac ibadeti için çeşitli tedbirlerle kapıları açtı. Dün ise ilk Türk kafilesi yola çıktı. İkinci kafile Kurban Bayramı öncesi bölgede olacak.
8.06.2022 Ekonomi
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir” dedi.
6.06.2022 Gündem
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir” dedi.
6.06.2022 Haberler
HAC - UMRE TARİHLERİ 2022 kontenjanları | Bu sene hac kura çekimi olacak mı, ne zaman, 65 yaş üstü hacca gidebilecek mi?
HAC - UMRE TARİHLERİ 2022 kontenjanları | Bu sene hac kura çekimi olacak mı, ne zaman, 65 yaş üstü hacca gidebilecek mi? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 hac ve umre seyahati tarihleri açıklandı. Buna göre 2022 yılı için ayrıca bir kura çekimi yapılmayacağının belirtildiği açıklamada hac ve umre seyahati detayları yer aldı. Peki 2022 hac ne zaman yapılacak, umreye ne hangi tarihte gidilecek?
19.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hac İbadeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.