Havai Fişek Fabrikası

Havai Fişek Fabrikası

Son dakika havai fişek fabrikası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan havai fişek fabrikası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan havai fişek fabrikası haber sayfamızda...

Havai Fişek Fabrikası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 66 havai fişek fabrikası haberi bulunmuştur.
Kaçak havai fişek fabrikasında patlama: En az 11 ölü, 65 yaralı
Kaçak havai fişek fabrikasında patlama: En az 11 ölü, 65 yaralı Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde kaçak olarak iletilen bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az 11 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı.
6.02.2024 Haberler
'Bunların tamamı safsatadan ibaret'
'Bunların tamamı safsatadan ibaret' Partisinin grup toplantısını dün Sakarya’da yapan Kılıçdaroğlu, altılı masanın gizli ortakları olduğu iddiaları için ‘safsata’ ifadesini kullandı. CHP lideri Yerel Kültür Derneği’ni ziyaretinde de kazanın başına geçip keşkek karıştırdı.
14.09.2022 Siyaset
Havai fişek fabrikasındaki patlamanın davasında mahkeme kararı açıkladı
Havai fişek fabrikasındaki patlamanın davasında mahkeme kararı açıkladı Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili açılan davanın 8'inci duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti, her iki taraf avukatlarından 'olası kasıt' durumu hakkında savunma ve beyan aldı.
1.03.2022 Gündem
7 kişiye mezar olan patlama davasında 8’inci duruşma başladı
7 kişiye mezar olan patlama davasında 8’inci duruşma başladı Sakarya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması başladı. Bugün mahkeme heyetinin konuya ilişkin karar vermesi bekleniyor.
28.02.2022 Gündem
Havai fişek fabrikası patlaması davasında sona gelindi! Karar duruşması başladı
Havai fişek fabrikası patlaması davasında sona gelindi! Karar duruşması başladı Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili davanın karar duruşması, sabah saatlerinde başladı. 2'si tutuklu, 7 sanık hakkında, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Son savunmaların alınacağı karar duruşmasının 3 gün sürmesi bekleniyor.
31.01.2022 Gündem
Havai fişek fabrikasındaki patlamada, sanıklar karar duruşmasına çıkacak
Havai fişek fabrikasındaki patlamada, sanıklar karar duruşmasına çıkacak Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili açılan davanın karar duruşması pazartesi günü görülecek. 2’si tutuklu, 7 sanık hakkında, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
27.01.2022 Gündem
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 6'ncı duruşma!
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 6'ncı duruşma! Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili davanın 6'ncı duruşmasında mahkeme heyeti, fabrika sahibi Y.C. ile genel ustabaşı H.A.V.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 31 Ocak 2022'ye erteledi.
6.12.2021 Gündem
Son dakika... Havai fişek fabrikasında depodaki patlama 13 bin 396 kilo TNT'ye eş değermiş
Son dakika... Havai fişek fabrikasında depodaki patlama 13 bin 396 kilo TNT'ye eş değermiş Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 işçinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davada bilirkişi raporu, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Raporda, fabrikada 4 ayrı patlamanın meydana geldiği belirtilirken, misket deposundaki patlamanın 13 bin 396 kilo TNT patlamasına eşdeğer olduğu ifade edildi. Davada yargılanan 7 sanık kusurlu bulundu.
21.09.2021 Gündem
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 4'üncü duruşma
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 4'üncü duruşma Sakarya'da 7 kişinin hayatını kaybedip, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın dördüncü duruşması görülmeye başlandı. 2’si tutuklu 7 sanık hakkında, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan, 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Önceki duruşmalarda sanıklar ile sanık avukatlarının patlamanın sabotaj nedeniyle kaynaklandığı iddia etmesi üzerine mahkeme heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yazı yazarak bilgi istedi. MİT tarafından mahkeme heyetine verilen cevapta, patlama ile ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir sabotaj ihbarının olmadığı belirtildi.
13.09.2021 Haberler
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 4'üncü duruşma! MİT'ten 'sabotaj' açıklaması
Havai fişek fabrikası patlaması davasında 4'üncü duruşma! MİT'ten 'sabotaj' açıklaması Sakarya'da 7 kişinin hayatını kaybedip, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın dördüncü duruşması görülmeye başlandı. 2’si tutuklu 7 sanık hakkında, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan, 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Önceki duruşmalarda sanıklar ile sanık avukatlarının patlamanın sabotaj nedeniyle kaynaklandığı iddia etmesi üzerine mahkeme heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yazı yazarak bilgi istedi. MİT tarafından mahkeme heyetine verilen cevapta, patlama ile ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir sabotaj ihbarının olmadığı belirtildi.
13.09.2021 Gündem
Havai fişek fabrikasındaki patlama davasında 3'üncü duruşma
Havai fişek fabrikasındaki patlama davasında 3'üncü duruşma Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasında ihmal olduğu gerekçesiyle 2'şer yıl 8’er aydan 22'şer yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle yargılanan, 4'ü tutuklu 7 sanık hakkındaki davanın 3'üncü duruşması görülmeye başlandı. Patlamada dayısı Seyfi Çanakçı'yı kaybeden avukat Gülşen Uzuner, "Herkes buraya o anları yeniden yaşayarak geliyor. Bizi diri tutan tek şey, gerçekten başka canlar kaybetmek istememek. Bunun için mücadele veriyoruz" dedi.
10.06.2021 Gündem
Havaifişek fabrikasındaki patlamada can kaybı artıyor
Havaifişek fabrikasındaki patlamada can kaybı artıyor Benzer felaketlerin sıklıkla yaşandığı Hindistan'da, Virudhunagar şehrindeki patlamanın yol açtığı yangında en az 19 kişi öldü.
13.02.2021 Dünya
Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davanın ilk duruşması başladı
Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davanın ilk duruşması başladı Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 5’i tutuklu, 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
6.01.2021 Gündem
Havai fişek fabrikasındaki patlamanın görüntüleri ortaya çıktı
Havai fişek fabrikasındaki patlamanın görüntüleri ortaya çıktı Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi ise yaralanmıştı.
12.11.2020 Gündem
7 kişiye mezar oldu! Geriye enkaz yığını kaldı
7 kişiye mezar oldu! Geriye enkaz yığını kaldı Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasında enkazın altında kalan havai fişek ve barut gibi maddelerin yanmasını önlemek için kurulan sulama sistemi durduruldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından fabrika, tutanakla sahiplerine teslim edildi.
30.10.2020 Gündem
7 kişiye mezar olmuştu! Havai fişek fabrikası alanı için karar
7 kişiye mezar olmuştu! Havai fişek fabrikası alanı için karar Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz Cuma günü 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasında enkaz altında kalan patlayıcıların imha işlemleri devam ederken, bölgeye sulama sistemi kuruluyor.
20.10.2020 Gündem
Son dakika... Havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili rapor tamamlandı
Son dakika... Havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili rapor tamamlandı Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz'da 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda yasal sınırların üzerinde patlayıcı depolandığına dikkat çekildi. Güvenlik tedbirlerinin alınmadığı ruhsatsız depolarda 30 ton TNT'ye eş değer madde 4 patlama ile infilak etti.
31.08.2020 Gündem
Havai fişek patlamasında 7 işçi hayatını kaybetmişti! Dikkat çeken ifadeler
Havai fişek patlamasında 7 işçi hayatını kaybetmişti! Dikkat çeken ifadeler Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin soruşturmada, savcılık bilirkişi heyeti görevlendirerek 38 soruya yanıt aramaya başladı. Dosyada yer alan ifadelerde çalışanlardan Ayfer C.’nin kolilerde ısınma olduğu ve patlayabileceği uyarısı yaptığı anlaşıldı.
3.08.2020 Gündem
Şehitlere veda
Şehitlere veda 3 Temmuz’da Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçi yaşamını yitirmişti .9 Temmuz’da bu fabrikadan kalan patlayıcıları imha ederken meydana gelen patlamada da 3 asker şehit olmuştu. Şehit askerler ile 3 Temmuz’daki patlamada hayatını kaybeden 3 işçi dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı
11.07.2020 Gündem
Son dakika: 15 gün bekletilmesi gerekirken böyle taşındı! Sonrası korkunç...
Son dakika: 15 gün bekletilmesi gerekirken böyle taşındı! Sonrası korkunç... Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz’da patlama meydana gelmiş, faciada 7 kişi yaşamını yitirmişti. Bu fabrikada o gün patlamayan havai fişeklerin bir kısmı dün imha edilmek amacıyla kamyonla Adapazarı’ndaki taş ocağına götürüldü. Taş ocağında patlayıcılar kamyondan boşaltılırken şiddetli patlama oldu. Patlamada 3 asker şehit oldu, 11 jandarma ile kamyon sürücüsü yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu: Görevli tim profesyonel, ihmal varsa araştırılacak.
10.07.2020 Gündem
Son dakika! Patlamada ölenin ailesine milyonluk dava
Son dakika! Patlamada ölenin ailesine milyonluk dava Sabıkalı fabrikada 6 yıl önce ölen Yılmaz Şapoğlu’nun eşi, 10 bin TL’lik dava açtı. Fabrika sahiplerinin ev ve maaş teklifini de geri çevirdi. Ancak şirket zarara uğradığı gerekçesiyle 1.8 milyon liralık karşı dava açtı.
8.07.2020 Gündem
Son dakika haberi... Sakarya'daki patlamada havai fişek fabrikasının sahiplerinden biri tutuklandı
Son dakika haberi... Sakarya'daki patlamada havai fişek fabrikasının sahiplerinden biri tutuklandı Gelen son dakika haberine göre; Sakarya'daki patlamaya ilişkin gözaltına alınan havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı, diğeri adli kontrolle salıverildi.
7.07.2020 Gündem
Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki arama çalışmalarına ara verildi
Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki arama çalışmalarına ara verildi Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan arama tarama çalışmalarına ara verildi.
7.07.2020 Gündem
Son dakika... Sakarya'da havai fişek fabrikası patlamasında 2 kişi gözaltına alındı
Son dakika... Sakarya'da havai fişek fabrikası patlamasında 2 kişi gözaltına alındı Son dakika haberine göre; Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Fabrika sahibi 2 kişinin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan savcılıktan patlamaya ilişkin son dakika açıklaması yapıldı.
7.07.2020 Gündem
Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki arama tarama çalışmaları yeniden başladı
Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki arama tarama çalışmaları yeniden başladı Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama tarama çalışmaları devam ediyor.
7.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Havai Fişek Fabrikası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.