Hidroksiklorokin

Hidroksiklorokin

Son dakika hidroksiklorokin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hidroksiklorokin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hidroksiklorokin haber sayfamızda...

Hidroksiklorokin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 137 hidroksiklorokin haberi bulunmuştur.
Kovid tedavisinde kullanılan Favipiravir etkisiz çıktı! ‘İlaç algoritmadan acil çıkarılmalı’
Kovid tedavisinde kullanılan Favipiravir etkisiz çıktı! ‘İlaç algoritmadan acil çıkarılmalı’ Salgının başından bu yana Kovid-19 tedavisinde kullanılan ‘Favipiravir’ ilacının etkinliği tartışılıyor. Son yapılan klinik deneyde ilacın Kovid-19 hastalığı tedavisinde etkisiz olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, ilacın tedavi algoritmasından çıkarılması gerektiğini söyledi.
19.11.2021 Gündem
Bolsonaro'nun sosyal medyadan men edilmesi istendi!
Bolsonaro'nun sosyal medyadan men edilmesi istendi! Brezilya'da Covid-19 salgını ile mücadeleye ilişkin soruşturmayı yürüten Senato komisyonu, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun salgın hakkında yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle sosyal medyadan men edilmesini istedi.
27.10.2021 Dünya
Brezilya'da Bolsonaro'nun cinayetle yargılanması istendi
Brezilya'da Bolsonaro'nun cinayetle yargılanması istendi Brezilya'nın Covid-19 ile mücadelesine ilişkin Kongre'de yürütülen soruşturma tamamlandı, soruşturmayı yürüten senatör hükümetin hatalarının binlerce ölüme yol açtığını söyleyerek, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun cinayetle yargılanmasını istedi. Covid-19 önlemlerine karşıtlığını gizlemeyen Bolsonaro, soruşturmanın siyasi olduğunu söylüyor.
20.10.2021 Dünya
Prof. Dr. Ceyhan: Çocuklarda koronavirüs tedavisinde hiç ilaç kullanmadık
Prof. Dr. Ceyhan: Çocuklarda koronavirüs tedavisinde hiç ilaç kullanmadık Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
YouTube'dan videoları kaldırılan Bolsonaro'dan yeni kararname
YouTube'dan videoları kaldırılan Bolsonaro'dan yeni kararname Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal medya platformlarının içerik ve kullanıcı hesaplarını kaldırmasına sınır getirecek yeni bir kararnameye imza attı.
7.09.2021 Dünya
YouTube, Bolsonaro'nun videolarını 'Covid'le ilgili yanlış bilgi yaymaktan' kaldırdı
YouTube, Bolsonaro'nun videolarını 'Covid'le ilgili yanlış bilgi yaymaktan' kaldırdı Video paylaşım platformu YouTube, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 15 videosunu, koronavirüsle ilgili yanlış bilgi yaydıkları gerekçesiyle kaldırdı. YouTube'tan yapılan açıklamada, kararın ideolojik ya da siyasi olmadığı, içeri politikasıyla ilgili olduğu kaydedildi. Kararla ilgili olarak Brezilya liderinden henüz herhangi bir açıklama gelmedi.
22.07.2021 Dünya
Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkar? Flaş açıklama
Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkar? Flaş açıklama Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini söyledi.
20.05.2021 Gündem
Koronavirüs ilacı Favipiravir nasıl kullanılırsa etkili olur?
Koronavirüs ilacı Favipiravir nasıl kullanılırsa etkili olur? Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacı ile ilgili pek çok şey merak ediliyor. Farmakoloji Uzmanı Dr. Ahmet İnal, Favipiravir ilacının, hastalık üzerinde etkili olduğunu söyledi. Peki, ilaç ne zaman ve nasıl kullanılmalı? Favipiravirin yan etkileri var mı? Koronavirüse yakalanıp Favipiravir kullanılmazsa ne olur? Favipiravir ve hidroksiklorokin aynı şey mi? İşte cevabı...
15.05.2021 Genel Sağlık
Dr. Ahmet İnal: Favipiravir erken dönemde etkili
Dr. Ahmet İnal: Favipiravir erken dönemde etkili Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının, erken dönemde etkili olduğunu söyledi. İnal, "Örneğin PCR pozitif, öksürük ve boğaz ağrısı varsa Favipiravir etkilidir. Yine PCR pozitif olup akciğer tutulumu varsa da yine Favipiravir’in etkili olduğu görülüyor" dedi. Öte yandan İnal, kronik hastalıkları nedeniyle ilaç kullanan insanları uyararak ilaçlara devam etmeliler" dedi.
15.05.2021 Gündem
Klorokinden sonra favipiravir uyarısı
Klorokinden sonra favipiravir uyarısı Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, pandemi sürecinde kullanımı tartışma konusu olan ve bir süredir kullanılmayan Hidroksiklorokin’i rehberden çıkarmış, rehberde Favipiravir ilacı ile igili herhangi bir düzenlemeye gitmemişti.
13.05.2021 Gündem
Son dakika! Mehmet Ceyhan'dan yan etki açıklaması: Korona ilaçları...
Son dakika! Mehmet Ceyhan'dan yan etki açıklaması: Korona ilaçları... Gelen bir son dakika haberine göre; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacına ilişkin, "Hidroksiklorokinden farklı olarak, güvenlik açısından önemli yan etkilere yol açmıyor" dedi.
12.05.2021 Gündem
Tartışmalı ilaç  listeden çıktı
Tartışmalı ilaç listeden çıktı Halk arasında, “sıtma ilacı” olarak bilinen ve uzun süredir sıtma hastalığının tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin, salgının başlarında Türkiye’nin de aralarında olduğu pek çok ülkede koroanavirüse karşı kullanılmıştı.
9.05.2021 Gündem
Milliyet'te Günün Özeti (8 Mayıs 2021)
Milliyet'te Günün Özeti (8 Mayıs 2021) İşte Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haber başlıkları;
8.05.2021 Haberler
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı!
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı! Sağlık Bakanlığı Kovid-19 tedavi rehberini güncelledi. Karara göre, hem hastanede hem de evde tedavi gören koronavirüs hastalarına hidroksiklorokin etken maddeli ilaç verilmeyecek.
8.05.2021 Haberler
Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı!
Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı! Sağlık Bakanlığı, Covid-19 tedavi rehberinden koronavirüs tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin etken maddeli ilacı çıkardı.
8.05.2021 Gündem
400 bin kişinin öldüğü Brezilya'da Bolsonaro'nun salgın yönetimi hakkında soruşturma
400 bin kişinin öldüğü Brezilya'da Bolsonaro'nun salgın yönetimi hakkında soruşturma Dünyada Kovid-19 ölümlerinin en çok olduğu ikinci ülke Brezilya'da koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı 400 bini geçti. Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Covid salgınına yaklaşımı hakkında Ulusal Kongre bünyesinde soruşturma başlatıldı.
30.04.2021 Dünya
Türk kimyagerden büyük başarı! Sahte ilaç pazarına 400 milyar dolarlık darbe vuracak
Türk kimyagerden büyük başarı! Sahte ilaç pazarına 400 milyar dolarlık darbe vuracak Gelen son dakika haberine göre; Türk Kimyager Dr. Derya Cebeci, kızıl ötesi ışıkla 20 saniyede sahte ilaç tespitini yapabilen sistemi geliştirdi. Öte yandan Cebeci, bu yıl içinde kullanıma girecek yapay zeka destekli ve bulut tabanlı sistem sayesinde, dünyada yılda 400 milyar doları bulan hacmi ile narkotik suçlarla yarışan sahte ilaç pazarına darbe vuracak.
9.02.2021 Gündem
Dr. Fauci, Biden yönetimindeki ilk basın toplantısında Trump’ı eleştirdi
Dr. Fauci, Biden yönetimindeki ilk basın toplantısında Trump’ı eleştirdi ABD’nin 46’ncı Başkanı Joe Biden’ın yönetiminde de Beyaz Saray Baş Tıbbi Danışman görevini devam ettiren Dr. Anthony Fauci, ilk basın toplantısında Donald Trump'ın koronavirüse yönelik açıklamalarından rahatsızlığını dile getirdi. Fauci, eski Başkan Trump’ın hidroksiklorokin açıklamasının bilimsel olmadığını belirtti.
22.01.2021 Dünya
Trump yönetimi koronavirüsle savaşta sınıfta kaldı
Trump yönetimi koronavirüsle savaşta sınıfta kaldı Mart 2020'den bu yana Covid-19 salgınının pençesinde hem sağlık hem sosyal hem de ekonomik alanda çetin bir savaş veren ABD'de, Trump ve ekibinin maske ve karantina karşıtı tavırları dikkat çekti. Halihazırda 21 milyona yakın insana Covid-19 teşhisi konulan ülkede 350 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.
5.01.2021 Dünya
Türkiye’nin ilk ‘mRNA’ aşısı! Hayvanlarda denenecek
Türkiye’nin ilk ‘mRNA’ aşısı! Hayvanlarda denenecek Türkiye’de ilk defa genetik teknolojiyi kullanarak, ‘mRNA’ temelli deneysel Kovid-19 aşısı geliştiren merkezlerden biri olan Selçuk Üniversitesi Tıbbi Genetik Bölümü’nde haziran ayında başlanılan aşı çalışmaları, hayvan deneyleri aşamasına geldi. BioNTech ve Moderna firmalarının geliştirdiği aşıyla aynı özelliği taşıyan aşı projesi yürütücüsü Doç. Dr. Nadir Koçak, ‘Hayvan çalışmaları aşamasına geçmiş bulunmaktayız. 2021 yaz ortalarında insanlara uygulanabilecek’ dedi.
30.11.2020 Gündem
Son dakika... Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili flaş uyarı! Başka yok...
Son dakika... Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili flaş uyarı! Başka yok... Türkiye'de son 24 saatte 168 bin 212 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 281 kişinin testi pozitif çıktı, 185 kişi hayatını kaybetti. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 168 bin 212 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 281 kişinin testi pozitif çıktı, hasta sayısı 6 bin 439 oldu. Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili tartışmalar sürerken uzmanlardan çok kritik bir uyarı geldi. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı 81 ile broşür gönderdi.
29.11.2020 Gündem
Son dakika... Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi! İşte favipiravir kullanımı...
Son dakika... Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi! İşte favipiravir kullanımı... Gelen son dakika haberine göre; COVID-19 hastalarının tedavilerinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sağlanması ve yanlış kullanımın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile ilaç kullanım broşürleri gönderildi.
29.11.2020 Gündem
Remdesivir ile ilgili DSÖ'den flaş açıklama
Remdesivir ile ilgili DSÖ'den flaş açıklama Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan antiviral olan Remdesivir'in Kovid-19 hastalarının hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını bildirdi.
20.11.2020 Dünya
Prof. Dr. Çekmez merak edilen ilaç hakkında konuştu! Umut verici
Prof. Dr. Çekmez merak edilen ilaç hakkında konuştu! Umut verici Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un, Kovid-19 tedavisinde sadece ‘Deksametazon’ isimli ilacın durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu açıklamasını değerlendiren Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ferhat Çekmez, haberin umut verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çekmez, ilacın romatizmal problemler, bazı cilt hastalıkları, şiddetli alerjik rahatsızlıklar ve astım gibi hastalıklarda kullanıldığını belirtti.
20.10.2020 Gündem
65 yaş üzerinde ölüm riski 6.7 kat
65 yaş üzerinde ölüm riski 6.7 kat Bu yılın mart ile temmuz arasında bin 500 Kovid-19 hastasının verileri incelenerek oluşturulan TURCOVID-19 araştırmasına göre 65 yaş üzeri olmak ölüm riskini 6.7 kat artırıyor
18.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hidroksiklorokin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.