Hiphop

Hiphop

Son dakika hiphop haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hiphop gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hiphop haber sayfamızda...

Hiphop

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 383 hiphop haberi bulunmuştur.
‘Gülümse’ye klip çekti
‘Gülümse’ye klip çekti Burcu Güneş, ‘Benim Yolum’ albümünden ‘Gülümse’ parçasına klip çekti.
2.10.2023 Cadde
ABD’de 'rapçi Tupac' cinayetinde 27 yıl sonra gözaltı
ABD’de 'rapçi Tupac' cinayetinde 27 yıl sonra gözaltı 1996 yılında gerçekleşen ve ABD'yi şoka sürükleyen silahlı saldırıda yeni gelişme var, 60 yaşındaki Duane Davis polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
30.09.2023 Dünya
Sefo: Bunlar 10 sene önceydi! Dinleyiciye saygısızlık
Sefo: Bunlar 10 sene önceydi! Dinleyiciye saygısızlık Sefo, önceki gün gerçekleşen bir ödül töreninde 'rap' kategorisine yer verilmemesi hakkında Twitter hesabı üzerinden tepkisini dile getirmişti. Nişantaşı'nda görüntülenen Sefo, "Bunlar 10 sene önceydi. Artık rap var ve herkes farkında" açıklamasını yaptı.
8.06.2023 Cadde
‘Ötekilerin Başkenti’nden hikayeler
‘Ötekilerin Başkenti’nden hikayeler Yazar Gökhan Duman, “Ötekilerin Başkenti” kitabında gurbet ile başarı arasına sıkışan göç hikayelerinin ötesine Kreuzberg merceğinden bakıyor.
19.03.2023 Pazar
Ödüllü gece
Ödüllü gece MTV Avrupa Müzik Ödülleri, önceki akşam Düsserdolf’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
15.11.2022 Cadde
Alper Erözer 18 yaşında! 'Emin adımlarla ilerliyorum'
Alper Erözer 18 yaşında! 'Emin adımlarla ilerliyorum' 'Yerli Justin Bieber' olarak tanınan şarkıcı Alper Erözer, geçtiğimiz günlerde 18'inci yaşına bir gece klübünde konser vererek girdi. 6 senelik müzik kariyerine birçok başarı sığdıran Erözer, gazetecilerle konuşarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
15.07.2022 Cadde
Ünlü şarkıcı R Kelly'ye cinsel istismardan 30 yıl hapis
Ünlü şarkıcı R Kelly'ye cinsel istismardan 30 yıl hapis ABD'de 1990'lı yılların ünlü R&B şarkıcısı R Kelly, cinsel istismardan 30 yıl hapis ve 100 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Amerikalı şarkıcının kurbanları, geçen yıl görülen ve beş haftadan uzun süren davada New York'taki mahkeme salonunda, uğradıkları taciz ve kötü muamele ile ilgili tanıklıklarını anlatmıştı.
1.07.2022 Cadde
King House İstanbul: Kentin yeni deneyim alanı!
King House İstanbul: Kentin yeni deneyim alanı! Şehrin yeni deneyim alanı King House İstanbul, 23 Haziran’da Hey! Douglas performansıyla Harbiye’deki Dekk İstanbul’da açılıyor. İki hafta boyunca Ömer Balık, Ece Özel, Taykunku, Taycan, Yiğit Karakaş, Batıkan Abız ve Batıkan Tanrıkulu gibi DJ’leri ağırlayacak King House İstanbul, 7 Temmuz’da Su Sonia konserine ev sahipliği yapacak.
22.06.2022 Kültür Sanat
Dünya Kadınlar Festivali İstanbul'un program detayları belli oldu
Dünya Kadınlar Festivali İstanbul'un program detayları belli oldu Bu yıl WOW – Dünya Kadınlar Vakfı ve British Council ortaklığında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteği ile 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un program detayları belli oldu.
17.03.2022 Kültür Sanat
Yeryüzünde yalnız hisseden insanlar
Yeryüzünde yalnız hisseden insanlar “Belki Duyulur Sesim”, 1950-80 arasının fotoğrafını çekiyor. O fotoğraflarda ise hem demokrasiye geçişimiz hem artık “Biz buradayız” diye haykırmayı öğrenmeye başladığımız dönemin şahitliği var.
26.01.2022 Kültür Sanat
Fatih Erkoç en sevilen şarkıları ile İş Sanat’ta
Fatih Erkoç en sevilen şarkıları ile İş Sanat’ta İş Sanat’ın dünyanın ve ülkemizin önemli seslerini izleyiciler ile buluşturduğu konserler, şiir ve hikâye dinletileri, çocuklar için hazırladığı özel programlar tüm hızıyla devam ediyor.
4.01.2022 Kültür Sanat
Killa Kolya: Breakdans her şeyden önce bir sanat
Killa Kolya: Breakdans her şeyden önce bir sanat Breakdans, hiphop kültürünün en önemli parçalarından biri. Bir underground sanat olarak ortaya çıkan ancak kısa sürede tüm dünyaya yayılan bu dans, artık olimpiyatlarda madalya mücadelesi verilecek bir spor dalı. Red Bull BC One, bu enerjik dansın yaygınlaşması için dünyanın dört bir yanında finaller düzenlemekte. Bu mücadelenin bir ayağı da İzmir'de gerçekleşti. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen finalde Türkiye'nin en iyi B-Boy ve B-Girl'ü seçilirken düellolar büyük heyecana sahne oldu. Red Bull BC One'ın jürilerinden biri olan Kazakistanlı Killa Kolya, daha önce bu mücadeleyi pistlerde sergilemiş tutkulu bir breakdansçı. Polonya'da gerçekleşecek büyük düello öncesi Türkiye finalleri için İzmir'e gelen Killa Kolya ile breakdans yolculuğunu, olimpiyat geleceğini ve Red Bul BC One'ı konuştuk.
18.10.2021 Kültür Sanat
Yeni yorum ektiler
Yeni yorum ektiler Orkun Tunç ve Zag Erlat’dan oluşan Armageddon Turk ikilisinin, Anadolu türküleri ve anonim eserleri “lo-fi hiphop”, “chillbeat” soundlarda yorumladığı “Anadolu Lo-fi” adlı albümünden “Burçak Tarlası” şarkısına çektiği klip yayınladı.
3.10.2021 Kültür Sanat
Güneş: 3 dakika için her şey yolundaymış gibi hissettirebiliyorsam bu benim için çok değerli
Güneş: 3 dakika için her şey yolundaymış gibi hissettirebiliyorsam bu benim için çok değerli Rap, uzun bir süredir tüm dünyada müziğin en hakim türü olma özelliği taşıyor. İçinde Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkenin müzik listelerinde rap şarkıları üst sıralarda yer alıyor. Türkiye'de muhtemelen bir altın çağını yaşayan rap müzik, yeni yıldızlarını da yaratmaya devam ediyor. 1999 doğumlu Güneş de bu isimlerden biri. Özellikle pandemi sürecinde yayımlamaya başladığı teklileriyle dikkat çeken Güneş, rap camiasının sayılı kadın müzisyenlerinden de biri olma özelliği taşıyor. Güneş ile hem yakında çıkacak olan albümü hem de rap camiasında bir kadın olarak yaşadıklarını konuştuk.
31.08.2021 Kültür Sanat
Güneş'in yeni şarkısı tüm dijital platformlarda yayında
Güneş'in yeni şarkısı tüm dijital platformlarda yayında Her geçen gün büyüyen hayran kitlesi tarafından dinlenen genç şarkıcı Güneş, Ekim ayında yayınlanması planlanan yeni albümü Atlantis’ten çıkan ilk single’ı Dikenlerinle’yi hayranlarıyla buluşturdu. Sıradışı klibiyle de adından söz ettirmeyi başaran Güneş’in son single’ı M.O.B Entertainment etiketiyle müzikseverlerle buluştu.
10.08.2021 Kültür Sanat
huner’dan yeni tekli
huner’dan yeni tekli Müzikseverlerin ilk olarak İstanbullu indie-pop ekibi Sepya ile tanıdığı ve kariyerine günümüzde solo olarak devam hiphop ve rap müziğin yükselen yıldızı huner’in, yeni parçası ve ikinci single’ı “Canımdan Oluyodum” müzikseverlerle buluştu...
8.08.2021 Kültür Sanat
Yıldızlar DJ Sivo'nun albümü için bir arada
Yıldızlar DJ Sivo'nun albümü için bir arada DJ Sivo, 2021’e damga vuracak yeni bir albümle dinleyiciyle buluşuyor. 17 yıldır hiphop dünyasında olan başarılı isim DJ Sivo, ilk albümü Griot’u yayınlamaya hazırlanıyor. Sony Music etiketiyle 9 Temmuz’da yayınlanacak albüm; Ceza, Gazapizm, Khontkar, Ben Fero, Cashflow, Zen-G, Defkhan, Yener Çevik gibi Türkçe sözlü rap müzikseverlerin çok sevdiği başarılı isimlerle adından söz ettirmeye aday.
6.07.2021 Kültür Sanat
Institut français Türkiye’den Fransız Sinema Haftası
Institut français Türkiye’den Fransız Sinema Haftası Institut français Türkiye, bu yaz ve sonbaharda tüm ülkeyi gezecek yepyeni bir sinema projesini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Fransız Sinema Haftası adıyla başlatılan proje kapsamında Türkiye’de vizyona girmemiş 5 Fransız yapımı uzun metrajlı film ve 5 Türk ya da ortak yapım kısa metraj film Ankara’dan başlayarak 20’den fazla şehirde gösterilecek.
29.06.2021 Kültür Sanat
Esra Üçcan: Beste yapmak benim için cümle kurmak gibi
Esra Üçcan: Beste yapmak benim için cümle kurmak gibi Esra Üçcan, geçtiğimiz günlerde yayımladığı teklisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Genç müzisyen Nazım Hikmet'in Hasret şiirini notalarıyla buluşturdu. Nazım Hikmet'in en sevilen şiirlerinden biri olan Hasret'in sözlerini Fransızcaya çeviren ve bu dilde seslendiren Esra Üçcan, şairi idolü olarak kabul ediyor. Sanatta ilerlerken tutunduğu dallardan biri olarak tanımladığı Nazım Hikmet'in şiirini notalarla buluşturan Esra Üçcan'ın çalışması dinleyici tarafından da ilgiyle karşılandı. Müzikal yolculuğuna 11 yaşında piyano çalarak başlayan Esra Üçcan ile hem bu yolculuğu hem de gelecek projelerini konuştuk.
23.06.2021 Kültür Sanat
Anadolu ezgilerine Armageddon Turk yeni yorum getirdi
Anadolu ezgilerine Armageddon Turk yeni yorum getirdi Orkun Tunç ve Zag Erlat’tan oluşan prodüktör ikili Armageddon Turk, pandeminin ilk karantina günlerinden beri üzerinde çalıştıkları albümün tüm prodüksiyonunu İstanbul ve Londra’daki evlerinde mobil olarak gerçekleştirdi. Albümde Kaan Çelik Metin(perdesiz/elektrik gitar), Ege Cengiz(trompet), Nevbahar Özel(kemençe), Nevcivan Özel(tar), Gonca Feride Varol(piyano) gibi önemli müzisyenler de ekibe eşlik etti.
4.06.2021 Kültür Sanat
Eypio nereli, gerçek adı nedir? Eypio Abdurrahim Akça kimdir, kaç yaşında?
Eypio nereli, gerçek adı nedir? Eypio Abdurrahim Akça kimdir, kaç yaşında? Rap tarzıyla beğenilen Eypio, şarkıları ile biblerce kişinin beğenisini topluyor O Ses Türkiye Rap jürisi olarka son dönemde izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Eypio kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Eypio biyografisi...
2.06.2021 Cadde
Hend grubunun yeni teklisi İllüzyon tüm dijital platformlarda
Hend grubunun yeni teklisi İllüzyon tüm dijital platformlarda Alternatif müzik dünyasının yeni gruplarından Hend’in yeni teklisi “İllüzyon”, Wonder Wheel Live etiketiyle müzikseverlerle buluştu.
27.04.2021 Kültür Sanat
Nisan Ak: İnsanların klasik müziğe olan ön yargısını kırmaya çalışıyorum
Nisan Ak: İnsanların klasik müziğe olan ön yargısını kırmaya çalışıyorum Nisan Ak, müzikal yolculuğunu Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren hem Türkiye'nin hem de dünyanın sayılı genç kadın orkestra şeflerinden biri. Türkiye'de aldığı müzik eğitiminin ardından ABD'de de bunu sürdüren ve pandemi sürecinde doktora unvanını da kazanan Nisan Ak, Bruch Oda Orkestrası'nın müzik direktörlüğü görevini de üstleniyor. Dünyaca ünlü orkestralarda kadın üyelerin yeni yeni kalıcı bir biçimde yer bulmaya başladığı süreçte bir orkestra şefi olarak dikkat çekici işlere imza atan Nisan Ak, kendi Youtube kanalında yayımladığı videolarla da çok geniş kitlelere ulaşmayı başarıyor. Önümüzdeki aylarda Bruch Oda Orkestrası ile Türk arp sanatçısı Beste Toparlak'ın solist olarak yer alacağı bir albüm kaydını yayımlamaya hazırlanan Nisan Ak'ın müziğe meraklı genç kadınlar için bir eğitim fonu oluşturmak. Türkiye'nin dünya çapında işlere imza atan genç orkestra şefi ile müzikal yolculuğu, popüler müziğe bakışı ve gelecek planları üzerine konuştuk.
8.03.2021 Kültür Sanat
Trompet sanatçısı Barış Demirel'den yeni albüm
Trompet sanatçısı Barış Demirel'den yeni albüm Barış Demirel’in 7 Haziran’da yayınlanacak ilk solo albümü Mutluluklar’dan duyacağımız ilk parça olma özelliğini taşıyan Sal Beni; sanatçının imzası haline gelmiş trompet soloları, güçlü vokali ve modern zamanların ruhuna uygun kafası karışık bir aşk hikayesini anlattığı sözleriyle dikkat çekiyor. Albümdeki tüm parçalarda olduğu gibi Sal Beni’nin prodüktörlüğünü de Barış Demirel’le birlikte başarılı MC ve prodüktör Da Poet üstleniyor.
4.03.2021 Kültür Sanat
Dogecoin yeniden ilk 10 arasında
Dogecoin yeniden ilk 10 arasında Tesla CEO’su Elon Musk, ünlü rock grubu Kiss’ten Gene Simmons ve ünlü hiphop’çı Snoop Dogg'un art arda hakkında Twitter paylaşımları yaptığı Dogecoin, geçen ay sonunda döndüğü alt sıralardan yeniden ilk 10 arasına tırmandı.
8.02.2021 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Hiphop ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.