İnfaz Yasası

İnfaz Yasası

Son dakika infaz yasası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan infaz yasası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan infaz yasası haber sayfamızda...

İnfaz Yasası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 673 infaz yasası haberi bulunmuştur.
Mağdur kadınlar tedbir bekliyor
Mağdur kadınlar tedbir bekliyor Yeni infaz düzenlemesiyle Kovid izninde bulunan hükümlülerden bazılarının cezaevine dönmeyecek olmasına şiddet mağduru kadınlardan itiraz geldi. Adalet Bakanı Tunç, suç işleyenlerin tekrar cezaevine döneceğini açıklamıştı.
28.07.2023 Gündem
Gaye’den, annesinin işkence yapılarak öldürüldüğü iddiası
Gaye’den, annesinin işkence yapılarak öldürüldüğü iddiası Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Necati Akpınar’ın (58), bir ay dini nikahla yaşadığı Mutlu Menekşe'yi (48) başına sert bir cisimle vurarak öldürüp cesedini metruk eve gömdüğü olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kesin ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek Menekşe'nin Afyonkarahisar'da oturan kızı Gaye Yıldız (20), annesine işkence yapıldığını ileri sürdü.
4.01.2023 Gündem
Ahmet Kural'ın 13 yıllık davasında yeni gelişme! Hüküm açıklandı
Ahmet Kural'ın 13 yıllık davasında yeni gelişme! Hüküm açıklandı Oyuncu Ahmet Kural'ın 13 yıl önce 'kullanılması yasaklı madde bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılarak denetim kararı verilen davası, denetim kararını ihlal etmesi nedeniyle yeniden ele alındı. Mahkeme, Kural hakkındaki 10 aylık hapis hükmünün açıklanmasına karar verdi. Ünlü oyuncunun avukatından açıklama geldi. Ahmet Kural'ın, geçtiğimiz ocak ayında şarkıcı Sıla Gençoğlu ile davasında aldığı hapis cezasına yaptığı itiraz başvurusu reddedilmişti.
26.04.2022 Cadde
Son dakika: Anayasa Mahkemesi, infaz yasasının iptali istemini reddetti
Son dakika: Anayasa Mahkemesi, infaz yasasının iptali istemini reddetti Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, TBMM'de kabul edilerek yasalaşan ve 15 Nisan 2020'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni infaz yasasının tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti.
14.07.2021 Gündem
Bütçe böyle geçti: Renkli ve elektrikli
Bütçe böyle geçti: Renkli ve elektrikli Kesintisiz 12 gün süren 2021 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Tansiyonun sık sık yükseldiği Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde zaman zaman renkli ve gülümseten diyaloglar da yaşandı
20.12.2020 Siyaset
AYM'nin İnfaz Yasası'nın iptal istemine ret kararının gerekçesi açıklandı
AYM'nin İnfaz Yasası'nın iptal istemine ret kararının gerekçesi açıklandı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, yeni infaz yasasının "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP'nin yaptığı başvurunun reddine ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
7.10.2020 Gündem
AYM'nin İnfaz Yasası'nın iptal istemine ret kararının gerekçesi
AYM'nin İnfaz Yasası'nın iptal istemine ret kararının gerekçesi Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), İnfaz Yasası'nın şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili talebe verdiği ret kararının gerekçesi yayımlandı. Kararda, iptali istenen düzenlemenin af niteliğinde olmadığına, bu itibarla Anayasa'nın 96'ncı maddesine aykırı olmadığına dikkat çekildi.
7.10.2020 Gündem
Şule Çet cinayetini aydınlatan bilirkişi: Duygu Delen olayında otopsi raporu açıklanmalı
Şule Çet cinayetini aydınlatan bilirkişi: Duygu Delen olayında otopsi raporu açıklanmalı Ankara'da,üniversite öğrencisi Şule Çet'in bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili raporu hazırlayarak, dava dosyasının seyrini değiştiren Mersin Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Tokgöz, erkek arkadaşının 4'üncü kattaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen'in şüpheli' ölümüyle ilgili olarak, "Otopsi raporunun bir an önce kamuoyu ile paylaşılıp, uzmanlar tarafından değerlendirilerek, kafa karışıklıklarının giderilmesi gerekir" dedi.
18.08.2020 Gündem
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AYM'nin infaz düzenlemesine ilişkin kararını değerlendirdi: İptalin kime ne faydası var?
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AYM'nin infaz düzenlemesine ilişkin kararını değerlendirdi: İptalin kime ne faydası var? AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, infaz paketi hazırlanırken, tüm paydaşların görüşlerinin alındığını, toplum vicdanını yaralamayacak bir hassasiyetle çalışıldığını belirterek, "İnfaz düzenlemesinin iptalinin kime ne faydası var? Eğer bu düzenlemeden Demirtaş yararlanmış olsaydı, terör suçluları yararlanmış olsaydı, CHP bu adımı atar mıydı, AYM’ye gider miydi?" dedi.
17.07.2020 Siyaset
Son dakika! CHP'nin İnfaz Yasası başvurusu reddedildi
Son dakika! CHP'nin İnfaz Yasası başvurusu reddedildi Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin, yeni infaz yasasının "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu oy çokluğuyla reddetti.
17.07.2020 Siyaset
İnfaz yasası ikinci kez AYM gündeminde
İnfaz yasası ikinci kez AYM gündeminde Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP’nin infaz yasasının 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle ilgili ilk incelemesini tamamladı.
26.06.2020 Siyaset
Akrabası tarafından istismara uğrayıp intihar etmişti!
Akrabası tarafından istismara uğrayıp intihar etmişti! Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, intihar eden Emre Y.'ye (23), 9 yaşından itibaren cinsel istimarda bulunduğu öne sürülen V.T.'nin (68), tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının ardından acılı anne Hülya Oya Y., baygınlık geçirdi, ablalar ise gözyaşı döktü. Ailenin avukatı Merve Uçanok, "Yürürlüğe giren infaz yasası ile birlikte cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği bir kez daha vurgulanmış oldu" dedi.
9.06.2020 Haberler
Akrabası tarafından istismara uğrayıp intihar etmişti! Ev hapsi istedi
Akrabası tarafından istismara uğrayıp intihar etmişti! Ev hapsi istedi Gelen bir son dakika haberine göre, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, intihar eden Emre Y.'ye (23), 9 yaşından itibaren cinsel istimarda bulunduğu öne sürülen V.T.'nin (68), tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının ardından acılı anne Hülya Oya Y., baygınlık geçirdi, ablalar ise gözyaşı döktü. Ailenin avukatı Merve Uçanok, "Yürürlüğe giren infaz yasası ile birlikte cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği bir kez daha vurgulanmış oldu" dedi.
9.06.2020 Gündem
Berberoğlu’na koronavirüs izni
Berberoğlu’na koronavirüs izni Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında önceki gün girdiği cezaevinden, dün gece izinli olarak çıkarıldı.
6.06.2020 Siyaset
Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu cezaevinden çıktı
Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu cezaevinden çıktı Milletvekilliği düşürüldükten sonra kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanan CHP'li Enis Berberoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında izinli olarak açık cezaevinden çıkarıldı.
5.06.2020 Gündem
İkinci başvuruda bir tereddüt yok
İkinci başvuruda bir tereddüt yok CHP’nin İnfaz Yasası’ndaki değişikliğe şekil yönünden yapılan başvurusunun ardından esas yönünden yapılacak ikinci başvuruyu hazırlamakla görevlendirilen Prof. Dr. Kaboğlu, “Esastan başvuruyu yapacağız. Burada hiçbir tereddüt yok” dedi.
11.05.2020 Siyaset
‘Türkiye’de darbe ihtimali asla yok’
‘Türkiye’de darbe ihtimali asla yok’ İktidar cephesinin ‘darbe çağrısı’ yapmakla suçladığı Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bir darbe ile karşı karşıya kalacağını asla düşünmüyorum. 83 milyon darbeye karşı” dedi
8.05.2020 Siyaset
AYM, CHP'nin infaz yasasını iptal istemini esastan görüşme kararı aldı
AYM, CHP'nin infaz yasasını iptal istemini esastan görüşme kararı aldı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini tamamladı. İptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan karara bağlanacak.
6.05.2020 Gündem
Son dakika haberleri: Eşi evi terk edince iki çocuğunu uzun namlulu silahla rehin aldı!
Son dakika haberleri: Eşi evi terk edince iki çocuğunu uzun namlulu silahla rehin aldı! Son dakika haberlere göre, Ankara'da, cezaevinden yeni çıkan Fatih S., şiddet uyguladığı eşinin evi terk etmesi üzerine evde iki çocuğunu uzun namlulu silahla rehin aldı. Fatih S, polis ve eve getirilen eşi tarafından ikna edilerek gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olaya ilişkin açıklama geldi
25.04.2020 Gündem
2 çocuğunu silahla rehin aldı
2 çocuğunu silahla rehin aldı Ankara'da, cezaevinden yeni çıkan Fatih S., şiddet uyguladığı eşinin evi terk etmesi üzerine evde iki çocuğunu uzun namlulu silahla rehin aldı. Fatih S, polis ve eve getirilen eşi tarafından ikna edilerek gözaltına alındı.
25.04.2020 Haberler
Cezaevinden tahliye olan 1 kişi corona çıkınca diğerleri de karantinaya alındı
Cezaevinden tahliye olan 1 kişi corona çıkınca diğerleri de karantinaya alındı İnfaz yasası kapsamında Muğla Dalaman Cezaevinden tahliye olan bir kişide corona virüse rastlanması üzerine alarma geçildi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de Dalaman Cezaevinden tahliye olan 3 kişi evde karantinaya alındı.
21.04.2020 Gündem
"O kadar çığlık attım sanki herkes sağır"
"O kadar çığlık attım sanki herkes sağır" 5 yıl önce Mutlu Kaya’yı başından vuran Veysi Ercan, geçen hafta itibarıyla yürürlüğe giren infaz yasasıyla açık cezaevine çıkıyor ve koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre izinli sayılacak. Kaya “Adalet bu mu?” diyor
20.04.2020 Gündem
‘Kızımın yaşı hep 19 yıl 7 ay, 13.5 saat’
‘Kızımın yaşı hep 19 yıl 7 ay, 13.5 saat’ Alkollü kullandığı araçla 19 yaşındaki üniversite öğrencisi İrem Su Akkaya’nın ölümüne neden olan Emre Esmer’in infaz yasası kapsamında serbest kalacağını öğrenen Akkaya ailesi isyan etti. Baba Halil Akkaya, “Suçluları da onları affedenleri de affetmiyoruz. Onlar affetti, biz affetmiyoruz” dedi.
19.04.2020 Gündem
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin CNN TÜRK'te
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin CNN TÜRK'te CNN TÜRK ekranlarında Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin konuk oldu. Zengin, "İnfaz yasası meselesinde insanlarımızın vicdanının rahat olması, bu bizim için çok önemli. Terör suçları,kasten adam öldürme,uyuşturucu, cinsel saldırı tamamen kapsam dışı kaldı." dedi.
18.04.2020 Siyaset
Cezaevinden tahliye olan mahkum, kazada öldü
Cezaevinden tahliye olan mahkum, kazada öldü Kayseri'de, Ceza İnfaz Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle cezaevinden tahliye edilen Ş.K, evine giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
17.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnfaz Yasası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.