İşlev

İşlev

Son dakika işlev haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işlev gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işlev haber sayfamızda...

İşlev

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.267 işlev haberi bulunmuştur.
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi'
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi' Yapımcı Jerry Bruckheimer, afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan Hollywood yıldızı Bruce Willis hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu. "Bruce çok iyi bir adam" diyen Bruckheimer, aktörün 'Armageddon' filminin çekimlerinde sette çalışan insanlara cebinden para verdiğini söyledi.
25.04.2024 Cadde
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İnanıyorum ki ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformları da yakında gerçekleştireceğiz. Özellikle 'vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi' başta olmak üzere yapılacak yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir" değerlendirmesinde bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Abur cubur yemek 15 yıl yaşlandırıyor! Beyne ve kalbe zarar
Abur cubur yemek 15 yıl yaşlandırıyor! Beyne ve kalbe zarar Rafine şeker ve doymuş yağ ağırlıklı beslenmenin hafızayla ilgili sorunlara yol açtığı tespit edildi. Prof. Dr. Dağ’a göre bu şekilde beslenenler 10-15 yıl yaşlanıyor, bu kişilerde hastalıklar daha erken görülüyor.
19.04.2024 Gündem
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da!
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da! Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Kültür Sanat
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant türü haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.
11.04.2024 Dünya
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri!
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri! Ayetel Kürsi Duası, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu ile insana huzur veren dualar arasında bulunmaktadır. Okuyan kişiye birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle sabah vakitleri okunan bu dua, anlamı ile de oldukça etkileyicidir. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizden Ayetel Kürsi'nin okunuşu ile birlikte Türkçe anlamı (meali) hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde arapça Ayetel Kursi yazılışı, faydaları, faziletleri de yer almaktadır. İlk sayfadan Ayet-el kürsi duasının Türkçe okunuşunu Arapça görseli ile birlikte görebilirsiniz. Sonraki sayfalarda ise Ayet-el Kursi'nin tefsirini okuyabilirsiniz.
5.04.2024 Dualar
Gözündeki son görüntüden katilini buldular! Her şeyi kocası yapmış, korkunç 'balta' detayı
Gözündeki son görüntüden katilini buldular! Her şeyi kocası yapmış, korkunç 'balta' detayı Ölmeden önce son gördüğünüz görüntüyü yakalamanın mümkün olduğunu söylesek ne derdiniz? Kulağa bilim-kurgu filminden fırlamış gibi gelse de bir dönem cinayetlerin aydınlatılması için bu yöntem uygulandı. Peki Karındeşen Jack dosyasında bile başvurulduğu söylenen optografi tekniği nasıl işliyordu, hangi olaylara ışık tuttu?
2.04.2024 Yaşam
Bruce Willis 69 yaşında! 'Babamı sevdiğiniz için teşekkür ederim'
Bruce Willis 69 yaşında! 'Babamı sevdiğiniz için teşekkür ederim' Afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan ünlü aksiyon yıldızı Bruce Willis, 69'uncu yaşına bastı. Ailesi, aktörün doğum gününü sosyal medya hesaplarından paylaştıkları duygusal mesajlarla kutladı.
21.03.2024 Cadde
Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu!
Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu! Afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan ünlü aksiyon yıldızı Bruce Willis'in kızı, gündem olan bir açıklamada bulundu. Ünlü isim, geçen yaz otizm teşhisi aldığını duyurarak, bunun hayatını değiştirdiğini paylaştı.
19.03.2024 Cadde
Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleri... Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın
Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleri... Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleriyle ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a diyorum ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur ittifakı olarak yanındayız 'Yeni Yüzyıl'ın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
17.03.2024 Haberler
'Son seçimim' diyen Erdoğan'a Bahçeli'den tarihi çağrı: Türk milletini yalnız bırakamazsın
'Son seçimim' diyen Erdoğan'a Bahçeli'den tarihi çağrı: Türk milletini yalnız bırakamazsın MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultay'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleriyle ilgili konuşan Devlet Bahçeli, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a diyorum ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur ittifakı olarak yanındayız 'Yeni Yüzyıl'ın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Kurultayda bin 295 delegenin oyunun tamamını alan Devlet Bahçeli, 11. kez MHP Genel Başkanlığına seçildi.
17.03.2024 Gündem
Demans ile mücadele eden Bruce Willis'in eşi isyan etti: İnsanları korkutmayı bırakın!
Demans ile mücadele eden Bruce Willis'in eşi isyan etti: İnsanları korkutmayı bırakın! 'Zor Ölüm', 'Mavi Ay' ve 'Altıncı His' gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran Bruce Willis, geçtiğimiz sene frontotemporal demans hastalığına yakalanmıştı. Oyunculuğu bırakarak ailesiyle gözlerden uzak bir hayat yaşamaya başlayan Willis'in eşi Emma Heming, ünlü ismin sağlık durumuyla ilgili yapılan haberlere isyan etti.
5.03.2024 Cadde
Hastalığını pinpon topuyla tedavi etti, yeniden yürüdü! 'Kanıtlarsam çığır açacak'
Hastalığını pinpon topuyla tedavi etti, yeniden yürüdü! 'Kanıtlarsam çığır açacak' Kadın hastalıkları ve jinekoloji alanında başarılı bir doktordu. Mesleğinin zirvesindeyken kendisine konan hastalık tanısıyla tüm hayatı değişse de o yılmadı. Aynı hastalığa sahip kişilerle bir araya gelerek başlattığı turnuva ise tıp dünyasında çığır açabilir!
5.03.2024 Genel Sağlık
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı.
28.01.2024 Mimarlık
Yeşil muzları anında olgunlaştırıyor! Çözümü bu kadar basitmiş
Yeşil muzları anında olgunlaştırıyor! Çözümü bu kadar basitmiş Yeşil muzları sarartmak için her yolu denediniz olmadıysa bu sefer bize kulak verin. Muzu olgunlaştırmanın en basit yolu elmaymış.
22.01.2024 Yaşam
Bakan Fidan KYB’yi PKK için uyarmıştı: İşte Ankara’yı rahatsız eden Süleymaniye’deki gelişmeler
Bakan Fidan KYB’yi PKK için uyarmıştı: İşte Ankara’yı rahatsız eden Süleymaniye’deki gelişmeler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın önceki gün Meclis’i bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “PKK’ya alan açıyor. Yeni tedbirler alırız” sözleri sonrası, gözler Irak’ın kuzeyinde Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) kontrolündeki Süleymaniye bölgesine çevirdi.
18.01.2024 Gündem
‘Sahibinden’ gitti, geldi
‘Sahibinden’ gitti, geldi Türkiye’nin en büyük ilan sitelerinden sahibinden.com’a önceki gece yarısından itibaren uzun süre erişilemedi. Şirket, alan adı sağlayan firmayla sorun yaşandığını belirtirken dün akşam üzeri site açıldı.
4.01.2024 Ekonomi
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Kentin en önemli yaya arterlerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde, iki pasaj ve bir çıkmaz arasında konumlanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi binası; Teğet Mimarlık tarafından, yapının yüz yılı aşkın zamana yayılan üç farklı hayatının sorumluluğunu üstlenen ve bu katmanlı potansiyeli kullanmak üzerine biçimlenen bir yaklaşımla yenilendi.
1.01.2024 Mimarlık
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı Vitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile, grafik roman türünde aktardıkları, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayelerini konuştuk.
1.01.2024 Mimarlık
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı Yıldız Entegre, Cumhuriyet’in 100. yılında, mimari alanda önemli izler bırakacak “Cumhuriyetin Mimarları” adlı eseri sektöre ve Türkiye’ye kazandırdı.
1.01.2024 Mimarlık
Bruce Willis'in eşinden duygusal paylaşım! 'Bu özel adamla 16 yıl'
Bruce Willis'in eşinden duygusal paylaşım! 'Bu özel adamla 16 yıl' Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakan ve gözlerden uzak bir yaşam süren Bruce Willis'in ailesi, sosyal medyada 68 yaşındaki Hollywood yıldızı hakkında sık sık paylaşım yapıyor. Son olarak Bruce Willis'in eşi Emma Heming, duygusal bir paylaşıma imza attı.
30.12.2023 Cadde
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Çıkmaz dediğiniz çamaşır suyu lekesini çıkarıyor! Tek bir damlası yeter
Çıkmaz dediğiniz çamaşır suyu lekesini çıkarıyor! Tek bir damlası yeter Çamaşır suyu ev temizliğinde mikropları öldürmede en etkili temizlik ürünü. Temizlik esnasında kıyafetlere sıçrayıp dökülebiliyor. Çıkması imkansız gibi gelen bu lekeyi yok etmenin ise yöntemi oldukça basit. Hiç aklınıza gelemeyen bu malzeme evlerimizde bulunuyor.
8.12.2023 Püf Noktası
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı ABD’de Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacıların kafa travması geçiren kişilerin yeniden işlev görmesine yardımcı olmak için geliştirdiği beyin uyarma implantının denemelerde başarılı olduğu açıklandı.
6.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İşlev ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.