Kara Liste

Kara Liste

Son dakika Kara Liste haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kara Liste gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kara Liste haber sayfamızda...

Kara Liste

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 762 kara liste haberi bulunmuştur.
25 dolar veren uçakta yapacaktı, sonu fiyasko oldu! 'Sigara İçenler Ekspresi'
25 dolar veren uçakta yapacaktı, sonu fiyasko oldu! 'Sigara İçenler Ekspresi' Uçakta sigara içmek istediği için kabin görevlileriyle tartışan yolcuların haberleri zaman zaman gündemde kendine yer bulabiliyor. Günümüz hava yolu taşımacılığında yasak olsa da geçmişte bu durum biraz farklıydı. Hatta sigara içmenin yasaklanması, dünyanın en ilginç hava yolu şirketlerinden birinin ortaya çıkmasına bile neden oldu.
16.03.2024 Yaşam
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yabancı yatırımcının Türkiye’nin uyguladığı dezenflasyon programının süreceğine olan inancı seçimlerin ardından daha da pekişecektir ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından da not artışları gelecektir" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Sandığa sahip çıkmayanlar ‘kara liste’de
Sandığa sahip çıkmayanlar ‘kara liste’de CHP lideri Özgür Özel, sandık güvenliği konusunda kurmaylarına özel olarak talimat verdi. Özel’in talimatı doğrultusunda CHP, sandık kurullarına bildirilen asil sandık görevlerinden başlamak üzere seçim eğitimine başladı. Seçime kadar yedek üye, müşahit, avukat, bilişim görevlileri de dahil olmak üzere 400 bini aşkın kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.
27.02.2024 Gündem
İran’a yönelik tepkiler büyüyor
İran’a yönelik tepkiler büyüyor İran’ın Kuzey Irak ve Suriye’den sonra Pakistan’ı da hedef alması bölgedeki gerginliği daha da artırdı. Saldırıda iki çocuğun öldüğünü duyuran Pakistan’dan gelen sert açıklamalar dikkat çekti.
18.01.2024 Dünya
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
Ucuz uçuş derken kara listeye dikkat
Ucuz uçuş derken kara listeye dikkat Uçak biletini ucuza getirmek için ‘atlama’ ya da ‘gizli şehir bileti’ adı verilen sistemi kullananlar pek çok riskle karşı karşıya kalıyor. Havayollarının kara listesine girme riski taşıyan bu yöntem bakın nasıl işliyor...
24.08.2023 Ekonomi
‘Bahşiş yoksa sen de yoksun’
‘Bahşiş yoksa sen de yoksun’  Fransa’nın sosyetik tatil beldesi St Tropez’de restoranların büyük bahşiş bırakmayan müşterileri ‘kara liste’ye aldığı, bu müşteriler rezervasyon yapmak istediklerinde “Yer yok” dedikleri ortaya çıktı
16.08.2023 Dünya
Uçak havadayken kapıyı nasıl açtı? İlk sözleri bu oldu: 'Patlıyor sandık'
Uçak havadayken kapıyı nasıl açtı? İlk sözleri bu oldu: 'Patlıyor sandık' Güney Kore'de iç hat uçuşu sırasında bir yolcunun acil çıkış kapısını açmasının ardından uçakta korku dolu anlar yaşandı. Erkek yolcu gözaltına alınırken, böyle bir eylemi neden yaptığına ilişkin gelen ilk bilgiler duyanları şaşkına çevirdi. Peki acil çıkış kapısının uçuş esnasında açılması ne anlama geliyor? Gözaltına alınan yolcuyu bundan sonraki süreçte ne bekliyor? "Bunun yaşanması aslında tamamen imkansız" diyen uçak mühendisi ve havacılık uzmanı Muhammed Yılmaz olayın arka planını anlattı.
27.05.2023 Dünya
Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu
Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı programında konuştu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini tek tek açıkladı.
11.01.2023 Haberler
Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu
Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı programında konuştu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini tek tek açıkladı.
11.01.2023 Ekonomi
‘Kara liste’ iddialarına yanıt: Kesinlikle söz konusu değil
‘Kara liste’ iddialarına yanıt: Kesinlikle söz konusu değil Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP’li Erdoğan Toprak’ın hazırladığı bir raporda yer verdiği “Türkiye’ye uluslararası kara para soruşturması açılması veya FATF’ın kara listesine alınma ihtimali ciddileşti” değerlendirmesine sert çıktı.
22.11.2022 Siyaset
CHP’den ekonomide yeni vizyon projesi
CHP’den ekonomide yeni vizyon projesi Kılıçdaroğlu geçen hafta yaptığı konuşmalarda ülkeyi krizden çıkaracak çözümler için ‘Kasım sonunu bekleyin’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Milliyet’in edindiği bilgiye göre CHP lideri, ay sonunda partisinin ekonomide yeni vizyon projesini açıklayacak, “Türkiye ekonomisini nasıl şaha kaldıracaklarını” anlatacak...
8.11.2022 Siyaset
Sicil affı olacak mı 20222, bankalar sicil affı uygulayacak mı? Kredi kartı ve kredi borçları olanlara sicil affı var mı, kimleri kapsayacak?
Sicil affı olacak mı 20222, bankalar sicil affı uygulayacak mı? Kredi kartı ve kredi borçları olanlara sicil affı var mı, kimleri kapsayacak? Sicil affı son dakika gelişmeleri bireylerin gündeminde bulunuyor. "Kara liste" olarak yer alan kredi borçlarına sicil affı gelip gelmeyeceği merak konusu. Peki sicil affı olacak mı, kimleri kapsayacak 2022?
10.10.2022 Bilgi Rehberi
Gurur ve önyargı
Gurur ve önyargı Hollywood’un kara listesindeki Marsha Hunt, 104 yaşında öldü.
18.09.2022 Dünya
Uçaktaki 'şampanya' krizi acil iniş yaptırdı! Önce saldırdı, sonra koltuğa işedi
Uçaktaki 'şampanya' krizi acil iniş yaptırdı! Önce saldırdı, sonra koltuğa işedi İngiltere'nin Manchester şehrinden Yunan adası Rodos'a gitmek için havalanan uçakta 70 yaşındaki yolcunun 'şampanya' talebi kriz yarattı. Uçuş görevlililerine ve yolculara saldıran kadın ardından koltuğuna da işeyince olanlar oldu.
27.08.2022 Dünya
Atina kara listeye girdi! İlk kez ekleme yapıldı
Atina kara listeye girdi! İlk kez ekleme yapıldı MI6 Şefi Richard Moore, Rusya’nın Ukrayna savaşında “neredeyse sıfırı tükettiğini” düşündüğünü belirtti. Moore, Ukrayna’nın karşılık verme fırsatı yakalayacağını da söyledi. Öte yandan Atina'nın tutumu Putin'i kızdırdı
23.07.2022 Dünya
Kara Liste Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir?
Kara Liste Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir? Kara liste kelime grubu birçok farklı alanda taşıdığı anlam ile kullanılmaktadır. Peki, kara liste ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kredi notunda kara liste ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.
6.01.2022 Sözlük
ABD, 8 Çin şirketini daha kara listeye alacak
ABD, 8 Çin şirketini daha kara listeye alacak ABD Hazine Bakanlığı, 8 Çin şirketini daha Uygur azınlığına yönelik insan hakları ihlalleri ile ilişkili olarak yatırım kara listesine alacağını bildirdi.
15.12.2021 Uzmanpara
Fırsatçıların 'sıfır araç' oyunu
Fırsatçıların 'sıfır araç' oyunu Sıfır otomobillerde tedarik sorununun yaşanmasıyla özellikle galericiler, yetkili satış bayilerinde otomobil alım sırasına girerek eşi, çocukları ve akrabalarının üzerine araç satın alıyor. Fırsatçılar, sıfır araçları yüksek miktarda karla hemen satışa koyuyor. Bayi yetkilisi Serkan Sucu, "Daha aracı almadan bizim showroomumuzda fotoğrafını çekip internete ilana koyanlar bile var. Aldıkları fiyatın üstüne 10-15 bin lira kar ekleyip ilana koyuyorlar" dedi.
23.11.2021 Haberler
Fırsatçıların 'sıfır araç' oyunu
Fırsatçıların 'sıfır araç' oyunu Sıfır otomobillerde tedarik sorununun yaşanmasıyla özellikle galericiler, yetkili satış bayilerinde otomobil alım sırasına girerek eşi, çocukları ve akrabalarının üzerine araç satın alıyor. Fırsatçılar, sıfır araçları yüksek miktarda karla hemen satışa koyuyor. Bayi yetkilisi Serkan Sucu, "Daha aracı almadan bizim showroomumuzda fotoğrafını çekip internete ilana koyanlar bile var. Aldıkları fiyatın üstüne 10-15 bin lira kar ekleyip ilana koyuyorlar" dedi.
23.11.2021 Ekonomi
ABD, Pegasus casus yazılımını geliştiren NSO Group ile ticareti yasakladı
ABD, Pegasus casus yazılımını geliştiren NSO Group ile ticareti yasakladı ABD, Pegasus casus yazılımının arkasında olan İsrailli NSO Group adlı şirketi ticari kara listeye aldı. Pegaus yazılımının kimi devletler tarafından aktivistleri ve gazetecileri takip etmek için kullanıldığı ortaya çıkmıştı.
4.11.2021 Dünya
AB vergi 'kara listesini' güncelledi
AB vergi 'kara listesini' güncelledi Avrupa Birliği (AB), vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesinden 3 ülkeyi çıkarttı.
5.10.2021 Uzmanpara
Ünlülere ve zenginlere savaş açtı! Çin'de yeni bir katliam korkusu
Ünlülere ve zenginlere savaş açtı! Çin'de yeni bir katliam korkusu Pekin yönetimi, manevi değerleri yok ettiği gerekçesiyle 'Batı'nın takipçileri' olmakla suçladığı elitlere savaş açtı. Kara listelerin oluşturulmaya başlanması, daha önce 'kültürel devrim' adı altında 400 bin ila 2 milyon insanın öldüğü 'tasfiye' sürecinin yeniden başlayacağı korkularının artmasına sebep oldu.
2.09.2021 Dünya
Son dakika... Anlaşma yok! Taliban'dan tahliye açıklaması
Son dakika... Anlaşma yok! Taliban'dan tahliye açıklaması Son dakika haberine göre, Taliban sözcüsü, Kabil'de zamana karşı yarışla süren tahliyelerin takvime göre tamamlanmasını istediklerini söyledi.
24.08.2021 Dünya
Son dakika... 'Öldürülmekten korkuyorum!' CNN'e konuştu, yer yerinden oynadı...
Son dakika... 'Öldürülmekten korkuyorum!' CNN'e konuştu, yer yerinden oynadı... ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını açıklamalarının yankıları sürüyor. Kremlin sözcüsü Peskov'un "kısasa kısas" açıklamasından sonra bugün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, zehir zemberek ifadeler kullandı. Ancak asıl bomba Navalnıy'ın müttefiklerinden Aleksaşenko'nun CNN'e verdiği demeçle patladı...
6.03.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kara Liste ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.