Kaygı, çocukta sorunlu davranışlara yol açıyor!
Kaygı, çocukta sorunlu davranışlara yol açıyor! Anne ile çocuk arasındaki sağlıklı ve güvenli bağlanmanın çocuğun davranışlarına yansıdığını belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, annenin çocukla nitelikli zaman geçirmesinin önemine dikkat çekiyor. Çocuğa hiçbir koşulda yalan söylenmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, anneden ayrılma anksiyetesinin mutlaka yenilmesi gerektiğini belirtiyor. “Anne işe gittiği zaman mutlaka işe gittiğini, akşam eve döneceğini söyleyecek” diyen Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklar sorunlarını davranış diliyle anlatır. Parmak emme, alt ıslatma, tırnak yeme davranışları kaygı nedeniyle ortaya çıkmaktadır.”uyarısında bulunuyor.
13.02.2022 Çocuk Sağlığı
Koruyucu duyguyken hastalığa dönüşebiliyor
Koruyucu duyguyken hastalığa dönüşebiliyor Yaşamı sürdürmek için gerekli temel bir duygu olan kaygı, kimi zaman kişinin hayatını olumsuz etkileyecek derecede şiddetli bir şekilde ortaya çıkabiliyor. İki haftadan uzun süren, stres ve güvensizlik ile birlikte yoğunlaşarak günlük yaşamı olumsuz etkileyen kaygının tıbbi bir rahatsızlık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, mutlaka tıbbi destek alınmasını tavsiye ediyor. Uzman Klinik Psikolog Selvinaz Çınar Parlak, 'kaygı' hakkında bilgi verdi.
28.08.2020 Ruh Sağlığı
Anksiyete bozukluğu yaşayan Hollywood ünlüleri
Anksiyete bozukluğu yaşayan Hollywood ünlüleri Anksiyet bozukluğu artık büyük bir sır değil. Giderek daha fazla insan günlük olarak yaşadığı mental problemler ve zihinsel sağlık hakkında konuşuyor. Ünlüler de istisna değil. İşte endişe ve panik ataklardan muzdarip ünlüler...
27.05.2020 Yaşam
Strese karşı durmak sizin elinizde
Strese karşı durmak sizin elinizde Eğitmen Tuba Küçükaksu stresli geçen günlerde meditasyon ile dinginleşmenin mümkün olduğunu söylüyor. Tıp doktorlarının da önerdiği meditasyon özellikle bu tip dönemlerde kişinin ruhsal ve bedensel olarak dengede kalması için fayda sağlıyor.
22.05.2020 Yaşam
Corona virüs kaygısına karşı tavsiyeler
Corona virüs kaygısına karşı tavsiyeler Sosyal hayatı derinden etkileyen corona virüs salgını insanlarda kaygı ve paniğe neden oluyor. Uzmanlar sakin kalınmasını önerirken Kişisel Gelişim Uzmanı Turhan Güldaş, hastalıkların panzehirinin pozitif düşünce olduğunu savunuyor.
27.03.2020 Yaşam