Kimler Oruç Tutabilir

Kimler Oruç Tutabilir

Son dakika kimler oruç tutabilir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kimler oruç tutabilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kimler oruç tutabilir haber sayfamızda...

Kimler Oruç Tutabilir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 19 kimler oruç tutabilir haberi bulunmuştur.
Oruç nasıl tutulur? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor
Oruç nasıl tutulur? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor 11 ayın sultanı Ramazan geldi, hoş geldi. Biz de Müslümanlık için en önemli ay olan Ramazan ayında oruç nasıl tutulur, kimler oruç tutabilir, oruç tutamayanlar Ramazan ayında ne yapabilir, korona virüs testi olmak ya da aşısı yaptırmak orucu bozar mı?" gibi çok sık sorulan soruları Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden aldık.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Oruç nasıl tutulur? - Pendik Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor
Oruç nasıl tutulur? - Pendik Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor 11 ayın sultanı Ramazan geldi, hoş geldi. Biz de Müslümanlık için en önemli ay olan Ramazan ayında oruç nasıl tutulur, kimler oruç tutabilir, oruç tutamayanlar Ramazan ayında ne yapabilir, korona virüs testi olmak ya da aşısı yaptırmak orucu bozar mı?" gibi çok sık sorulan soruları Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden aldık.
13.04.2021 Ramazan
Emziren anneler oruç tutabilir mi?
Emziren anneler oruç tutabilir mi? Ramazan ayının başlaması ile müslümanların üzerinde farz olan oruç ibadeti bazı nedenlerden dolayı bazı insanların üzerine farz olmaktan çıkıyor. Hoşgörü dini islam, oruç ibadetinin gerçekleşmesinde de sağlığa çok fazla değer veriyor. Bu kapsamda ilaç kullanan sağlık durumu oruç tutmaya el vermeyen insanlar bu ibadetleri yerine getirmek ile mükellef kılınmıyor. Peki Emziren anneler oruç tutabilir mi?
7.05.2019 Gündem
Kimler oruç tutabilir?
Kimler oruç tutabilir? Ramazanın gelmesi ile birlikte oruç tutmanın yükümlülüğü ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki, oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nelerdir? Kimler oruç tutabilir?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Hangi durumlarda oruç tutulmayabilir?
Hangi durumlarda oruç tutulmayabilir? Ramazan ayında kişiler, iradeleri doğrultusunda oruçtan sorumlu tutulmuştur. Öyle ki, Kuran-ı Kerim, bazı kişilerin belirli sebeplerden dahilinde oruç tutmayabileceklerini belirlenmiştir. Ramazan ayının gelmesiyle kimler oruç tutabilir ve hangi hallerde oruç tutulmayabilir? soruları merak edilip araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, hangi durumlarda oruç tutmak farz değildir?
26.05.2018 Gündem
Emziren anneler oruç tutabilir mi? (Kimler oruç tutabilir)
Emziren anneler oruç tutabilir mi? (Kimler oruç tutabilir) Ramazan ayının başlaması ile beraber oruç ibadetine yönelik soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. En fazla ilgi çeken sorulardan biri ise ''Emziren anneler oruç tutabilir mi?'' oldu. İşte emziren annelere ve oruç tutacaklara uzmanından öneriler...
28.05.2017 Gündem
Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?
Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi? Liv Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı mutlaka tutmak isteyenlerin doktorlarına danışmaları, ilaç saatlerini ayarlayarak oruç tutmaları gerektiğini söylüyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Kimler oruç tutabilir?
Kimler oruç tutabilir? Uzmanlar özellikle kronik ve nörolojik hastalıkları olanların oruç tutmaya niyet etmeden evvel mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiği konusunda uyarıyor.
10.06.2015 Genel Sağlık
Şeker hastalarına uyarı
Şeker hastalarına uyarı Özel Avrupa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Mesut Polat, Ramazan'da şeker hastalarının dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Bilinçli oruç kalbi koruyor
Bilinçli oruç kalbi koruyor Central Hospital’den Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan, orucun kalp hastaları için faydalarını ve dikkat edilmesi gereken hususlarını anlatıyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Sindirim rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi?
Sindirim rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi? Sindirim sistemi uzmanı Doç. Dr. Duygu İbrişim, oruç tutarken sindirim sistemi rahatsızlığı olanların diğer kişilere göre daha fazla etkileneceğini söyledi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Oruç tutacak kalp hastaları dikkat
Oruç tutacak kalp hastaları dikkat Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, kalp, damar ve tansiyon hastalarının oruç öncesi sağlık kontrollerini mutlaka yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Kalp hastaları da oruç tutabilir
Kalp hastaları da oruç tutabilir Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp hastalığının derecesine göre kontrol altındaki kişilerin oruç tutabileceğini söyledi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Oruç kimlere farz değildir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor
Oruç kimlere farz değildir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor İslam dini alimlerince oruç ibadeti sadece Müslümanlara mahsus değil, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle Müslümanlıktan önceki ümmetlere ve peygamberlere de emredilmiş bir ibadet şekli olarak tanımlanıyor. Peki oruç kimlere farz değildir? Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'e sorduk, uzmanından cevaplar aldık.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Obezite ameliyatı geçirenler oruç tutabilir mi?
Obezite ameliyatı geçirenler oruç tutabilir mi? Obezite ameliyatı geçirenler oruç tutabilir mi tutamaz mı? Obezite ameliyatı geçiren hastalar Ramazan’a girerken bu sorunun cevabını arıyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Zekât vermemek Allah’a isyan, kullara zulümdür
Zekât vermemek Allah’a isyan, kullara zulümdür Yükümlü kişilerin altın, gümüş, ticaret malları ve hisse senetlerinden kırkta bir oranında vermekle yükümlü olduğu zekât, fakir ana-babaya, çocuğa, toruna ve kadın eşe verilemez. Onlara nafaka verilir ki o da bir görevdir
16.07.2014 Gündem
RAMAZAN’I RAHAT GEÇİRMENİN YOLLARI - DiYABET HASTALARI ORUÇ TUTABiLiR Mi?
RAMAZAN’I RAHAT GEÇİRMENİN YOLLARI - DiYABET HASTALARI ORUÇ TUTABiLiR Mi? Diyabet hastasıysanız ve oruç tutuyorsanız kan şekerinizi sıkı takip edin. Peki hangi diyabetliler oruç tutabilir, hangilerinin tutması sakıncalı?
30.06.2014 Cadde
Yüceliklerle dolu on bir ayın sultanı
Yüceliklerle dolu on bir ayın sultanı Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu Ramazan, Kuran’ın indirilmeye başlandığı ve yüce kitabın yaşanması gereken, bolca sevap kazanılan ve bağışlanmanın mümkün olduğu aydır
27.06.2014 Gündem
Herkes oruç tutabilir mi?
Herkes oruç tutabilir mi? Herkes oruç tutabilir mi? Kimlerin oruç tutmaması, hangi hastalığı olanların oruç tutarken dikkatli olması gerekiyor? Ramazan ayını, sağlığımızı tehlikeye atmadan nasıl geçirebiliriz? Medipol Üniversitesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hale Handan Sarıkaya sağlıklı bir Ramazan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kimler Oruç Tutabilir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.