Koleksiyoner

Koleksiyoner

Son dakika Koleksiyoner haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Koleksiyoner gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Koleksiyoner haber sayfamızda...

Koleksiyoner

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 770 koleksiyoner haberi bulunmuştur.
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor Bursa’da Ahmet Erdönmez’in koleksiyonunda bulunan binlerce eser sergileneceği günü bekliyor. Dünyadaki birçok ülkenin kültürünü yansıtan eserler arasında tırnaktan da küçük olan İncil ise herkesi şaşkına çeviriyor.
11.04.2024 Haberler
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor Bursa’da Ahmet Erdönmez’in koleksiyonunda bulunan binlerce eser sergileneceği günü bekliyor. Dünyadaki birçok ülkenin kültürünü yansıtan eserler arasında tırnaktan da küçük olan İncil ise herkesi şaşkına çeviriyor.
11.04.2024 Gündem
Osmanlı paraları izinde bir ömür
Osmanlı paraları izinde bir ömür "Osmanlı kâğıt paralarını toplayıp araştırmaya başladığımda gözüm işim, ailem ve hobimden başka bir şey görmez oldu. Hayalimi gerçekleştirmek için bilgi, azim ve çalışmaya, cesaretle önemli bir mali destek sağlamasaydım; altın, döviz, hisse senedine yatırsaydım, bugün bu büyük koleksiyon oluşturulamaz, 'Osmanlı Kâğıt paraları' kataloğunu çıkartıp milli bir görevi yerine getiremezdim."
11.03.2024 Milliyet Executive
Ruzy’den ‘güneş’li başlangıç
Ruzy’den ‘güneş’li başlangıç İstanbul’un yeni sanat galerisi Ruzy, Ahmet Güneştekin’in “Uyandığımız Çağ” sergisiyle kapılarını açtı.
4.03.2024 Kültür Sanat
‘Farz Et Ki’ koleksiyonerin dünyasındasın
‘Farz Et Ki’ koleksiyonerin dünyasındasın Ömer Koç’un koleksiyonundan hazırlanan “Farz Et Ki Sen Yoksun” adlı sergide 1500’lerden günümüze uzanan 600’ün üzerinde sanat yapıtı, işlevsel nesne, nadide eser, mobilya ve kitap yer alıyor. Sergi, seçkisiyle klasik ve çağdaş sanatın kapsülünde benzersiz bir yolculuk vadediyor
28.01.2024 Kültür Sanat
Bir dönemin bilgi ve irfan kaynağı: Üsküdar Matbaası
Bir dönemin bilgi ve irfan kaynağı: Üsküdar Matbaası Matbuat tarihimizdeki birçok ilkler Üsküdar Matbaası’nda gerçekleşti. İlk dini kitap, ilk harekeli kitap, ilk atlas kitabı, ilk tıp kitabı, talik hattı harflerle basılan ilk kitap, ilk matbaa cildi ve cilt üzerinde tuğra uygulaması...
28.01.2024 Gündem
Toplumun sanata ilgisi arttı
Toplumun sanata ilgisi arttı Yılın en ‘pahalı’ 10 eseri Artam’ın müzayedelerinde alıcı buldu. Turgay Artam, “Bu sene toplumda daha geniş bir kitle eserlere ilgi gösterdi” diyor.
31.12.2023 Kültür Sanat
Büyükada’nın tarihine yolculuk
Büyükada’nın tarihine yolculuk Mimar ve yazar Büke Uras’ın Büyükada’nın siyasi ve sosyal tarihiyle kendine özgü uluslararası kimliğini ele alan kitabı “BÜYÜKADA: Moris Danon Koleksiyonu”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.
24.12.2023 Kültür Sanat
Girişimci kadınlara güç katan yarışma
Girişimci kadınlara güç katan yarışma Halkbank’ın Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, sürdürülebilir kılmak ve girişimci kadınların iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine destek olmak amacıyla düzenlediği Üreten Kadınlar Yarışması üçüncü yılına girdi.
21.12.2023 Ekonomi
Moris Danon’un koleksiyonu kitaplaştı
Moris Danon’un koleksiyonu kitaplaştı Mimar ve yazar Büke Uras’ın Büyükada’nın siyasi ve sosyal tarihiyle kendine özgü uluslararası kimliğini ele alan kitabı “BÜYÜKADA: Moris Danon Koleksiyonu”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.
9.12.2023 Pazar
Sanat listeleri neye yarar?
Sanat listeleri neye yarar? Sanat eleştirmeni Jerry Saltz’ın “saçmalık” dediği “yılın listeleri”ni alanında uzman isimlere sorduk... Manipülatif olduğunu söyleyenler çoğunlukta olsa da sanat gündemini takip etmeye yaradığını düşünen de var.
8.12.2023 Kültür Sanat
Türkiye’nin ve İstanbul’un resmi
Türkiye’nin ve İstanbul’un resmi Türkiye İş Bankası, 1940’lardan bu yana biriktirdiği 2 bin 700’ü aşkın eserden oluşan koleksiyonunu, İstiklal Caddesi’nde açtığı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergiliyor. Ücretsiz gezilebilecek müzede ilk olarak “Türk Resmini İzlemek” adlı geniş bir seçki ile “İstanbul’un Resmi”ni yansıtan geçici sergi yer alıyor.
28.11.2023 Advertorial
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum... Melek Zeynep Bulut ile, Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza attıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan ve 10 Aralık’a kadar İstanbullular ile buluşmaya devam edecek olan “Açık Yapıt” eseri ve disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği, kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine...
27.11.2023 Mimarlık
NFT düştü ama düştüğü yerden kalkacak mı?
NFT düştü ama düştüğü yerden kalkacak mı? 2021’de yılın sözcüğü ve Sanatta Yılın Kişisi seçilen NFT’lerin yüzde 95’inin değeri sıfıra indi. Uzman isimler NFT’lerde yaşanan düşüşe karşın blockchain teknolojilerinin gelecekte sanatın değerlendirilmesinde önemli bir yere sahip olacağını söylüyor.
30.09.2023 Pazar
Yeni keşiflerle buluşma vakti
Yeni keşiflerle buluşma vakti Milliyet Sanat’ın “Heykelde Yeni Keşifler”ine yer açın! Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar ve heykel bölümü öğrencilerinden gelen eserlerin değerlendirildiği, üçüncüsü gerçekleşen Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının finale kalan 10 eserinden oluşan sergi bugün açıldı.
26.09.2023 Kültür Sanat
Mühürde gizli tarih: Osmanlı posta damgaları
Mühürde gizli tarih: Osmanlı posta damgaları Başlangıcı 1840 yılına dayanan Osmanlı Posta Teşkilâtı kuruluşundan itibaren zor şartlar altında haberleşmeyi sağlamış, özellikle seyyar cephe postanelerindeki çalışanları adeta ateşten gömlek giyerek büyük fedakârlıkla görev yapmışlardı. O günlerden günümüze kalanlar ise pullar, zarflar ve üzerlerindeki damgalar oldu.
24.09.2023 Gündem
En pahalı kütüphane
En pahalı kütüphane Koleksiyoner ve bilim insanı T. Kimball Brooker’ın 60 yılı aşkın bir süre boyunca bir araya getirdiği 1.300’den fazla kitap 11 ve 12 Ekim’de Sotheby’s’te satışa çıkıyor.
15.08.2023 Kültür Sanat
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi
Büyük bir ‘Kristal Küre’ hikâyesi  Serkan Özkaya, ‘dünyanın en büyük kristal küresi’ sayılabilecek “O” isimli eseriyle, ABD’nin Missouri eyaletindeki St. Louis 21c Müzesi’nde. Dört yılda üretilen eser müzeye duvarlar inşa edilmeden önce yerleştirilmiş.
13.08.2023 Kültür Sanat
Tütün kâğıdındaki rengârenk dünya
Tütün kâğıdındaki rengârenk dünya 19. yüzyıl başlarında piyasaya çıkan incecik sigara kâğıtları, yeni bir anlayışı ve rekabeti de beraberinde getirdi. Ürünü cazip kılmak için ışıl ışıl, rengârenk, bol resimli ve gösterişli tütün kapağı tasarımları yapıldı...
30.07.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi Müzeler yalnızca arkeoloji ve sanat temalarıyla sınırlı değil. Ağız ve Diş Sağlığı Müzesi de geçmişten günümüze bu alandaki gelişimi takip etme imkânı tanırken özellikle çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir ortam sunuyor.
23.07.2023 Arkeoloji
‘Koleksiyonda yerli  kalmayı tercih ediyorum’
‘Koleksiyonda yerli kalmayı tercih ediyorum’ 40 yıl önce tıp fakültesi öğrencisiyken tutkuyla temellerini attığı koleksiyonunu 10 yıldır Bozlu Art Project’te sanatseverlerle paylaşan Dr. Şükrü Bozluolcay, “Türkiye’de çok iyi koleksiyonlar var. Ama kim biliyor, kim görüyor? Bunları görülebilir hâle getirmek, paylaşmak gerek” diyor.
16.07.2023 Kültür Sanat
Louvre’dan müzayedeye ret çıkışı
Louvre’dan müzayedeye ret çıkışı Müzayedede en yüksek teklifi vererek çekişmeli bir açık artırmayı kazanan koleksiyoner,  Louvre’un duvarına tosladı.
24.06.2023 Kültür Sanat
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’ Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde  3 Eylül’e kadar izlenecek “Cumhuriyet’in İlk Yılı” sergisi, çok sayıda fotoğraf, ilan, haber ve orijinal yayın örnekleriyle, yeni doğan Türkiye’ye arşivlerin süzgecinden bakıyor
18.06.2023 Kültür Sanat
Erdoğan Demirören’i özlemle andık
Erdoğan Demirören’i özlemle andık 81 yıllık ömrünün 62 yılını Türk ekonomisine hizmetle geçiren iş insanı Erdoğan Demirören vefatının 5’inci yılında anıldı. 10 farklı sektörde kurduğu 27 şirketle binlerce insana istihdam sağlayan Erdoğan Demirören, aynı zamanda Türk ekonomisine de yön veren iş insanlarından biriydi.
9.06.2023 Ekonomi
Türkiye'ye adanmış bir ömür... Erdoğan Demirören 5 yıl önce bugün hayata veda etti
Türkiye'ye adanmış bir ömür... Erdoğan Demirören 5 yıl önce bugün hayata veda etti Türkiye'ye adanmış bir ömür yaşadı. Türk sanayisinin gelişmesi için canla başla mücadele etti. Büyük sanayici, duayen iş insanı Erdoğan Demirören 5 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Onu saygıyla anıyoruz.
8.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koleksiyoner ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.