Konfeksiyon

Konfeksiyon

Son dakika konfeksiyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan konfeksiyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan konfeksiyon haber sayfamızda...

Konfeksiyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.171 konfeksiyon haberi bulunmuştur.
Başvurular başladı
Başvurular başladı İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en prestijli moda tasarım yarışması 32. KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na başvurular başladı.
7.05.2024 Cadde
Egeli ihracatçılardan 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat
Egeli ihracatçılardan 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatı 6 milyar 18 milyon dolar olurken, son 1 yıllık dönemdeki ihracatı 18 milyar 230 milyon dolara ilerledi.
4.05.2024 Ekonomi
En fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu! İŞKUR'dan çarpıcı araştırma
En fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu! İŞKUR'dan çarpıcı araştırma İŞKUR tarafından yayımlanan İşgücü Piyasası Araştırmasına göre, 2023 yılında en çok imalat sektöründe işgücü ihtiyacı olduğu belirlendi.
13.04.2024 Ekonomi
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin”
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) başı çektiği Denizli iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan Denizli İş Adamları, Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısında, Denizlililer 3 saate yaklaşan geniş katılımlı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e merak ettiklerini sorma ve düşüncelerini iletme imkanı yakaladı.
19.03.2024 Ekonomi
Tekstile Ramazan Bayramı dopingi: Bayram öncesi istenilen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz
Tekstile Ramazan Bayramı dopingi: Bayram öncesi istenilen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi işlemez hale gelince, Adana'da Ramazan Bayramı öncesi tekstil atölyelerinde yoğunluk sürüyor. Adana'dan üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiliyor.
13.03.2024 Ekonomi
Moda endüstrisinin yıldızlarına ödül
Moda endüstrisinin yıldızlarına ödül Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), ihracata katkı sağlayan üyeleri için “2023 yılı Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları” ödül töreni düzenledi.
9.03.2024 Ege
Şubat ayı ihracatı 20 milyar $’ı aştı
Şubat ayı ihracatı 20 milyar $’ı aştı Türkiye, şubat ayında 21 milyar 86 milyon dolarlık ihracat yaptı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.6’lık artışa karşılık gelen bu tutar, bütün şubatların en yüksek ihracatı olarak kayda geçti.
3.03.2024 Ekonomi
Kar maskesi taktı! Okulda kavga ettiği arkadaşına dehşeti yaşattı
Kar maskesi taktı! Okulda kavga ettiği arkadaşına dehşeti yaşattı Bağcılar’da 13 yaşındaki çocuk, okulda tartıştığı arkadaşını kar maskesi takarak takip ettikten sonra bacağından bıçakladı.
26.02.2024 Haberler
Kar maskesi taktı! Okulda kavga ettiği arkadaşına dehşeti yaşattı
Kar maskesi taktı! Okulda kavga ettiği arkadaşına dehşeti yaşattı Bağcılar’da 13 yaşındaki çocuk, okulda tartıştığı arkadaşını kar maskesi takarak takip ettikten sonra bacağından bıçakladı.
26.02.2024 Gündem
10 tasarımcı finalde
10 tasarımcı finalde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle bu sene 18’incisini düzenlediği EİB Moda Tasarım Yarışması’nda finale kalan 10 tasarımcı seçildi.
17.02.2024 Ege
Hazır giyimde 5 dev marka
Hazır giyimde 5 dev marka Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki organizasyonu İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO), Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da katıldığı törenle beşinci kez kapılarını açtı.
8.02.2024 Ekonomi
Yalova’nın ocak ayı ihracatı 81 milyon dolar oldu
Yalova’nın ocak ayı ihracatı 81 milyon dolar oldu 2023 yılını 819 milyon 252 bin dolar ihracatla tamamlanan Yalova, 2024 yılı ihracatına da hızlı bir giriş yaptı. Yalova’nın ocak ayı ihracatı 81 milyon 342 bin dolar oldu.
3.02.2024 Ekonomi
Kuveyt Türk çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - Kuveyt Türk 2024'te kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?
Kuveyt Türk çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - Kuveyt Türk 2024'te kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor? Türkiye'de faaliyet gösteren özel bankalar arasında yer alan Kuveyt Türk çalışma saatleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor. Kuveyt Türk müşterisi olan vatandaşlar banka şubelerinde olan işlemlerini halledebilmek için bankanın çalışma saatlerini araştırıyor. Peki Kuveyt Türk mesaiye saat kaçta başlıyor?
9.01.2024 Gündem
Kırgızistan Hakkında Bilgiler; Kırgızistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kırgızistan Hakkında Bilgiler; Kırgızistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Asya kıtasında yer alan Kırgızistan Cumhuriyeti, 7 bağımsız Türk devletinden biridir. Ülke, 1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan etti. Kırgızistan'ın başkenti neresi, nüfusu ne kadar? Sizin için derledik.
2.01.2024 Tatil
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir?
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir? Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir. Yükseköğretime geçiş sınavlarında öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanmasında kullanılan puan türüdür. Sözel alanlara yönelmek isteyen öğrencilerin merak ettiği başlıklar arasında sözel bölümler ve sözel meslekler yer almaktadır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sözel bölüm meslekleri nelerdir? 2024 sözel bölümler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Ticaret Bakanlığı'ndan ithalat düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan ithalat düzenlemesi Ticaret Bakanlığı, pek çok ürün grubunun, güvenli şekilde piyasaya girmesi için ithalat aşamasında yürütülen denetimleri düzenledi.
2.01.2024 Ekonomi
Her şeye rağmen rekor!
Her şeye rağmen rekor! 2023’te küresel durgunluğun yanı sıra artan maliyet artışlarıyla mücadele ettiklerini anlatan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, 255 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşarak yeni bir rekora imza atacaklarını söyledi.
29.12.2023 Ekonomi
İsrail-Filistin savaşı tekstil sektörünü olumsuz etkiledi
İsrail-Filistin savaşı tekstil sektörünü olumsuz etkiledi İsrail’in Filistin’e saldırıları tekstil sektörünün en önemli illerinden olan Adana’yı etkiledi.
22.12.2023 Ekonomi
Attila Gökçe, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Bu sezonun prensi! 10 numara 5 yıldızlık oyuncu
Attila Gökçe, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Bu sezonun prensi! 10 numara 5 yıldızlık oyuncu Milliyet Gazetesi'nin duayen spor yazarı Attila Gökçe, bu haftaki köşesinde sarı-lacivertli takımın yıldızı için övgü dolu ifadeler kullandı. İşte o yazı...
20.12.2023 Fenerbahçe
İşverenlerin en çok eleman talep ettiği meslekler belli oldu!
İşverenlerin en çok eleman talep ettiği meslekler belli oldu! İşverenlerin, Ocak-Kasım döneminde İŞKUR'dan en çok eleman talep ettiği meslekler belli oldu.
13.12.2023 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Çalışanların alım gücü artırılmalı”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Çalışanların alım gücü artırılmalı” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OECD katılık endeksine göre en katı işgücü piyasasının Türkiye’de olduğunu belirterek, “Gelir vergisi dilimleri yukarıya doğru güncellenerek, çalışanların alım gücü artırılmalı. Çalışma mevzuatımız, maalesef bir türlü reform yapılamayan ve hatta daha kötüye giden tek alan” dedi.
12.12.2023 Ekonomi
ABD’li mevkidaşı ile işbirliğini görüştü
ABD’li mevkidaşı ile işbirliğini görüştü ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ABD-Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüşme gerçekleştirdi.
10.12.2023 Ekonomi
Kasımda ihracat 23 milyar doları aştı
Kasımda ihracat 23 milyar doları aştı Ticaret Bakanlığı, kasım ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. 2023 yılı Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre, ihracat yüzde 5,2 oranında artışla 23 milyar 11 milyon dolar, ithalat yüzde 5,6 oranında azalışla 28 milyar 931 milyon dolar oldu.
3.12.2023 Ekonomi
Fahiş fiyata 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyata 710 milyon lira ceza kesildi Fahiş fiyat artışları konusunda ciddi yaptırımlar yapıldığını ve denetimlerin sürdüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yapılan denetimler sonucunda 10 ayda 710 milyon lira idari para cezası kesildiğini gördük. Yüzbinlerin üzerinde işletmeler denetlendi. İşini doğru dürüst yapana saygımız sonsuz. Onların yanındayız. Ama bazen çürük elma ve yumurtalar olduğunda da bunları temiz sepetin içinden ayıklamak zorundayız" dedi.
24.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konfeksiyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.