Nobel

Nobel

Son dakika nobel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nobel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nobel haber sayfamızda...

Nobel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.515 nobel haberi bulunmuştur.
Harvard’dan Türk fizikçinin keşfine ödül
Harvard’dan Türk fizikçinin keşfine ödül Türk fizikçi Furkan Öztürk, bilimin 175 yıldır çözemediği 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemi ortaya çıkardığı keşfiyle Harvard Üniversitesi tarafından “Gertrude ve Maurice Goldhaber” ödülüne layık görüldü.
21.04.2024 Eğitim
Nobel’den sonra ilk roman
Nobel’den sonra ilk roman 2018 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Olga Tokarczuk’un ödülden sonra kaleme aldığı ilk romanı “Empusyon”, Timaş Yayınları tarafından Türkçede yayımlandı.
13.04.2024 Kültür Sanat
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü Geride bıraktığı devasa mirasa rağmen 'nadir alçakgönüllü bir adam' olarak kalan Nobel ödülü sahibi Higgs'e, övgüler dizildi.
10.04.2024 Dünya
Trump: Modern Mandela olurum
Trump: Modern Mandela olurum Eski ABD Başkanı Donald Trump kendi şirketine ait sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, porno yıldızı Stormy Daniels’a ödediği “sus payı”nın gizlenmesi için belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında kısıtlı konuşma yasağı getiren yargıcı sert ifadelerle eleştirdi.
8.04.2024 Dünya
Dünya Tiyatro Gününüz kutlu olsun: ‘Sanat barıştır’
Dünya Tiyatro Gününüz kutlu olsun: ‘Sanat barıştır’ Türkiye’de ve dünyada coşkuyla kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nün bu yılki bildirisini Nobel’in son sahibi İsveçli yazar Jon Fosse kaleme aldı. Bildiri, Doç. Dr. Esla Dicle tarafından Türkçeye çevrildi.
27.03.2024 Kültür Sanat
Aşk gider toprak kalır
Aşk gider toprak kalır Nobel Ödüllü romandan uyarlanan “The Peasants/Köylüler”, taşradaki ataerkil düzenin kadın üzerindeki baskısını anlatan sıra dışı bir animasyon.
24.03.2024 Kültür Sanat
AIDS için yeni tedavi umudu
AIDS için yeni tedavi umudu Hollandalı bilim insanları, AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünü, enfekte olmuş hücrelerden ayırmayı başardı.
21.03.2024 Dünya
Ernaux’nun ‘Genç Adam’ı Türkçede
Ernaux’nun ‘Genç Adam’ı Türkçede Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Annie Ernaux’nun “Genç Adam” romanı Türkçede yayımlandı.
14.03.2024 Kültür Sanat
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçeyle sessiz kalabiliyor
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçeyle sessiz kalabiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Haberler
Emine Erdoğan: Dünya liderleri 30 bin insan katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabilir
Emine Erdoğan: Dünya liderleri 30 bin insan katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Rusya’da aktivist Orlov'a hapis cezası verildi
Rusya’da aktivist Orlov'a hapis cezası verildi Rusya’da orduya yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan insan hakları aktivisti Oleg Orlov, 2 buçuk yıl hapis cezası aldı.
27.02.2024 Dünya
Neruda’nın mezarı açılıyor
Neruda’nın mezarı açılıyor Nobel ödüllü Şilili şair Pablo Neruda’nın ölümünün gizemi 40 yıl sonra açığa çıkacak.
22.02.2024 Kültür Sanat
6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü anısına! Antiokheia’dan Antakya’ya depremler
6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü anısına! Antiokheia’dan Antakya’ya depremler 6 Şubat depremleri, Hatay’ın tarih boyunca yaşadığı onlarca yıkıcı depremden yalnızca biri. Tarihteki bu depremlerin ardından bölgede her defasında yerleşimlerin kurulması ise felaketlerin bu toprakların kaderinde bereket ve güzelliklerle birlikte var olmasından...
19.02.2024 Arkeoloji
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı Milliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Dayanışma yaşatır! Hatay’da çiftçinin imdadına gönüllüler yetişti
Dayanışma yaşatır! Hatay’da çiftçinin imdadına gönüllüler yetişti Deprem Hatay’da tarıma da büyük darbe vurdu. Bu yıl ürün dalda kalınca Hatay’a giden gönüllüler, bahçelere girip portakalı, mandalinayı topladı.
6.02.2024 Gündem
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok' Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
5.02.2024 Haberler
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok' Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
5.02.2024 Gündem
Her şey aşkla başlar
Her şey aşkla başlar Milliyet Sanat şubat sayısında sanat dünyasında aşkın izini sürüyor. “Yaratıcılığın İlham Perisi Aşk”ı inceleyen dergide uğruna şiir ve roman yazılan kadınlar, tablolara konu olan aşk hikâyeleri var​​​​​​​.
1.02.2024 Kültür Sanat
Einstein'ın 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı
Einstein'ın 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni geliştirdiği nanoteknolojik sistemle ispatladı.
28.01.2024 Gündem
‘Gastronominin gücü mutfağı aşmalı’
‘Gastronominin gücü mutfağı aşmalı’ Şef Ebru Baybara Demir, “Gastronominin dönüştürücü gücünün etkisini, gıdayı ve insanı merkezine alan mutfak dışında çalışmalarla ortaya koymalıyız” dedi.
11.01.2024 Ekonomi
Dünyanın yarısı sandığa gidiyor!
Dünyanın yarısı sandığa gidiyor! Bu yıl dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilecek seçimler, demokrasinin en önemli testi olarak görülüyor. 60’ın üzerinde ülkede, dünya nüfusunun yarısının sandıklara gideceği bu yıl, küresel siyaset açısından önemli bir dönemeç olacak.
7.01.2024 Dünya
İrlanda Hakkında Bilgiler; İrlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İrlanda Hakkında Bilgiler; İrlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Resmi adı İrlanda Cumhuriyeti olan ülke Avrupa'nın kuzeybatısında yer alıyor. İrlanda, 6 Aralık 1921 tarihinde İngiltere ile imzaladığı anlaşma sonrası bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin İngiltere'ye bağlı olan tek kısmı Kuzey İrlanda'dır. İrlanda'nın başkenti neresidir, Türkiye ile arasında saat farkı nedir? Sizin için derledik.
3.01.2024 Dünya
Norveç Hakkında Bilgiler; Norveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Norveç Hakkında Bilgiler; Norveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Avrupa'nın kuzeyinde bulunan Norveç, Rusya, Finlandiya ve İsveç ile komşudur. Ülkenin batısında Norveç Denizi yer alır. Norveç'in para birimi nedir, nüfusu ne kadar? Sizin için derledik.
2.01.2024 Tatil
2023'te yaşamını yitiren 'unutulmaz' isimler
2023'te yaşamını yitiren 'unutulmaz' isimler Bir yılı daha geride bırakırken 2023'te aramızdan ayrılan unutulmaz isimleri tekrar hatırlayalım
28.12.2023 Dünya
Bilim çaresiz kaldı
Bilim çaresiz kaldı “İki protonun çarpışması mı daha güçlüdür yoksa iki kız kardeşin çarpışması mı?” Sezonun dikkat çeken oyunlarından “Sivrisinekler”, bu zor soruya cevap arıyor.
27.12.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nobel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.