Nysa Antik Kenti

Nysa Antik Kenti

Son dakika Nysa Antik Kenti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nysa Antik Kenti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nysa Antik Kenti haber sayfamızda...

Nysa Antik Kenti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 41 nysa antik kenti haberi bulunmuştur.
Tarihi yapılar halka nasıl açılır?
Tarihi yapılar halka nasıl açılır? Bir antik tiyatronun halka açılmasında tescil ve korumadan restorasyona, ziyaretçi düzenlemelerinden eğitim ve bilinçlendirme programlarına bir dizi çalışmayı içeren bir süreç yürütülür.
23.07.2023 Arkeoloji
Büyüleyici 'sahne'
Büyüleyici 'sahne' Nysa Antik Kenti’nin 1800 yıllık tiyatrosu, İş Sanat Antik Sahne kapsamında gösterilen “Ben Anadolu” oyununa ev sahipliği yaptı.
23.07.2023 Arkeoloji
Ve sahne tekrar Nysa’nın
Ve sahne tekrar Nysa’nın Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nin tiyatrosunda, önümüzde uzanan kentin tarih sahnesindeki yolculuğunu seyredeceğiz. Tarihi M.Ö. 3. yüzyıldan 12-13. yüzyıla kadar uzanan Nysa’da bebek Dionysos’un büyütülmesine, Persephone’nin yeraltına kaçırılmasına tanıklık edeceğiz. Köprülerinden kütüphanesine, gözümüzün görebildiği her noktasında, tarihin, kalabalık bir oyuncu kadrosu ile sahne aldığı Nysa’nın arkeolojik araştırmalarla yeniden canlanarak binlerce yıllık oyunun son perdesinde karşımıza tekrar “eğitim ve kültür kenti” olarak çıkışını izleyeceğiz.
23.07.2023 Arkeoloji
Arkeolojik kazıların finansman meselesi
Arkeolojik kazıların finansman meselesi Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Anadolu’muz dünyanın en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış ve buna bağlı olarak çok zengin bir kültür hazinesine sahip olmasına rağmen maalesef bu hazinenin bugüne kadar çok az bir kısmı keşfedilebilmiştir.
23.07.2023 Arkeoloji
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
13.07.2023 Gündem
Anadolu tarihine yolculuk
Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları’nın son durağı Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti’ydi. Kazı Başkanı Doç. Öztaner, tüm Milliyet Arkeoloji okurlarını Nysa’ya davet etti.
13.07.2023 Gündem
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi İş Sanat Antik Sahne’nin yeni durağı Aydın’daki Nysa Antik Kenti oldu. Ayça Bingöl’ün tek kişilik oyunu “Ben Anadolu”, Nysa’ya gelen iki bin kişiye bu topraklardan geçmiş kadınların öyküsünü hatırlattı.
11.07.2023 Kültür Sanat
‘Ben Anadolu’  Nysa’dan seslenecek
‘Ben Anadolu’ Nysa’dan seslenecek İş Sanat Antik Sahne, “Ben Anadolu” oyunu ile Nysa Antik Kenti’nde izleyicileriyle buluşuyor.
26.06.2023 Kültür Sanat
Nysa Antik Kenti karelere yansıdı
Nysa Antik Kenti karelere yansıdı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kazı çalışmalarını desteklediği Nysa Antik Kenti’yle ilgili resim sergisi açıldı.
9.11.2022 Ege
Aydın'da 1800 yıllık 2 ayrı 'onurlandırma yazıtı' bulundu
Aydın'da 1800 yıllık 2 ayrı 'onurlandırma yazıtı' bulundu Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti'nde Sütunlu Cadde bölümünde sürdürülen kazı çalışmalarında Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 ayrı 'onurlandırma yazıtı' bulundu. Nysa Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner, yazıtların antik kent tarihine ışık tuttuğunu dile getirdi.
24.08.2022 Gündem
Ege’de tarihe yelken açmak
Ege’de tarihe yelken açmak İzmir’in mavi-yeşil cenneti Seferihisar ve Teos rotasında keyifli bir yolculuğa çıkabilir, zeytin ve deniz diyarında tarihi keşfedebilirsiniz
23.05.2022 Arkeoloji
Agora yanında GymnasIum izleri
Agora yanında GymnasIum izleri Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı; tarihin korunması ve kültürel varlıklar konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla da çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Yaşar Üniversitesi’nde “Smyrna’dan Nysa’ya Kentleşme ve Mimari” konulu panel düzenledi.
15.04.2022 Ege
Kazı çalışmalarına 1 milyonluk destek
Kazı çalışmalarına 1 milyonluk destek Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 10 antik kentte yürütülen kazı çalışmaları ile 3 arkeolojik yüzey araştırmasına, Valilik bünyesindeki AYTER A.Ş. üzerinden 1 milyon liralık destek vereceklerini bildirdi.
22.09.2021 Ege
Tarihin yüzü gülüyor
Tarihin yüzü gülüyor Aydın Büyükşehir, antik kentlerdeki kazı ve restorasyon çalışmalarına iki yılda 1 milyon 853 bin lira destek verdi
18.08.2021 Ege
Nysa Antik Kenti'nde 1800 yıllık stadyum çeşmesi bulundu
Nysa Antik Kenti'nde 1800 yıllık stadyum çeşmesi bulundu Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde kazı çalışmaları süren Nysa Antik Kenti'nde Roma dönemine ait 1800 yıllık olduğu değerlendirilen Stadyum Çeşmesi gün yüzüne çıkarıldı.
12.08.2021 Tatil
Ege’den birincilik
Ege’den birincilik Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Ayten Betül Yumak ve Emre Öner, “Geleceğimin Sorumluluğu: Yaşama Sanatı” yarışmasında “NYSA Antik Kenti” adlı belgesel film projeleri ile birincilik ödülünü almaya hak kazandı.
23.06.2021 Ege
"Zorluklar yerine amaca odaklanınca işler kolaylaşıyor"
"Zorluklar yerine amaca odaklanınca işler kolaylaşıyor" İş Sanat 21. sezonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl tüm etkinliklerini çevrim içi ve ücretsiz gerçekleştirilecek olan İş Sanat, kasım ayı itibarıyla etkinliklerine başladı. İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, içinde bulunduğumuz yeni normalle uyumlu 21. sezonu anlattı. Müziğin farklı türlerindeki konserlerden okuma etkinliklerine ve çocuk tiyatrosuna uzanan geniş bir yelpazede etkinlik takvimine sahip İş Sanat bu yıl bir yeniliğe daha imza attı. Emrah Kolukısa'nın sunduğu Kahverengi Yol Panoları podcast serisiyle Türkiye'nin arkeolojik zenginliğinin tanıtımına yönelik gerçekleşen yayınlar hakkında da bilgi veren İş Sanat Genel Müdür Zuhal Üreten sezona dair tüm ayrıntıları milliyet.com.tr okurlarıyla paylaştı.
13.11.2020 Kültür Sanat
Nysa Antik Kenti'nde 2000 yıl sonra satranç
Nysa Antik Kenti'nde 2000 yıl sonra satranç Aydının Sultanhisar ilçesindeki tarihi Nysa Antik Kenti'ndeki M.S. 1inci yüzyılda yapıldığı belirtilen 10 bin kişilik tiyatroda, 'Satranç Tarihle Buluşuyor' adı altında turnuva düzenlendi. Tarihi tiyatro salonunun sahnesine konulan dev satranç taşları ile de temsili olarak satranç oynandı.
4.11.2020 Tatil
Nysa ve Teos’da tarihin izinde
Nysa ve Teos’da tarihin izinde Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle yürütülen kazı çalışmalarında Nysa ve Teos antik kentleri Helenistik dönemden Bizans’a uzanan tarihleriyle gün yüzüne çıkıyor.
11.10.2020 Pazar
Nysa Antik Kenti Aydın İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Nysa Antik Kenti Aydın İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Ülkemizde yer alan ve de en önemli tarihi yapısı ile bilinmekte olan Nysa Antik Kenti dünyada da bilinen en önemli yapılardan birisidir. Nysa Antik Kenti Aydın ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özellikleri nelerdir? Sizler için detaylıca araştırdık ve derledik.
25.09.2020 Tatil
Antik tiyatroyu şimdi gidin görün
Antik tiyatroyu şimdi gidin görün Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde Roma döneminin eğitim ve kültür kentleri arasında gösterilen Nysa Antik Kenti’nde yer alan tiyatro sahne binasının birinci katının ayağa kaldırılması için çalışma başlatıldı.
13.09.2020 Ege
Buraya gelenler 2 bin yıl öncesine yolculuk yapıyor
Buraya gelenler 2 bin yıl öncesine yolculuk yapıyor Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner: "Anadolu'nun podyumu ferizli kabartmalı 4 tiyatrosu vardır. Perge, Side, Hierapolis ve Nysa antik kentleri. Hierapolis'teki tiyatronun sahne binasının birinci katının restorasyonu tamamlandı. Nysa, bu kapsamda ikinci olacak" "Birinci katın ayağa kaldırılması bölge için de arkeolojik camia için de önemli. Çok titiz bir çalışma yürütülüyor" dedi.
12.09.2020 Tatil
Nysa Antik Kenti'nde 1800 yıllık çeşme bulundu
Nysa Antik Kenti'nde 1800 yıllık çeşme bulundu Nysa Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner: "Roma dönemindeki anıtsal çeşme yapıları kentlerin bir süs unsuruydu" dedi.
2.09.2020 Tatil
İş Bankası destekledi Zeugma ışığa çıktı
İş Bankası destekledi Zeugma ışığa çıktı Türkiye İş Bankası’nın 2012 yılından beri katkı sağladığı Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Zeugma Muzalar Evi kazı çalışmaları tamamlandı.
21.11.2019 Ekonomi
Dionysos’un kentine yolculuk
Dionysos’un kentine yolculuk Aydın’da bulunan Nysa Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Nysa’nın antik dönem kaynaklarında önemli bir eğitim ve kültür şehri olduğu aktarılıyor.
16.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nysa Antik Kenti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.