Öğretim

Öğretim

Son dakika öğretim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğretim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğretim haber sayfamızda...

Öğretim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 52.857 öğretim haberi bulunmuştur.
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle İzmir'de de görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, çöl tozunun her yıl mart sonu ve nisan ayında oluştuğunu belirterek, astım ya da bahar alerjisi olanlar için maske önerisinde bulunarak "Pazartesiden itibaren yoğun çöl tozu geldi. Tamamen çöl tozu bulutu var. İzmir'de güneşi göremedik, ancak gördüğünüz ormanlar, yeşilliklerin hepsinin temelinde çöl tozu vardır. Çöl tozları yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
24.04.2024 Gündem
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.
24.04.2024 Haberler
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.
24.04.2024 Gündem
Bakan Tekin şehit polis memuru Hüseyin Gül'ün oğlu Talha'nın sergisini gezdi
Bakan Tekin şehit polis memuru Hüseyin Gül'ün oğlu Talha'nın sergisini gezdi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şehit polis memuru Hüseyin Gül'ün oğlu Talha'nın açtığı resim sergisini gezdi.
24.04.2024 Eğitim
Doktorların ‘yaşaması imkansız’ dediği bebek mucizeyi yarattı
Doktorların ‘yaşaması imkansız’ dediği bebek mucizeyi yarattı  Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Gündem
ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ görüntüle: 2024 ATA AÖF vize sınav tarihi ne zaman? Atatürk Üniversitesi AÖF sınav takvimi
ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ görüntüle: 2024 ATA AÖF vize sınav tarihi ne zaman? Atatürk Üniversitesi AÖF sınav takvimi Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bahar dönemi vize sınavlarına kısa süre kaldı. Ara sınava dair giriş belgeleri adayların erişimine sunuldu. 2023-2024 ATA AÖF vize sınavları ne zaman, saat kaçta? İşte, ATA AÖF sınav tarihleri...
23.04.2024 Bilgi Rehberi
Reformlar ve 104 yıl öncesi
Reformlar ve 104 yıl öncesi Eğer reformların tarihi yazılsaydı, Meclis’in kurulduğu 1920 ve Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 1938 arasındaki dönem çok özel bir yer kaplardı.
23.04.2024 Ekonomi
MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL 3. Dönem kayıt yenileme ücreti ne kadar? 2024 / 3. Dönem AÖL kayıt yenileme için son tarih...
MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL 3. Dönem kayıt yenileme ücreti ne kadar? 2024 / 3. Dönem AÖL kayıt yenileme için son tarih... Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem kayıt yenileme işlemi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Açık lise kayıt yenileme tarihleri ne zaman son? İşte AÖL 3. Dönem kayıt yenileme adımları...
22.04.2024 Bilgi Rehberi
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar'
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar' Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Haberler
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Gündem
Çocuklar için cinsiyet eşitliği
Çocuklar için cinsiyet eşitliği AstraZeneca Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapmak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Itır Erhart ve Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Hacısoftaoğlu danışmanlığında İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki BilgiGender iş birliğiyle sürdürdüğü “Benim Adım İnsan” projesini genişletiyor.
22.04.2024 Ekonomi
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 104 akademisyen için tören düzenlendi
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 104 akademisyen için tören düzenlendi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
21.04.2024 Eğitim
Sınıf ortamında ‘yetenek sizsiniz’
Sınıf ortamında ‘yetenek sizsiniz’ Eline kamerayı alan öğretmenler, matematik, genel kültür soruları, şarkı, tekerleme ile öğrencileri yarıştırıyor. Videolar, sosyal medyada milyonlarca kez tıklanıyor. Öğrenciler adına fan hesapları açanlar bile var.
21.04.2024 Gündem
ATA AÖF sınav giriş belgesi açıklandı! 2024 ATA AÖF sınav giriş yerleri için belge nasıl alınır? İşte ATA AÖF sınav takvimi ve sınav giriş belgesi alma ekranı
ATA AÖF sınav giriş belgesi açıklandı! 2024 ATA AÖF sınav giriş yerleri için belge nasıl alınır? İşte ATA AÖF sınav takvimi ve sınav giriş belgesi alma ekranı ATA AÖF sınav takvimi ve sınav giriş belgesi belli oldu. 2024 Bahar Dönemi ATA AÖF sınavları için hem sınav tarihleri hem de sınav yerleri merak konusu oldu. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, ATA AÖF sınav giriş belgesi 2024 nasıl, nereden alınır? ATA AÖF Bahar Dönemi vize ve final sınavları ne zaman? sorularını araştırıyor.
20.04.2024 Bilgi Rehberi
İstanbul’da riskli okullarda son durum ne? Okul binalarının deprem sınavı!
İstanbul’da riskli okullarda son durum ne? Okul binalarının deprem sınavı! 6 Şubat Depremleri ve ardından yaşanan depremler, okul binalarının afetlere dayanıklılık durumunu tekrar gündeme getirdi.
20.04.2024 Eğitim
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlarıyla kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adıma imza attı.
19.04.2024 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
AÇIK LİSE 2. dönem sınav sonuçları SORGULAMA: AÖL 3. dönem sınav tarihleri ne zaman?
AÇIK LİSE 2. dönem sınav sonuçları SORGULAMA: AÖL 3. dönem sınav tarihleri ne zaman? Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları mart ayında düzenlendi ve sonuçlar adaylarla paylaşıldı. Açık lise sınav takvimine göre 3. dönem sınav tarihleri de belli oldu. AÖL 2. dönem sınav sonuçları nasıl sorgulanır? AÖL 3. dönem sınavı ne zaman?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
“Ticaretin önündeki en büyük engel enflasyon”
“Ticaretin önündeki en büyük engel enflasyon” Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği “Enflasyon Düzeltmesi, Enflasyon Muhasebesi Midir?” adlı panelde enflasyon düzeltmesi uygulamasının avantajları, dezavantajları ve hukuki boyutları ele alındı.
18.04.2024 Ekonomi
Yeni rekor gelir mi? Altın yatırımı yapacaklara çok önemli uyarı!
Yeni rekor gelir mi? Altın yatırımı yapacaklara çok önemli uyarı! Gram altın fiyatları, ons altın tarafındaki güçlü seyrin etkisiyle yeni tarihi zirvesini test etmeye devam ediyor. Peki altında yeni zirveler görülecek mi? Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım merak edilen soruları cevapladı.
18.04.2024 Ekonomi
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak'
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak' Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği arasında; üniversitenin turizm alanında eğitim gören öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam olanağı sağlamak, öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandırmak ve verimini artırmak amacıyla protokol imzalandı.
17.04.2024 Eğitim
'Altında yeni zirveler görmek mümkün'
'Altında yeni zirveler görmek mümkün' İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasına neden olurken piyasaların nasıl bir fiyatlama içerisine gireceği merak konusu haline geldi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini belirtti.
17.04.2024 Uzmanpara
Altın yatırımı olanlar dikkat: "İran-İsrail gerilimi sonrası altında yeni zirveler görmek mümkün"
Altın yatırımı olanlar dikkat: "İran-İsrail gerilimi sonrası altında yeni zirveler görmek mümkün" İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasına neden olurken piyasaların nasıl bir fiyatlama içerisine gireceği merak konusu haline geldi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini belirtti.
17.04.2024 Ekonomi
Sodada bor endişesi! 'Zararlı olması için günde 10 litre içmeniz gerekir'
Sodada bor endişesi! 'Zararlı olması için günde 10 litre içmeniz gerekir' İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi (FSVO), Beypazarı marka sodalarda yüksek oranda bor tespit edildiğini açıklayarak, tüketilmemesini önerdi. Sodanın İsviçre’deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH’nin de ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemlerini başlattığı bildirildi.
17.04.2024 Gündem
İsrail, İran'ı nasıl vuracak? Dikkat çeken ABD detayı: İşin içinde petrol de var!
İsrail, İran'ı nasıl vuracak? Dikkat çeken ABD detayı: İşin içinde petrol de var! Orta Doğu son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. İsrail’in, İran’ın 300'den fazla kamikaze silahlı insansız hava aracı ve füzeyle gerçekleştirdiği saldırıların ardından nasıl bir cevap vereceği ise büyük merak konusu. İsrail’in Suriye’deki İran Büyükelçiliği'ni vurmasıyla başlayan ve İran’ın saldırılarıyla devam eden sürecin yeni aşamasını uzmanlar, Milliyet.com.tr için yorumladı.
17.04.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.