''Oku

''Oku

Son dakika ''Oku haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ''Oku gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ''Oku haber sayfamızda...

''Oku

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.877 ''oku haberi bulunmuştur.
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri!
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri! Ayetel Kürsi Duası, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu ile insana huzur veren dualar arasında bulunmaktadır. Okuyan kişiye birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle sabah vakitleri okunan bu dua, anlamı ile de oldukça etkileyicidir. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizden Ayetel Kürsi'nin okunuşu ile birlikte Türkçe anlamı (meali) hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde arapça Ayetel Kursi yazılışı, faydaları, faziletleri de yer almaktadır. İlk sayfadan Ayet-el kürsi duasının Türkçe okunuşunu Arapça görseli ile birlikte görebilirsiniz. Sonraki sayfalarda ise Ayet-el Kursi'nin tefsirini okuyabilirsiniz.
5.04.2024 Dualar
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir? İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir. Arapça'da tevbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelmektedir. Tövbe duası ile ilgili hadis kaynaklarında tövbe ettikten sonra o günahı bir daha yapılmaması gerektiği yer alır. Tövbe duası nedir? Tövbe nasıl edilir? İstiğfar Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Gündem
Yunus Peygamber Duası Oku: Hz. Yunus Peygamberin Duasının Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Sırları
Yunus Peygamber Duası Oku: Hz. Yunus Peygamberin Duasının Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Sırları Zor durumda kalanlar için Yunus Peygamberin duasının edilmesi tavsiye edilir. Çok kuvvetli bir dua olduğuna inanılan duanın faziletleri hakkında birçok araştırma yapılmıştır. Allah-u Teala'nın hoşuna giden dualardan biri olan bu güzel dua insanların dileklerinin kabulüne vesile olabilir. Kısa ve ezberlenmesi kolay olan dua ile ilgili bilgileri derledik.
4.04.2024 Dualar
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mearic suresi, Kur’an-ı Kerim’in 70. suresidir. Sure toplam 44 ayetten oluşmaktadır. Mearic suresinin Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Mearic suresi, Hakka suresinden sonra, Nuh suresinden önce gelmektedir. Surenin 3.ayetinde geçen “el- mearic” kelimesi surenin adını vermiştir. “Arece” kökünden gelen kelime yükselme basamakları anlamı da taşımaktadır. Mearic, yükselme dereceleri, yükseklik, merdivenler ve çıkılan yer anlamlarına gelmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmişinci, iniş sırasına göre yetmiş dokuzuncu suredir. Mearic suresini zikreden kişiler için fazileti ise kıyamete dair korkularından uzaklaşacağına inanılır. Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 65. Sırasında Talak Suresi’ne yer verilmektedir. Toplamda 12 ayetten oluşan bu surenin ismi “boşanma” manası taşımaktadır. Sure içerisinde de boşanma ile alakalı konulara ve nafaka detaylarına yer verilmektedir.
4.04.2024 Sureler
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
Hümeze Suresi Oku: Hümeze Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Hümeze Suresi Oku: Hümeze Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Hümeze Suresi, Kur’an-ı Kerim’deki yerine göre 104. Sırada, indiriliş bakımından da 32. Sırada yer almaktadır. Surenin adında geçen “hümeze” kavramı ilk ayette yer almakta ve insana ait kötü bir huyu temsil etmektedir.
4.04.2024 Sureler
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında yer almaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Saff Suresi Medine devrinde indirilmiştir ve Kur’an’ın 61. sırasında yer almaktadır.
4.04.2024 Sureler
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Salat-ı Tefriciye Duası Oku: Salat-ı Tefriciye Duası Anlamı, Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı
Salat-ı Tefriciye Duası Oku: Salat-ı Tefriciye Duası Anlamı, Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı Salatı tefriciye Peygamberlerimiz salat-ü selamlar adına yaptığı dualar anlamına gelir. Duaların okunma nedeni ibadet amaçlıdır. Hem dünyaya hem de ahirete ithafen okunan bu dualar dünyevi alemde sonuç alınmaması durumunda ümitsizliğe düşülmemelidir. Dualar ebedi hayatta karşılık bulabileceği gibi salatı tefriciyelere devam edilmesi büyük sevap getirecektir. Peki, salatı tefriciye ne demektir, ne için okunur sorusunun yanıtını sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir?
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir? Bir insanın kendini korunmuş hissetmesi için yapması gerekenler vardır. Manevi olarak korunmuş hissetmek için ise dua ilk akla gelen yöntemdir. Dua etmenin manevi olarak insanı sıkıntılardan kurtardığı bilinen bir gerçektir. Özellikle bazı dualar sadece korunma amacına hizmet eder. Bu nedenle korunma duaları nelerdir ve nasıl okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik
4.04.2024 Dini Bilgiler
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur?
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur? Kısmeti kapalı olanlar için pek çok okunması gereken dua vardır. Bu dualar özellikle bazı zamanlarda okunmalıdır. Aksi taktirde etkili olmayabilir. Hangi dua ya da hangi duanın ne zaman okunacağı çok önemlidir. Bu yüzden kısmet açma duası nedir ve ne zaman okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
İnşirah Suresi Okunuşu: İnşirah Suresi Türkçe Anlamı, Tefsiri ve Faziletleri (Diyanet Meali)
İnşirah Suresi Okunuşu: İnşirah Suresi Türkçe Anlamı, Tefsiri ve Faziletleri (Diyanet Meali) Sıkıntılı dönemlerde okunan İnşirah Suresi Kur’an-ı Kerim’in 30. cüzünün içerisinde yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim’in 94. suresidir. Toplamda 8 ayetten oluşan İnşirah Suresini okumanın ve ezberlemenin faziletleri oldukça çoktur. Elemneşrahleke ile başlaması nedeniyle bu adla da anılmaktadır. Müslümanların büyük sıkıntılar çektiği dönemde inmiştir. En kısa sure olma özelliğine sahiptir. Arapça açılmak, genişlemek anlamına gelmektedir. İslam’a göre İnşirah Suresi sıkıntıların giderilmesi ve kalbin ferahlamasına yardımcı olur. Türkçe okunuşu oldukça kolay olan bu sure Mekke döneminde nazil olmuştur. Elemneşrahleke Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri ve faziletleri (Diyanet Meali) için “İnşirah Suresi Arapça Okunuşu” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hz. Yunus'un Duası Oku: Hz. Yunus A.s'ın Duası Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Faziletleri
Hz. Yunus'un Duası Oku: Hz. Yunus A.s'ın Duası Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Faziletleri Hz. Yunus'un duası en sık aranılan dualardandır. Özellikle içerdiği fazileti bilenler Hz. Yunus'un duasını sıklıkla okumaktadır. Sizde Hz. Yunus'un duasını ve anlamını öğrenerek bu faziletli duadan faydalanabilirsiniz. Sizler için Hz. Yunus'un duası oku: Hz. Yunus A.S'ın duasının Türkçe anlamı ve Arapça yazılışı konusunu kısaca derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 83. suresi olan Mutaffifin; Ankebut Suresi’nden sonra, Bakara Suresi’nden de önce Mekke’de indirilmiştir. Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e tebliğ edilen bu surenin adı “el- mutaffifin” teriminden gelmektedir. Buna göre Mutaffifin, “ölçüde ya da tartıda hata ve hile yapan kişi” manası taşımaktadır. Bu sure, Mekke’de tebliğ edilen son sure; Medine’de tebliğ edilen ilk sure olma özelliğine sahiptir. Yani, Mutaffifin Suresi’nin ayetlerinin bir kısmı Mekke döneminde bir kısmı da Medine döneminde indirilmiştir.
4.04.2024 Sureler
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı Trafik kazasında kaybettiği oğlu için 12 yıl önce ilk kütüphaneyi açan muhtar adayı İbrahim Irmak, zaman içerisinde açtığı kütüphane sayısını 13’e çıkartarak binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturdu.
17.03.2024 Gündem
Adetliyken (regl) oruç tutulur mu? Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Diyanet açıkladı...
Adetliyken (regl) oruç tutulur mu? Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Diyanet açıkladı... Ramazan ayında tutulan oruçlar hakkında akıllara takılan soruların aramaları sürüyor. Bunlardan bazıları da Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Adetken oruç tutulur mu? oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin yanıtı...
11.03.2024 Ramazan
CHP lideri, eğitim kursu ve öğrenci yurdu açılışına katıldı: ‘Öğrenciye belediyelerimiz sahip çıkıyor’
CHP lideri, eğitim kursu ve öğrenci yurdu açılışına katıldı: ‘Öğrenciye belediyelerimiz sahip çıkıyor’ CHP Genel Başkanı Özel, CHP’li belediyelerin 64 öğrenci yurdu açtığını belirterek “Belediyeler bizde olmasa, o 64 tane yurt yapılmayacak. Cemaatler yurt yapıyor, tarikatlar yurt yapıyor. Yoksul öğrencileri orada barındırıp, onların dünya görüşüne şekil vermeye çalışıyorlar” dedi.
11.03.2024 Gündem
CHP lideri Özel: Türkiye'de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtı
CHP lideri Özel: Türkiye'de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtı CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kartal'da Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, Kız Öğrenci Yurdu'nun toplu açılış törenine katıldı.
10.03.2024 Gündem
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi  Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali İslam alemi için büyük öneme sahip olan Fetih Suresi her Müslüman bireyin ezbere bilmesi, okuması ve dinlemesi gereken surelerdendir. Gönül ferahlığı, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak, dileklerinin kabul olması için Müslümanlar tarafından okunan duadır. Toplamda 29 ayetten oluşan Fetih Suresi’nin fazileti ve sırları oldukça çoktur. Peygamber Efendimizin okumayı önerdiği surelerden birisidir. Sure adını ilk ayeti 18. ve 28. ayette geçen feth kelimesinden almıştır. Fetih Suresinin kaç ayet olduğu, ilk ayeti, Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, diyanet meali, surenin tamamı araştırılmaktadır.
7.03.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

''Oku ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.