Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti

Son dakika Patara Antik Kenti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Patara Antik Kenti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Patara Antik Kenti haber sayfamızda...

Patara Antik Kenti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 149 patara antik kenti haberi bulunmuştur.
Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk
Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk “Pat Pat Patara” ile antik dünyanın gizemli atmosferine davetlisiniz! İş Sanat’ın büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” çocuklar ve aileleri için eğlenceli bir deneyim sunuyor.
7.04.2024 Kültür Sanat
Patara Antik Kenti İstanbul’a geldi
Patara Antik Kenti İstanbul’a geldi Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan, Patara’nın ve kazıların tarihini Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ndeki “Patara’nın İzinde” programında anlattı.
19.02.2024 Arkeoloji
Turizmde 3’lü rekor!
Turizmde 3’lü rekor! Türkiye, 2023 yılında 56.7 milyon ziyaretçi, 99 dolar kişi başı gecelik gelir ve 54.3 milyar dolar toplam gelirle rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2024 hedefinin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri olduğunu açıkladı.
1.02.2024 Ekonomi
Miniklere özel ‘Patara’ gezisi
Miniklere özel ‘Patara’ gezisi Patara Antik Kenti’nin sırları sahnede aralanıyor! İş Sanat’ın yeni oyunu “Pat Pat Patara”, dört yaş ve üzeri minik izleyicileriyle sürprizlerle dolu kentin gizemli tarihinin peşinde heyecanlı bir serüvene çıkıyor.
25.01.2024 Kültür Sanat
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı”
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı” Edirne’de Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camii’nde, 25 Kasım 2021’de başlanan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
23.07.2023 Arkeoloji
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi İş Sanat Antik Sahne’nin yeni durağı Aydın’daki Nysa Antik Kenti oldu. Ayça Bingöl’ün tek kişilik oyunu “Ben Anadolu”, Nysa’ya gelen iki bin kişiye bu topraklardan geçmiş kadınların öyküsünü hatırlattı.
11.07.2023 Kültür Sanat
Patara Antik Kenti'nde ziyaretçi rekoru
Patara Antik Kenti'nde ziyaretçi rekoru Antalya'nın Kaş ilçesinde, Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni geçen yıl 418 bin 166 kişinin gezmesiyle ziyaretçi sayısında rekor kırıldı.
26.01.2023 Gündem
Patara deniz feneri 16 metreye yükseldi
Patara deniz feneri 16 metreye yükseldi Antalya'nın Kaş ilçesinde, tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Patara Antik Kenti'nde, Roma İmparatoru Nero'nun yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metrelik deniz fenerinin 16 metresi tamamlandı. Taş hastanesinde röntgenleri çekilip, yapay zeka teknolojileriyle yerleri tek tek belirlenen orijinal taşların kullanım oranı, yüzde 80'den yüzde 92'ye çıkartıldı.
10.12.2022 Gündem
Patara Plajı'nda turizm sezonu 1 ay uzadı
Patara Plajı'nda turizm sezonu 1 ay uzadı Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Plajı'nda belediyenin işlettiği tesislerde turizm sezonu, kasım ayı sonuna kadar uzaltıldı.
2.11.2022 Ekonomi
‘Ben Anadolu’nun yeni yolculuğu
‘Ben Anadolu’nun yeni yolculuğu İş Sanat’ın 23. sezonunun en heyecan verici etkinliklerinden biri şüphesiz Patara ve Teos Antik Kentleri’nde sahnelenecek olan “Ben Anadolu” oyunu. Yıllarca Yıldız Kenter’in performansı ile bir efsaneye dönüşen oyunda sahne şimdi öğrencisi Ayça Bingöl’ün…
27.09.2022 Kültür Sanat
Seramiğin dönüm noktası
Seramiğin dönüm noktası İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Ulucak Höyük’teki kazılar Prof. Dr. Özlem Çevik başkanlığında sürüyor. Höyükte ortaya çıkarılan seramik üretim atölyesi ve içindeki buluntular yeni bilgilere ulaşılmasını sağladı.
21.08.2022 Arkeoloji
2 bin 600 yıllık köpek balığı ve vatoz kemikleri bulundu
2 bin 600 yıllık köpek balığı ve vatoz kemikleri bulundu Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, M.Ö. 6'ncı yüzyıla tarihlenen, köpek balığı ve vatoza ait omurga kemiği bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, bu kemiklerin, Pataralıların o dönemki beslenme alışkanlıkları konusunda bilgi verdiğini söyledi.
12.08.2022 Gündem
Mermer ve metinleriyle öne çıkan kent: Teos
Mermer ve metinleriyle öne çıkan kent: Teos Kültürel Miras Buluşmaları’nın üçüncüsü Teos’ta düzenlendi. Milliyet Arkeoloji Kulübü üyeleri de ilk kez katılımcılar arasındaydı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadıoğlu kentin mimarı, mermeri ve metinleriyle öne çıktığını ifade etti.
22.06.2022 Gündem
Milliyet Arkeoloji Buluşmaları'nın üçüncüsü başarıyla gerçekleştirildi
Milliyet Arkeoloji Buluşmaları'nın üçüncüsü başarıyla gerçekleştirildi Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın üçüncüsü İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Antik Kenti'nde düzenlendi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Teos'un ve kentteki araştırmaların tarihini Kazı Başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu'ndan dinleme fırsatı buldu.
21.06.2022 Arkeoloji
Patara’nın yunusu fenere kavuştu
Patara’nın yunusu fenere kavuştu Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Patara Antik Kenti’nde, Roma İmparatoru Nero’nun yaptırdığı ve tamamı 1481’deki tsunamide yıkıldığı belirtilen 26...
23.05.2022 Arkeoloji
Milliyet Arkeoloji doğum gününü Patara'da kutladı
Milliyet Arkeoloji doğum gününü Patara'da kutladı "Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları"nın ilk durağı Patara Antik Kenti idi. Patara'da, 2016 yılından bu yana Türkiye İş Bankası ile iştirakleri TSKB ve Şişecam sponsorluğunda sürdürülen kazıların ve kentin tarihini katılımcılara Kurucu Kazı Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık anlattı.
17.05.2022 Kültür Sanat
Milliyet Arkeoloji doğum gününü Patara'da kutladı
Milliyet Arkeoloji doğum gününü Patara'da kutladı "Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları"nın ilk durağı Patara Antik Kenti idi. Patara'da, 2016 yılından bu yana Türkiye İş Bankası ile iştirakleri TSKB ve Şişecam sponsorluğunda sürdürülen kazıların ve kentin tarihini katılımcılara Kurucu Kazı Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık anlattı.
17.05.2022 Arkeoloji
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor Milliyet Sanat’ın mayıs sayısının kapağını David Hockney’nin iPad’iyle yaptığı resimlerden oluşan “Baharın Gelişi” sergisinden bir eser süslüyor.
3.05.2022 Kültür Sanat
'Leto Hurmalığı, Yunanistan'da olsa hac yeri olurdu'
'Leto Hurmalığı, Yunanistan'da olsa hac yeri olurdu' Yunan efsanelerinde 'göl ve yanında bulunan palmiyelik' olarak tarif edilen, tanrıça 'Leto'nun oğlu 'Apollon'u dünyaya getirdiği yerin Patara Antik Kenti'ndeki Leto Hurmalığı olduğu düşünülürken, DNA örnekleri inceleniyor. Patara Kurucu Kazı Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık, “Leto Hurmalığı ve Tekerlek gölü, Yunanistan'da olsaydı hac yeri olurdu. Sadece buradan dünya kadar para kazanılırdı. Kendi sesimizi kendi toplumumuza dahi duyuramıyoruz" dedi.
20.04.2022 Gündem
Kumlarından doğan kent
Kumlarından doğan kent Muhteşem bir halicin kıyısında kurulan Patara, limanın ağzı kumla dolup kapanana kadar Ksanthos Vadisi’nin dünyaya açılan kapısıydı. 30 yılı aşkın bir süredir devam eden kazılarla Lykia ve dolayısı ile Anadolu tarihini aydınlatan Patara’da, yıkıntıları toprağın ve kumun altında kaybolan birçok önemli yapı bugün yeniden ayakta.
18.04.2022 Arkeoloji
Akdeniz’in değerleri
Akdeniz’in değerleri Türkiye, Patara Antik Kenti’nin de bulunduğu Akdeniz’in değerlerinin korunmasını amaçlayan Barselona Sözleşmesi’nin taraflarından biri. Ulusal düzeyde de ekolojik açıdan değer taşıyan doğal yapıların korunmasına yönelik yasal bir altyapı mevcut.
18.04.2022 Arkeoloji
Kültür ve doğa Patara’da iç içe
Kültür ve doğa Patara’da iç içe Aykut Ferah, Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Kovid-19 salgını nedeniyle 2020’yi 3 milyon 439 bin 758 turistle kapatan, denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları, antik kentleri ile Antalya, geçtiğimiz yıl ise 9 milyon 94 bin 51 yabancı turiste ev sahipliği yaptı...
18.04.2022 Arkeoloji
Patara'da anlamlı buluşma
Patara'da anlamlı buluşma Milliyet Arkeoloji'nin birinci yılı, "Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları"nın ilk durağı olan Patara Antik Kenti'nde kutlandı.
29.03.2022 Gündem
Bir şehir: Antalya
Bir şehir: Antalya Ülkemizin dört bir yanı farklı güzellikler ve farklı keşiflerle dolu. Antalya da hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle keşfe değer. Beraber hızlı bir tur atmaya ne dersin?
Patara’da Dans: Anadolu Ateşi
Patara’da Dans: Anadolu Ateşi İş Sanat’ın yaz sezonu etkinlikleri “Patara’da Dans” ile devam ediyor. Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Patara Antik Kent’te gerçekleştirdiği gösteri izleyicisi ile buluşuyor.
1.09.2021 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Patara Antik Kenti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.