Satranç

Satranç

Son dakika satranç haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan satranç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan satranç haber sayfamızda...

Satranç

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.641 satranç haberi bulunmuştur.
Karar ne olacak?
Karar ne olacak? İran’ın saldırısı sonrası İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. İsrail’de dün yeniden toplanan savaş kabinesinde fikir ayrılığı yaşanırken, ABD ‘kısıtlı ölçekte’ bir karşı saldırı bekliyor.
17.04.2024 Dünya
Hayat ile satranç birbirine benzer
Hayat ile satranç birbirine benzer Büşra Aktekinoğlu Babat, insanın doğayla savaşını ve canlılara duyarsızlığını satranç tahtası üzerinde anlatıyor. Sanatçıya göre hayat ile satranç çok benziyor ve doğaya karşı yapılan her yanlış hamle dünyanın sonunu getiriyor.
4.04.2024 Kültür Sanat
Hande Baladın: Mental olarak sağlam kalmak çok önemli!
Hande Baladın: Mental olarak sağlam kalmak çok önemli! Hande Baladın, VakıfBank'ı 3-1 mağlup ettikleri maçtan sonra konuştu.
1.04.2024 Voleybol
12 yaşındaki Türk sporcu satranç tarihine geçti!
12 yaşındaki Türk sporcu satranç tarihine geçti! Grenke Açık Satranç Turnuvası’nda mücadele eden 12 yaşındaki Türk sporcu Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç tarihine adını yazdırdı.
1.04.2024 Diğer
İsmail Kartal, Trabzonspor maçının devre arasında yaşananları anlattı: Abdullah Avcı doğruları bilsin
İsmail Kartal, Trabzonspor maçının devre arasında yaşananları anlattı: Abdullah Avcı doğruları bilsin Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'la oynayacakları Süper Kupa'nın tarihine tepki gösteren İsmail Kartal, olaylı Trabzonspor maçında yaşananları da anlattı. İşte detaylar...
25.03.2024 Fenerbahçe
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır'
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır' Türkiye’de okul ve sporun bir arada yürütebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Florya’daki yeni kampüsünde de aynı amaçla hareket etti. Vakıf Başkanı Akın Süel ile Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat bu mükemmel düzeni nasıl kurduklarını MİLLİYET’e anlattı.
24.03.2024 Diğer
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz Türkiye’de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanıyor. Yaşlılara saygı denilince akla ilk olarak huzurevleri gibi kurumlar geliyor. Peki 60 yaş üzerine özel olarak açılmış ve tamamen ücretsiz olan “Tazelenme Üniversitesi”ni duydunuz mu?
24.03.2024 Eğitim
Neuralink: Beyin çipi takılan felçli hasta düşünce gücüyle satranç oynadı
Neuralink: Beyin çipi takılan felçli hasta düşünce gücüyle satranç oynadı Elon Musk'ın Neuralink şirketi, beyin çipi taktığı felçli bir hastanın düşünce gücünü kullanarak satranç oynadığı görüntüleri yayınladı.
21.03.2024 Dünya
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde halk oylaması için start verildi
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde halk oylaması için start verildi 1954 yılından günümüze kadar uzanan ve 9 yıldır Gillette iş birliğiyle gerçekleşen Gilette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için halk oylaması başladı.
12.03.2024 Skorer
Satranç efsanesini terörist ilan ettiler
Satranç efsanesini terörist ilan ettiler Rusya, eski Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov’u “terörist ve aşırılıkçılar” listesine aldı.
8.03.2024 Dünya
Milli satranç oyuncusu Ediz Gürel adını tarihe altın harflerle yazdırdı
Milli satranç oyuncusu Ediz Gürel adını tarihe altın harflerle yazdırdı 15 yaşındaki Ediz Gürel, Türk satranç tarihinin 'en genç büyükustası' (Grand Master-GM) oldu.
7.03.2024 Diğer
54 yaş büyük oyuncunun bebeğini doğurmak için hayatını tehlikeye attı!
54 yaş büyük oyuncunun bebeğini doğurmak için hayatını tehlikeye attı! Hollywood yıldızı Al Pacino, geçtiğimiz haziran ayında sevgilisi Noor Alfallah'dan çocuk sahibi olmuştu. Bir erkek bebek dünyaya getiren Noor Alfallah, hamilelikte yakalandığı, hayatını tehdit eden hastalığı ilk kez anlatarak, samimi açıklamalarda bulundu.
8.03.2024 Cadde
Snowboard branşında ilk madalya sahipleri belli oldu!
Snowboard branşında ilk madalya sahipleri belli oldu! Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 20'nci İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda snowboard branşındaki ilk madalyalar sahiplerini buldu.
4.03.2024 Diğer
Okulun tek öğrencisinin hem öğretmeni hem arkadaşı: Aile gibi olduk
Okulun tek öğrencisinin hem öğretmeni hem arkadaşı: Aile gibi olduk Batman’ın Sason ilçesindeki 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu’nda, sadece 3'üncü sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt (8) eğitim görüyor. 30 nüfuslu mezra, ilçeye 2 saat uzaklıkta olduğu için okulun lojmanında kalan ücretli öğretmen Pınar Aktaş (28), sabahları okulun sobasını yakıp işe başladığını belirterek, "İsmail geldikten sonra dersimizi işliyoruz. Tek öğrenciye eğitim vermek farklı bir duygu" dedi.
4.03.2024 Eğitim
İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın başlangıcı mehterle yapıldı!
İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın başlangıcı mehterle yapıldı! Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 20'nci İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın açılış töreni mehterle yapıldı. 36 ülkeden 600'e yakın sporcunun yarışacağı organizasyon 12 Mart'ta sona erecek.
2.03.2024 Diğer
Türkiye Yüzyılı’na yakışan proje; ‘Spora İlk Adım’
Türkiye Yüzyılı’na yakışan proje; ‘Spora İlk Adım’ Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Spora İlk Adım” projesiyle ilkokul öğrencileri sporla buluşturuluyor. 81 ilde uygulanan proje kapsamında 479 bin öğrencinin 26 branşta spor yapması sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sporu tabana yayma konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Son yıllarda farklı branşlarda kazanılan tarihi başarıları istikrarlı hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için de okullarımızdaki spor faaliyetleri büyük önem taşıyor” dedi.
28.02.2024 Diğer
'Taş Kağıt Makas' başlıyor! Baba oğulun hikayesi Türkiye'yi ağlatacak
'Taş Kağıt Makas' başlıyor! Baba oğulun hikayesi Türkiye'yi ağlatacak Kanal D’nin yeni sezondaki iddialı dizilerinden 'Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu' için geri sayım başladı. 28 Şubat Çarşamba akşamı ilk bölümü ile görücüye çıkacak dizide, unutkan bir baba ile süper zeka bir oğulun hikayesi Türkiye'yi ağlatacak. Öte yandan dizide büyük sır da açığa çıkacak.
28.02.2024 Cadde
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri Rusya’da kaldığı cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalni, son yıllarda hayatını kaybeden Rus muhaliflerden yalnızca biri.
20.02.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye en zor süreçleri en başarılı yöneten ülkelerden biri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye en zor süreçleri en başarılı yöneten ülkelerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun mitinginde konuşma yaptı. 'Türkiye en zor süreçleri en başarılı yöneten ülkelerden biri.' diyen Erdoğan, 'Salgın döneminde üretimden, istihdamdan taviz vermedik. Destek ve hibe programlarımızla toplumumuzun yanında yer aldık. Güçlü ve modern altyapımız sayesinde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık.' dedi.
16.02.2024 Gündem
Dünya Satranç Olimpiyatı için hazırlıklar başladı!
Dünya Satranç Olimpiyatı için hazırlıklar başladı! Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek 45. Dünya Satranç Olimpiyatı için hazırlıklar başladı. Online eğitimlerin ve yüz yüze antrenmanların yer aldığı çalışma programı ile olimpiyatta derece hedefleniyor.
15.02.2024 Diğer
Kanal D'nin yeni dizisi Senden Önce başladı! 'Çok sürprizli bir hikaye bekliyor'
Kanal D'nin yeni dizisi Senden Önce başladı! 'Çok sürprizli bir hikaye bekliyor' Kanal D ekranlarının yeni dizisi Senden Önce yayın hayatına başladı. Senden Önce ekibi dizinin ilk bölümü için bir araya geldi. Oyuncular Milliyet'e özel açıklamalarda bulundu.
13.02.2024 Cadde
Spor federasyonlarına dev destek
Spor federasyonlarına dev destek Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 25 ayrı Spor Federasyonunun hizmetine sunulmak üzere filo kiralama şirketi Intercity ile Araç Sponsorluğu Anlaşması imzalandı.
13.02.2024 Diğer
2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası sona erdi
2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası sona erdi Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF), Antalya’da düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” sona erdi. Şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü sporcu olmak üzere, antrenörler, veliler ve satrançseverlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi bir araya geldi.
28.01.2024 Diğer
Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı! Dereceye girenlere milli takım müjdesi
Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı! Dereceye girenlere milli takım müjdesi Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” Antalya’da başladı. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazanacak.
22.01.2024 Diğer
Ercan Güven, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası İsmail Kartal'a sert çıktı: Kafanda hangi plan vardı hocam?
Ercan Güven, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası İsmail Kartal'a sert çıktı: Kafanda hangi plan vardı hocam? Süper Lig lideri Fenerbahçe 21. haftada konuk ettiği Samsunspor karşısında hesapta olmayan puan kaybı yaşadı. Karşılaşma 1-1 sona ererken, Galatasaray'ın farklı galibiyeti sonrası zirvede puanlar eşitlendi. 90 dakika sonrası spor yazarlarından teknik direktör İsmail Kartal'a eleştiri geldi.
22.01.2024 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Satranç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.