Skolyoz Tedavisi

Skolyoz Tedavisi

Son dakika skolyoz tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan skolyoz tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan skolyoz tedavisi haber sayfamızda...

Skolyoz Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 85 skolyoz tedavisi haberi bulunmuştur.
Tedavi edilmeyen skolyoz yaşamsal tehdit oluşturabilir!
Tedavi edilmeyen skolyoz yaşamsal tehdit oluşturabilir! Skolyoz ya da daha yaygın kullanılan ismiyle Omurga Eğriliği, tedavi edilmediği zaman yaşamsal sonuçları da olabilen bir sağlık sorunu. Skolyoz hastalığının yaklaşık %85-90’ının ergenlik döneminde başladığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cem Sever bu konuda ailelerin dikkatli olmaları gerektiğini aksi durumda çok ağır deformitelerin görülebildiğini belirtti.
20.07.2022 Çocuk Sağlığı
Skolyoz Dereceleri Nedir? Skolyoz (Omurga Eğriliği) Kaç Derecede Tehlikelidir?
Skolyoz Dereceleri Nedir? Skolyoz (Omurga Eğriliği) Kaç Derecede Tehlikelidir? Omurga sağlığı oldukça önemlidir. Özellikle omurgayı ilgilendiren hastalıklar ciddi anlamda sorunlara yol açabilir. Özellikle de skolyoz denilen hastalık pek çok kişiyi etkilemektedir. Skolyozun dereceleri de çok önem taşır. Skolyoz dereceleri nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.09.2021 Sağlık
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Skolyaz Kaç Derecede Ameliyet Edilir?
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Skolyaz Kaç Derecede Ameliyet Edilir? Skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatı nasıl yapılır? Skolyaz kaç derecede ameliyet edilir? Skolyoz ameliyatı kimlere ve hangi hastalık durumlarında ortaya çıkar? Skolyoz ameliyatının komplikasyonları nelerdir? Sizin için Skolyoz ameliyatı hakkındaki ayrıntıları derledik.
19.02.2021 Sağlık
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Neden Olur? Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Neden Olur? Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır? Omurganın sola ya da sağa eğilmesi şeklinde kendisini göstermekte olan skolyoz hastalığı, sonradan gelişebildiği gibi doğumsal da olabilmektedir. Kişilerin yaşam kalitesini, olumsuz yönde etkileyen bu hastalıkta erken tanı ve tedavi oldukça önemlidir. Tedavi edilmemesi halinde ciddi derecelerde sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Peki, Skolyoz (omurga eğriliği) neden olur? Skolyoz tedavisi nasıl yapılır? İşte detaylar.
16.02.2021 Sağlık
Skolyoz tedavisinde geç kalınırsa hangi sorunlar yaşanır?
Skolyoz tedavisinde geç kalınırsa hangi sorunlar yaşanır? Toplumda yüzde 2 ila 4 oranında görülen skolyozun erken tanı ve tedavisi büyük önem taşıyor. Bu sorunun kız çocuklarında erkek çocuklarına oranla 8-10 kat daha fazla rastlandığına dikkat çeken Fizyoterapist Ali Menoğlu, “Skolyoz önemli bir omurga deformitesi olmakla birlikte kişilerde kozmetik kaygılar da oluşturuyor. Özellikle erken tanı ve teşhisle birlikte kişiye özel hazırlanan tedavi planı olumlu sonuçlar elde etmek açısından oldukça önemli” diyerek skolyoz tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı
13.01.2021 Genel Sağlık
Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Skolyozun belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Skolyozun belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Her hastalığın kendine göre belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilere bakılarak bir doktora gidilmeli ve hastalığa yönelik tedavi uygulanmalıdır. Özellikle skolyoz oldukça merak ediliyor. Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık
En çok kız çocuklarını etkiliyor! Tedavisi var mı?
En çok kız çocuklarını etkiliyor! Tedavisi var mı? Skolyoz ergen-genç kızlarda erkeklere oranla 8-10 kat fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Ahmet İnanır, skolyoz hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
7.07.2020 Sağlık
Aynaya baktığınızda omuzlarınız eşit değilse dikkat!
Aynaya baktığınızda omuzlarınız eşit değilse dikkat! Aynada kendinize dikkatlice bakın. Bir omzunuz diğerinden daha yüksekse, arkadan bakıldığında bir kürek kemiğiniz diğerinden daha çıkık veya belirginse skolyoz olma ihtimaliniz var
29.08.2019 Genel Sağlık
Skolyozda kişiye özel tedavi dönemi
Skolyozda kişiye özel tedavi dönemi Bu yıl 7. kez düzenlenen Skolyoz Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında ülkemize gelen iki genç dansçı, bu kez de kendileri gibi skolyoz hastalarına örnek olmak için dans etti. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay skolyozda kişiye özel tedavi dönemi ile ilgili bilgiler verirken erken teşhisin önemini vurguladı.
17.06.2019 Genel Sağlık
Haluk Levent'ten anlamlı hareket! Bilet gelirini bağışladı
Haluk Levent'ten anlamlı hareket! Bilet gelirini bağışladı Şarkıları kadar yardımseverliği ve kurduğu iyilik hareketi AHBAP Derneği ile tanınan Haluk Levent, TED Ankara Koleji Lise öğrencilerinin skolyoz tedavisi gören kişilere yardım projesine, katıldığı söyleşinin bilet satışından kazanılan geliri bağışlayarak destek oldu.
21.05.2019 Cadde
Skolyoz tedavisi hakkında bilmeniz gereken 12 madde
Skolyoz tedavisi hakkında bilmeniz gereken 12 madde Skolyoz tedavisinde tek çarenin ameliyat olmadığını belirten Fizyoterapist Serpil Kanıgür, konservatif denilen cerrahi dışı tedavi yöntemleri hakkında merak edilen soruları yanıtladı ve bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.12.2018 Genel Sağlık
Skolyoz tedavilerinde ameliyat düşüncesi çocukları korkutuyor
Skolyoz tedavilerinde ameliyat düşüncesi çocukları korkutuyor Skolyoz her yıl daha fazla artarken ameliyat dışı tedavi yöntemleri arasında yer alan fizik tedavi egzersizleri daha çok önem kazanıyor.
20.11.2017 Çocuk Sağlığı
Skolyoz için hangi egzersizler yapılmalıdır?
Skolyoz için hangi egzersizler yapılmalıdır? Skolyoz tedavisi için hangi egzersizler yapılmalıdır? Fizyoterapist Merve Selen Akkurt cevapladı:
25.10.2017 Sağlık
Omurga eğriliğinin sebebi skolyoz olabilir
Omurga eğriliğinin sebebi skolyoz olabilir Skolyoza ait ilk bulgular çocukluk çağında ortaya çıkıyor
5.06.2017 Ebeveyn
SKOLYOZ TEDAViSiNDE  3D TEKNOLOJiSi
SKOLYOZ TEDAViSiNDE 3D TEKNOLOJiSi İnsan anatomisinde gövdeye yandan bakıldığında bazı eğrilikler bulunur. Örneğin sırtta dışa, boyunda ve belde içe doğru kavis vardır. Ama ön - arka düzlemden bakıldığında, omurga dümdüzdür. Skolyoz dediğimiz rahatsızlık, ön - arka planda omurganın S ya da C şeklinde olmasıdır.
10.04.2016 Cadde
Skolyoz için ücretsiz kontrol!
Skolyoz için ücretsiz kontrol! Bir çok hastalığı da beraberinde getiren skolyozda erken teşhis için skolyoz değerlendirme günleri başlatan Doc. Dr. Çağatay Öztürk, her Cuma 16.00-18.00 / her Cumartesi 14.00-16.00 saatleri arasında bağlı bulunduğu İstanbul'daki bir özel hastanenin omurga cerrahisi bölümünde ücretsiz olarak hizmet verecek...
9.03.2016 Genel Sağlık
Çocuklarda skolyoz belirtileri ve tedavisi
Çocuklarda skolyoz belirtileri ve tedavisi ‘Sebebi bilinmeyen’ skolyoz tipi, ergenlik çağına giren her 100 çocuktan 3’ünde ortaya çıkıyor.
4.06.2015 Çocuk Sağlığı
Skolyoz nedir ve nasıl tedavi edilir?
Skolyoz nedir ve nasıl tedavi edilir? Acıbadem Maslak Hastanesi, dünyada her 100 çocuktan 3’ünün tanıştığı bu çok önemli hastalığa dikkat çekmek için her yıl Haziran’da Skolyoz Farkındalık Ayı etkinlikleri düzenliyor.
1.06.2015 Genel Sağlık
Skolyozun belirtileri ve tedavisi
Skolyozun belirtileri ve tedavisi Başlangıçta sadece kozmetik açıdan sıkıntı verip, ilerleyen dönemlerde ise akciğer ve bağırsaklara baskı yapabiliyor. Bu nedenle erken teşhis oldukça önemli
25.05.2015 Ebeveyn
'Anne babalar farkına varamayabilir' diyerek uyardı! Erken teşhis çok önemli
'Anne babalar farkına varamayabilir' diyerek uyardı! Erken teşhis çok önemli Skolyoz günümüzde birçok kişi için gündelik hayatı önemli derecede etkileyen ciddi bir problem. Uzmanlar, gerekli müdahale yapılmadığı durumlarda ilerleyen omurga eğriliğinde erken teşhisin önemini vurguluyor ve skolyoz hastalarının kaçınması gerekenleri anlattı.
29.08.2023 Genel Sağlık
Bakan Özer hastane sınıflarında öğrencilerle bir araya geldi
Bakan Özer hastane sınıflarında öğrencilerle bir araya geldi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki karne töreninde öğrencilerle buluştu. Özer, "Okul öncesi öğrencilerimizi bekleyen de bir sürprizimiz var; 6 Şubat'tan itibaren tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız" dedi. 
20.01.2023 Gündem
SMA'lı Melih, 2 kilo daha alırsa tedavi göremeyecek
SMA'lı Melih, 2 kilo daha alırsa tedavi göremeyecek Kayseri'de, Fatma-Osman Ceylan çiftinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-2 tanısı konulan çocukları Melih Eymen'in (5) tedavisinde gereken 1 milyon 822 bin doların toplanması için başlatılan kampanyada yüzde 55'e ulaşıldı. Fatma Ceylan, "Evladımızın alacağı tedavinin kilo kriteri var. Bu yüzden evladımızın son 2 kilosu kaldı. Oğlumuz için geç kalmak istemiyoruz. Melih Eymen'i birlikte ilacına kavuşturabiliriz. Lütfen, desteklerinizi esirgemeyin" dedi.
3.01.2023 Gündem
Hipoterapi Nedir, Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Hipoterapinin Faydaları Nelerdir?
Hipoterapi Nedir, Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Hipoterapinin Faydaları Nelerdir? Hipoterapi atlarla yapılan bir rehabilitasyon çeşididir. Bazen at ile terapi şeklinde de adlandırılır. Hipoterapideki “hippo” kelimesi ise, Yunancadan gelir ve anlamı da at demektir. “Terapi” kelimesi ise bildiği gibi tedavi anlamı taşır. Bu tedavi yöntemi, günümüzde çok sık kullanılıyor. Hipoterapi nedir, hangi hastalıklarda kullanılır sizler için derledik
6.07.2022 Sağlık
Erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soru ve cevabı
Erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soru ve cevabı Fazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soruyu yanıtladı.
30.06.2022 Genel Sağlık
Doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta
Doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta Omurganın yana doğru eğriliği anlamına gelen skolyozun doğuştan olan şekli, son yıllarda teknoloji ve tıptaki gelişmeler sayesinde henüz bebek anne karnındayken de tespit edilebiliyor. Anne karnındaki bebeğin gelişimi sırasında ortaya çıkan doğuştan (doğumsal) skolyoz genellikle ilerleyici olduğu için, erken teşhis ve tedavisi büyük önem taşıyor.
9.06.2022 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Skolyoz Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.