Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024 Yemek
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni Yunus Emre Akkor ile Osmanlı Mutfağı - Köfteli Soğan Yahni
27.03.2024 Milliyet Tv
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif! Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
25.03.2024 Advertorial
İftar sofralarına tarifler
İftar sofralarına tarifler Ramazan ayında mutfaklarda tatlı bir telaş vardır. Herkesin aklında, “iftarda ne yesek?” sorusu... Anadolu’nun farklı bölgelerinden derlediğimiz tarifler sofranıza renk katacak.
9.03.2024 Pazar
Sürüp dondurunca tavuk döner sosu gibi oluyor! Dilim dilim pişirin, tadı nefis
Sürüp dondurunca tavuk döner sosu gibi oluyor! Dilim dilim pişirin, tadı nefis Tavuğu soslu sevenlerin favorisi olacak bu lezzeti mutlaka evde denemelisiniz. Evde döner hazırlamanın pratikliğini görünce bir daha dışarıda tüketmek istemeyeceksiniz. İşte tarifi.
9.03.2024 Yemek
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
8.03.2024 Yemek
Portakal kadar C vitamini içeriyor! Kolejen üretimini destekliyor, dokuları onarıyor
Portakal kadar C vitamini içeriyor! Kolejen üretimini destekliyor, dokuları onarıyor C vitamini, vücut için hayati öneme sahip olan suda çözünen bir vitamin olup, birçok sağlık faydası sağlar. Portakal en çok c vitamini içeren besinlerin başında yer alır. Ancak bu meyve neredeyse portakal kadar C vitamini içeriyor.
28.02.2024 Püf Noktası
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi Mutfakta kendi lezzetli tariflerinizi oluşturmak hiç de zor değil. Airfryer gibi modern pişirme araçlarıyla birlikte, dışarıda yemek yemeye gerek kalmadan evde sağlıklı ve lezzetli alternatifler hazırlamak mümkün. İşte size, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz, airfryer’da şipşak kumpir tarifi!
15.02.2024 Yemek
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de mantı. Kıyma, hamur ve yoğurdun muhteşem birleşiminden ortaya çıkan mantı özel sosu ile lezzetini ikiye katlıyor. Ancak, ev yapımı mantı hazırlamak, bazı püf noktalarına dikkat edilmesini gerektirir.
12.02.2024 Yemek
Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif
Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif Çat kapı gelen davetsiz misafirlere ne yapacağım diye düşünmenize gerek yok. Sütünüz varsa 15 dakikada Kaşık Tatlısı yapabilirsiniz. Hem pratik olan bu tatlı hem de lezzetli. İşte şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı tarifi…
6.02.2024 Yemek
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor Kış aylarında artan grip hastalıklarına karşı çorbalar hiç şüphesiz birebir. 4 Kaşık Çorbası kış aylarında sizi kendinize getirecek bir tarif. Tam bir şifa deposu olan bu çorbayı yapması da bir o kadar kolay…
29.01.2024 Yemek
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor Ana yemeklerin gözdesi olan et soteyi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de etin lokum gibi olması. Usta aşçılara göre etin yumuşacık olmasını ve ağızda dağılmasını sağlamak mümkün. 20 yıllık usta aşçı lokum gibi etin sırrını paylaştı.
29.01.2024 Yemek
Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün
Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün Çayın yanına, misafirlerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. O kadar çıtır ki sesini neredeyse komşunuz duyacak. Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile yapılan bu börek hem pratik hem de lezzetli. Ancak böreğin çıtır çıtır olmasının püf noktası var. Yufkanın arasına ve üstüne süreceğiniz o sos…
27.01.2024 Yemek
'Vitamin deposu' deniyordu, artık her yerde yasak! Limon sosu meğer gizli zehirmiş
'Vitamin deposu' deniyordu, artık her yerde yasak! Limon sosu meğer gizli zehirmiş Geçtiğimiz günlerde dünya genelinde yasaklanmaya başlayan limon sosu birçok kişide soru işaretleri bıraktı. C vitamini deposu olarak bilinen limon sosu aslında zararlı mıydı? Neden yasaklandı? İşte detayları.
17.01.2024 Genel Sağlık
Yapay ete, böcek ununa izin yok!
Yapay ete, böcek ununa izin yok! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın, yapay ete, böcek ununa izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Böyle bir çalışmamız yok” dedi.
11.01.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et üretiminin söz konusu olmadığını, böyle bir mevzuat üzerinde çalışma yapılmadığını açıkladı.Uluslararası Codex Komisyonu toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Haberler
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama: İzin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama: İzin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Domates kabuğu en kolay meğer böyle soyuluyormuş! Fıstık soymaktan daha kolay
Domates kabuğu en kolay meğer böyle soyuluyormuş! Fıstık soymaktan daha kolay Domates kabuğunu soymak oldukça uğraştırıcı bir iş. Ancak öyle bir yöntemi var ki fıstık soymaktan bile kolay. Artık domates soymak size eziyet vermeyecek.
28.12.2023 Püf Noktası
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
22.12.2023 Yemek
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor Louisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
21.12.2023 Yemek
Tam kıvamında köstebek pasta tarifi! Komşular tarif için kapınıza kadar gelecek
Tam kıvamında köstebek pasta tarifi! Komşular tarif için kapınıza kadar gelecek Evde yapılan tatlılar her zaman özel ve sevgi dolu anılarla doludur. Tam kıvamında köstebek pasta, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sevdiklerinizin kalbini kazanacak harika bir seçenek. Hatta öyle ki komşularını bu enfes köstebek pastasının tarifi için kapınıza kadar dayanacak. İşte tam kıvamında köstebek pasta tarifi…
15.12.2023 Yemek
Makarnaya lezzet katan sos! Kremalı makarna tarifi
Makarnaya lezzet katan sos! Kremalı makarna tarifi Dünya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında hiç şüphesiz makarna başı çekiyor. Sürekli makarnayı sade yiyenlerdenseniz ve sıkıldıysanız sizin için bir önerimiz var. Kremalı makarna tarifi…
14.12.2023 Yemek
Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Adanalı usta aşçı sırrını verdi
Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Adanalı usta aşçı sırrını verdi Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir örneği olan fellah köftesi, yoğun lezzeti ve besleyici özellikleriyle bilinir. Ancak, pek çok kişinin korkulu rüyası dağılan köfteler. Adanalı usta aşçı dağılmayan fellah köftesi tarifini ve püf noktalarını verdi.
12.12.2023 Yemek
Ağızda dağılan et sote tarifi! İçine ekleyince lokum gibi oluyor
Ağızda dağılan et sote tarifi! İçine ekleyince lokum gibi oluyor Et sote Türk mutfağının en lezzetli  ana yemekleri arasında yer alıyor. Ancak etin düzgün ve doğru pişirilmesi tadına etki ediyor. Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin püf noktası var. İçine ekleyince et lokum gibi pişiyor.
2.12.2023 Yemek
Fırın derdi yok! Çökmeyen çatlamayan cheesecake tarifi
Fırın derdi yok! Çökmeyen çatlamayan cheesecake tarifi Cheesecake, dünya genelinde yaygın olarak sevilen, lezzetli bir tatlıdır. Kökenleri Antik Yunan'a dayanan bu enfes lezzet, zaman içinde pek çok farklı kültürde evrilerek kendine özgü tarifleri ve çeşitleriyle popülerliğini artırmıştır. Yapımı basit olsa da bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte çatlama çökme yapmayan cheesecake tarifi…
1.12.2023 Yemek