Srebrenitsa Katliamı

Srebrenitsa Katliamı

Son dakika Srebrenitsa katliamı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Srebrenitsa katliamı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Srebrenitsa katliamı haber sayfamızda...

Srebrenitsa Katliamı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 111 srebrenitsa katliamı haberi bulunmuştur.
Memleket dertlerine ‘yakıcı’ bir çözüm!
Memleket dertlerine ‘yakıcı’ bir çözüm! “Ne olacak memleketin hâli?” sorusuna Süreyyya Evren’in distopik romanında farklı bir cevap var: “Memleketi bir gecede toptan yakalım, başka bir coğrafyaya taşıyalım”. Muhalifler ise “Kundakçılara izin vermeyin” diyor.
11.02.2024 Kültür Sanat
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyadaki bütün uluslararası siyasi mimari yıkılmaktadır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyadaki bütün uluslararası siyasi mimari yıkılmaktadır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına işaret ederek, “İsrail çoktan bu savaşı bir teoloji savaşına çevirmiş vaziyette” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, “Önümüzdeki süreçte Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bir yeniden yapılanma sürecine insanlık gitmek mecburiyetindedir” dedi
5.11.2023 Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyadaki bütün uluslararası siyasi mimari yıkılmaktadır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyadaki bütün uluslararası siyasi mimari yıkılmaktadır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına işaret ederek, “İsrail çoktan bu savaşı bir teoloji savaşına çevirmiş vaziyette” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, “Önümüzdeki süreçte Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bir yeniden yapılanma sürecine insanlık gitmek mecburiyetindedir” dedi
5.11.2023 Gündem
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz'
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz' Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “’Asla üye olamazlar’ diye çok açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Biden telefon etti Erdoğan’a. Erdoğan 180 derece döndü” dedi...
12.07.2023 Gündem
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti Srebrenitsa Soykırı’mının 28’inci anma yılı sebebiyle video mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyanın gözleri önünde Srebrenisa'da işlenen soykırımın, yüreklerimizde açtığı yara yirmi sekiz yıldır kanamaya devam ediyor" dedi.
11.07.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Srebrenitsa katliamının 28. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
11.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Srebrenitsa katliamının 28. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı
11.07.2023 Gündem
Hollanda işte Kovid’e yakalanan sağlık çalışanlarına tazminat ödeyecek
Hollanda işte Kovid’e yakalanan sağlık çalışanlarına tazminat ödeyecek Hollanda hükümeti, koronavirüs salgının ilk dalgasında işyerinde Covid'e yakalanan ve bu nedenle uzun süreli sorunlar yaşayan sağlık çalışanlarına, bir defaya mahsus 15 bin euroluk tazminat ödemeye hazırlanıyor.
29.09.2022 Dünya
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke?
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke? Srebrenitsa nedir, neresi? Srebrenitsa katliamı üzerinden tam 27 yıl geçti. 27 yıl geçmiş olmasına rağmen Bosna Hersek'in doğusunda yer alan Srebrenitsa'da yaşananlar bir gün olsun unutulmadı. 11 Temmuz 1995 yılında Ratko Mladiç komutasındaki Sırp ordusu 8 bini aşkın kişiyi acımadan genç, yaşlı demeden katletti. Peki Srebrenitsa nerede?
11.07.2022 Bilgi Rehberi
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Srebrenitsa' mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Srebrenitsa' mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Benliklerine sahip çıkan Bosnalıları yok ettiğini düşünen zihniyetin, bu acıyla yeni bir dirilişin ateşini yakmaya vesile olduklarını hatırlatmak istiyorum. Srebrenitsa'da yapılan bu katliam ve işlenen insanlık suçu, kendini medeniyetin beşiği gören modern Avrupa'nın öldüğü yerdir" dedi.
11.07.2022 Siyaset
Srebrenitsa'da 50 soykırım kurbanı daha toprağa veriliyor
Srebrenitsa'da 50 soykırım kurbanı daha toprağa veriliyor Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995 yılındaki soykırımda katledilen ve kimlikleri tespit edilen 50 kişi daha daha Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnediliyor.
11.07.2022 Dünya
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Srebrenitsa katliamının 27. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
11.07.2022 Gündem
Bosna Hersek'te neden gerilim var? Bünyamin Aygün açıkladı
Bosna Hersek'te neden gerilim var? Bünyamin Aygün açıkladı Dünya Ukrayna krizini konuşuyor, ama bu aslında süper güçlerin bölgesel mücadelesine dönüşmüş durumda. Bu cephelerden biri Bosna Hersek olabilir. Uzman Gazeteci Bünyamin Aygün konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
20.02.2022 Gündem
‘Barışa ihtiyacımız var’
‘Barışa ihtiyacımız var’ Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, Srebrenitsa Katliamı’nın 26. yılı nedeniyle bir tören düzenledi.
13.07.2021 Ege
Kadın yönetmenler bu yıl da sinemaya damga vuracak
Kadın yönetmenler bu yıl da sinemaya damga vuracak 2020 kadın yönetmenlerin başarılarıyla öne çıktığı bir yıl oldu. Bu yıl da kadın yönetmenlerin imzalarını taşıyan iddialı filmler izleyiciyle buluşacak
18.01.2021 Kültür Sanat
Nobel ödülü kime gidecek?
Nobel ödülü kime gidecek? Edebiyat çevreleri tarafından yılın beklenen zamanı geldi. Nobel Edebiyat Ödülü yarın (8 Ekim’de) sahibine verilecek. Yaşanan taciz skandalları nedeniyle Nobel Ödülleri’ni veren İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi’nin 2018 yılının Nobel Edebiyat Ödülü’nü bir yıl ertelemesi, komitesinde yeniliklere gitmesi, ardından Srebrenitsa Katliamı’na dair spekülatif açıklamalarda bulunan Peter Handke’ye 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nü takdim etmesi son yıllarda gözlerin İsveç’e çevrilmesine neden oldu.
7.10.2020 Kültür Sanat
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu, neler yaşandı? İşte Srebrenitsa tarihi...
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu, neler yaşandı? İşte Srebrenitsa tarihi... Srebrenitsa Katliamı'nın 25. yıl dönümü... Srebrenitsa'da yaşanan zulüm asla unutulmadı. Peki Srebrenitsa'da neler yaşandı? Srebrenisa Katliamı ne zaman yaşandı? İşte en büyük toplu insan kıyımı olan Srebrenitsa ile ilgili detaylar...
11.07.2020 Gündem
'Bosna'da kendi cehennemimden geçtim' diyen ressam Peter Howson'ın son tablosu
'Bosna'da kendi cehennemimden geçtim' diyen ressam Peter Howson'ın son tablosu Savaşın en çetin geçtiği yıllarda Bosna'ya giden 61 yaşındaki ressam, tanık olduğu sahneleri kabullenmesinin ve bütün yaşadıklarıyla barışmasının çeyrek yüzyıl sürdüğünü söylüyor. Yıllar boyunca, uyuşturucu, alkol ve depresyonla mücadele eden sanatçı, buna rağmen yine Srebrenitsa'yı çizdi.
11.07.2020 Dünya
Son dakika... Göz göre göre gelen katliam! Srebrenitsa'da çeyrek asırdır dinmeyen acı...
Son dakika... Göz göre göre gelen katliam! Srebrenitsa'da çeyrek asırdır dinmeyen acı... Dört gün içinde 8 bin 372 Boşnak erkeğin katledilerek toplu mezarlara gömüldüğü Srebrenitsa'da, bugün kimliği belirlenen dokuz kurban daha toprağa veriliyor. Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan en korkunç insanlık trajedisinin yaraları halen sarılamadı, tüm suçlular da hakim karşısına çıkartılamadı. Dahası, Sırbistan ve Sırp halkının büyük bir çoğunluğu katliamı soykırım olarak nitelendirmeyi reddediyor. Hala savaş suçluları Mladiç ve Karaciç'in ismini taşıyan sokaklar, okullar, yurtlar var.
11.07.2020 Dünya
Sözcü Kalın'dan 'Srebrenitsa Katliamı' mesajı
Sözcü Kalın'dan 'Srebrenitsa Katliamı' mesajı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Srebrenitsa Katliamı'nın 25'inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Bosna savaşında yapılan zulüm ve katliamları asla unutmayacağız" dedi.
11.07.2020 Siyaset
90'ların iz bırakan haberleri
90'ların iz bırakan haberleri 90'larda çocuk olan herkes için televizyonun ayrı bir anlamı vardı ve o yılları yaşayan hemen hemen herkes aynı zamanda çok farklı haberlere tanıklık etti. Gelin 90’ların iz bırakan haberlerine Molatik olalım…
1.06.2020 Hayat
Canlı heykelle anma
Canlı heykelle anma İzmir’in Foça İlçesi’nde Srebrenitsa Katliamı, canlı heykel performansıyla anıldı.
16.07.2019 Ege
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışında konuştu Hafıza 15 Temmuz Müzesi, FETÖ mensuplarınca  gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üçüncü yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlikle açıldı. Erdoğan açılış töreninde konuşma yaptı.
15.07.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışında konuştu Hafıza 15 Temmuz Müzesi, FETÖ mensuplarınca  gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üçüncü yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlikle açıldı. Erdoğan açılış töreninde konuşma yaptı.
15.07.2019 Siyaset
Haluk Levent: Gittiğimde orada acıyı yaşadım
Haluk Levent: Gittiğimde orada acıyı yaşadım Son zamanlarda sosyal  sorumluluk çalışmalarıyla da dikkati çeken ünlü rock sanatçısı Haluk Levent, DenizBank Açıkhava Konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'indeydi.
12.07.2019 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Srebrenitsa Katliamı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.