Sümerler

Sümerler

Son dakika Sümerler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sümerler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sümerler haber sayfamızda...

Sümerler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 146 sümerler haberi bulunmuştur.
Milliyet Arkeoloji’den yeni sayı! Bahar bayramları özel sayısı
Milliyet Arkeoloji’den yeni sayı! Bahar bayramları özel sayısı Milliyet Arkeoloji dergisi, baharı "bahar sayısı" ile karşılıyor. Dergi, 35. sayısında tarihte bayramlarla, dinî törenlerle kutlanan, yeni bir yılın gelişi olarak görülen baharı karşılama törenlerini odağına alıyor.
15.03.2024 Kültür Sanat
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk Bilim tarihi ve astronomi ile ilgili çalışmaları bulunan Prof. Dr. Yavuz Unat, astronomiye merakın çok eski zamanlara tarihlendiğini anlatıyor.
20.01.2024 Pazar
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Sümer İsminin Anlamı Nedir? Sümer Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Sümer İsminin Anlamı Nedir? Sümer Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Hem erkek hem de kız çocuklarına verilen Sümer isminin tarihi M.Ö. 4000 yılına kadar uzanır. En kadim uygarlıkların başında gelen Sümerler, Medeniyetin Beşiği olarak nitelendirilen Mezopotamya'da 2 bin yıl boyunca hüküm sürmüştür. Bunun dışında Sümer ismi kullanıldığı yere göre birçok farklı anlama gelir. Sümer ne demek? Bu isim Kuran-ı Kerimde geçiyor mu? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
25.09.2023 Eğitim
Bakan Koca: Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti denmektedir
Bakan Koca: Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti denmektedir Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Mardin’de Kasımiye Medresesi'nde gençlerle bir araya geldi. Bakan Koca burada yaptığı konuşmasında "Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti' denmektedir." dedi.
1.09.2023 Gündem
Sümerlerin vazgeçemediği küçük vitamin deposu! Çözemediği sorun neredeyse yok, çok etkili
Sümerlerin vazgeçemediği küçük vitamin deposu! Çözemediği sorun neredeyse yok, çok etkili Halk arasında gebre otu olarak bilinen kaparinin boyutu küçük ancak sağlığa olan faydaları bir hayli fazla. Sümerler'in doğal şifa kaynağı kaparinin sağladığı faydaları öğrenince öğünlerinize dahil etmek isteyeceksiniz.
17.08.2023 Genel Sağlık
Dinamitle patlattılar! 13 katlı binalar yerle bir oldu
Dinamitle patlattılar! 13 katlı binalar yerle bir oldu Depremin vurduğu Hatay’da 13 katlı 2 binanın dinamit kullanılarak kontrollü olarak yıkıldığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
11.08.2023 Haberler
Kin besleme ölçülü ol
Kin besleme ölçülü ol Sümer Kraliçesi Muazzez İlmiye Çığ, 109 yaşına girdi. Sümer çivi yazılarını çözerek, Mezopotamya topraklarındaki medeniyetleri anlamamızı sağlayan Çığ’a göre uzun yaşamın sırrı, her zaman iyiyi düşünmek, kendin olmak, kin beslememek, ölçülü olmak.
21.06.2023 Gündem
Günde 1 aspirin her derde deva mı? Prof. Dr. Yörükoğlu: Yüzde 99 güvenilir olsa da dikkat!
Günde 1 aspirin her derde deva mı? Prof. Dr. Yörükoğlu: Yüzde 99 güvenilir olsa da dikkat! Birçok hastalığın tedavisinde kullanımı olumlu sonuçlar veren ve faydası hemen hemen herkesçe kabul görmüş aspirinin ortaya çıkış hikâyesi aslında binlerce yıl öncesine dayanıyor. Peki aspirin gerçekten mucizevi bir ilaç mı yoksa sanıldığı kadar masum değil mi? 'Her gün 1 aspirin' tavsiyesini Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu ile masaya yatırdık.
17.05.2023 Gündem
Sümerler dönemine ait tarihi reçeteyi jandarma ele geçirdi
Sümerler dönemine ait tarihi reçeteyi jandarma ele geçirdi Balıkesir’in Gömeç ilçesinde jandarma tarafında yapılan operasyonda, Sümer dönemine ait olduğu değerlendirilen el yazması tıp reçetesi ele geçirildi.
31.03.2023 Gündem
Mitolojiden dinlere, tarihten jeolojiye Nuh Tufanı: İnsanlığın ortak anlatısı
Mitolojiden dinlere, tarihten jeolojiye Nuh Tufanı: İnsanlığın ortak anlatısı Çok geniş bir coğrafyada, farklı kültürlere ait birçok “tufan” anlatısı bulunuyor. Bilimsel veriler de anlatıya kaynaklık eden olayın, Karadeniz ve çevresini de etkileyen bir iklim değişikliği sonucunda gerçekleştiğine işaret ediyor.
20.03.2023 Arkeoloji
Depremde kaybolan yakınlarını ilanla arıyorlar
Depremde kaybolan yakınlarını ilanla arıyorlar Depremin en çok yıkım ve can kaybına neden olduğu şehirlerden Antakya'da yaşayanlar, kentin çeşitli noktalarına astıkları fotoğraflı ilanlarla yakınlarını arıyor. Kent meydanında, bir kısmı depremde zarar görmüş Atatürk büstü ve çevresindeki ışıklandırma direklerinde de kayıp ilanları bulunuyor.
1.03.2023 Gündem
Hatay’da, depremde zarar gören araçların hasar tespit kayıtları başladı
Hatay’da, depremde zarar gören araçların hasar tespit kayıtları başladı Hatay'da depremde zarar gören araçların hasar tespit çalışması, merkezde kurulan çadırda başladı. Araçları ağır hasar alan depremzedeler, günün ilk saatlerinde çadır önünde uzun kuyruk oluşturdu.
28.02.2023 Ekonomi
‘Evim yıkılmadı dünyam yıkıldı’
‘Evim yıkılmadı dünyam yıkıldı’ Depremden etkilenen Hatay’da yaşayan 64 yaşındaki Mustafa Arslan, “Kızım Şefika Şilfeler (34) ve torunum Hatice’yi (13) ellerimle gömdüm, zürriyetim kalmadı benim. Dünyam yıkıldı” sözleriyle yürek dağladı.
26.02.2023 Gündem
Çağrı Çıtanak: Kimliğimin yarısını kaybettim
Çağrı Çıtanak: Kimliğimin yarısını kaybettim Kendisi gibi oyuncu olan Başak Gümülcinelioğlu ile geçtiğimiz ekim ayında dünyaevine giren Çağrı Çıtanak, Hatay'da enkaz altında kalan annesinden iyi bir haber alabilmek için günlerdir umutla bekliyordu. Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak hayatını kaybetti. Çıtanak, "Kimliğimin yarısını kaybettim" diyerek yaşadığı acıyı anlattı.
20.02.2023 Cadde
155'inci saatte umutlar yeşermeye devam etti: Tolga enkazdan kurtarıldı
155'inci saatte umutlar yeşermeye devam etti: Tolga enkazdan kurtarıldı Hatay'da depremin 155'inci saatinde umutlar yeşermeye devam ediyor. 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu, enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
12.02.2023 Haberler
Binlerce canı kurtaran 112 ekipleri anlatıyor: Enkazdan çıkan bebek parmağımı emdi
Binlerce canı kurtaran 112 ekipleri anlatıyor: Enkazdan çıkan bebek parmağımı emdi Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde görev alan 112 ekipleri, enkazdan çıkarılan yaralıları sıkışan trafikte hastanelere yetiştirmek için zamanla yarışıyor. Ambulanstaki koltuklarda dinlenip, gelen anons ile enkaz başına koşan paramediklerden Burak Özarslan, Antakya'da 107 saat sonra enkazda çıkarılan bebeği unutamadığını söyledi. Bebeğin parmağını emdiğini belirten Özarslan, "O anda tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz" dedi.
11.02.2023 Haberler
Binlerce canı kurtaran 112 ekipleri anlatıyor: Enkazdan çıkan bebek parmağımı emdi
Binlerce canı kurtaran 112 ekipleri anlatıyor: Enkazdan çıkan bebek parmağımı emdi Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde görev alan 112 ekipleri, enkazdan çıkarılan yaralıları sıkışan trafikte hastanelere yetiştirmek için zamanla yarışıyor. Ambulanstaki koltuklarda dinlenip, gelen anons ile enkaz başına koşan paramediklerden Burak Özarslan, Antakya'da 107 saat sonra enkazda çıkarılan bebeği unutamadığını söyledi. Bebeğin parmağını emdiğini belirten Özarslan, "O anda tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz" dedi.
11.02.2023 Gündem
‘Yaşıyoruz  yardım getirin’
‘Yaşıyoruz  yardım getirin’ Depremde büyük hasar gören Hatay’da yolların kapanması nedeniyle ilçelere yardım ulaştırılamıyor. Enkazlardan ‘Yaşıyoruz, yardım getirin’ seslerini duyan vatandaşlar kendi çabalarıyla yakınlarını kurtarmaya çalışıyor.
7.02.2023 Gündem
‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’
‘Bizi yalnızca dayanışma kurtarır’ Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, Türkiye’yi yasa boğarken, oyuncu Orhan Aydın, Melisa Aslı Pamuk, Metin Zakoğlu ve Çağrı Çıtanak’ın aileleri de enkaz altında kaldı.
7.02.2023 Gündem
Çağrı Çıtanak'ın annesi enkaz altında
Çağrı Çıtanak'ın annesi enkaz altında AFAD merkez üssü Kahramanmaraş olan depremle ilgili bir güncelleme yaptı. Saat 04.17'de 7,4 olarak duyurulan depremin büyüklüğü 7,7 şeklinde revize edildi. Oyuncu Çağrı Çıtanak, Hatay'ı da etkileyen deprem sebebiyle annesinin enkaz altında kaldığını ifade ederek, yardım çağrısında bulundu.
6.02.2023 Cadde
Jandarma alıcı gibi davranıp, 2 tarihi eser kaçakçısını yakaladı
Jandarma alıcı gibi davranıp, 2 tarihi eser kaçakçısını yakaladı Şanlıurfa’da, Sümerler dönemine ait 3 heykeli alıcı zannettikleri jandarmaya 1,5 milyon dolara satmaya çalışan 2 şüpheli yakalandı.
5.11.2022 Gündem
Kültepe'den çıkarılan tabletleri çivi yazısıyla kile işliyor
Kültepe'den çıkarılan tabletleri çivi yazısıyla kile işliyor Kayseri’de, 16 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) emekli olan astsubay Ali Akargöl (53), 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş Karum'dan çıkarılan tarihi tabletleri, çivi yazısıyla kile işliyor.
24.08.2022 Gündem
Son göğe bakma durağı: Antalya
Son göğe bakma durağı: Antalya TÜBİTAK’ın düzenlediği Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nde son durağa gelindi. Antalya Saklıkent’te 22 yıl önce 1998 yılında başlayan serüven, iki yıldır orman yangınlarıyla nedeniyle verilen aranın ardından yeniden gerçekleştirildi.
23.08.2022 Gündem
‘Bürokrasinin tetiği Göbeklitepe’de çekildi’
‘Bürokrasinin tetiği Göbeklitepe’de çekildi’ Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Göbeklitepe Kültürü’nün önemini özetlerken, “Kentleşme, devletleşme, bürokrasi, ticaretin yanı sıra endüstri devrimine kadar olan her şeyin tetiği Göbeklitepe’de çekildi” ifadelerini kullandı.
26.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sümerler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.