Ton

Ton

Son dakika ton haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ton gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ton haber sayfamızda...

Ton

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34.961 ton haberi bulunmuştur.
Avrupa’nın enerji arzı güvenliğine Türk imzası
Avrupa’nın enerji arzı güvenliğine Türk imzası Kalyon İnşaat’ın yapımını üstlendiği Romanya’nın ‘Karadeniz Kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı’nda ilk boru dün törenle indirildi. Cevdet Yılmaz projenin Avrupa’nın enerji arzı güvenliğine katkısını vurguladı.
27.04.2024 Ekonomi
Gemilerdeki tuvalet atığı denize mi akıyor? Böyle kurtuluyorlar, 'gri ve siyah' şartı var
Gemilerdeki tuvalet atığı denize mi akıyor? Böyle kurtuluyorlar, 'gri ve siyah' şartı var Dünyada kişi başı yapılan günlük su tüketimi onlarca hatta bazı durumlarda yüzlerce litreyi bulabiliyor. Araştırmalara göre kullanılan suyun önemli bir kısmı da tuvalet ihtiyacının sağlıklı şekilde giderilmesi için kullanılıyor. Peki karada problem teşkil etmeyen kanalizasyon atıklarının açık denizde ciddi bir probleme dönüştüğünü söylesek... İşte binlerce kişiyi taşıyan gemilerin ardındaki gerçek.
27.04.2024 Yaşam
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni Kalyon Holding'in yapımını üstlendiği Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde kendisini ispatlamış bir ülke. Dünyada, Çin'den sonra ikinci konumdayız. İlk 250 firmadan 40'ı Türk şirketi. Romanya'da da son dönemlerde özellikle bunun bir ivme kazandığını görüyoruz. Şu anda 11 bir milyar dolar civarında bir müteahhitlik hacmine ulaşmış durumdayız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘Büyükşehir Belediyemiz Her Zaman Üreticinin Yanında Projesi’ kapsamında Çarşamba ilçesinde üreticilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı.
26.04.2024 Ekonomi
Gazze’de insani felaket: En az 34 bin 356 ölü
Gazze’de insani felaket: En az 34 bin 356 ölü İsrail’in 203 gündür bombalamayı sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34 bin 356’ya, yaralıların sayısı ise 77 bin 368’e yükseldi.
26.04.2024 Dünya
Avrupa’ya gümüş balığı ihracat ediliyor
Avrupa’ya gümüş balığı ihracat ediliyor Denize kıyısı olmayan ve bozkırın ortasında yer alan Yozgat’ın Çekerek ilçesinde barajda avlanan tonlarca gümüş balığı, başta Fransa ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Türkiye’de yeterince rağbet görmeyen gümüş balığını Avrupalılar çerez niyetine tüketiyor.
26.04.2024 Ekonomi
Açık alanda kayısı hasadı başladı
Açık alanda kayısı hasadı başladı Mersin’in Mut ilçesinde sofralık kayısı hasadı başlarken, bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor.
26.04.2024 Ekonomi
Çin'in altın tüketimi arttı
Çin'in altın tüketimi arttı Çin Altın Birliği verilerine göre Çin'in 2024 yılının ilk çeyreğindeki altın tüketimi artan güvenli liman talebiyle bir önceki yıla göre %5,94 oranında arttı.
26.04.2024 Uzmanpara
Şeker pancarı ekimlerine başlandı
Şeker pancarı ekimlerine başlandı Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturuyor.
26.04.2024 Ekonomi
İki yılda 72 kilo verdi! Görünler şok geçiriyor: Tüm sırlarını anlattı
İki yılda 72 kilo verdi! Görünler şok geçiriyor: Tüm sırlarını anlattı İki yılda büyük bir azimle 72 kilo verdiğini anlatan genç kadın, çektiği sosyal medya videosunda ince ve sağlıklı bir hayata uzanan sırlarını paylaştı.
25.04.2024 Dünya
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil Kuzye Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Hatta salı günü Libya'da uçaklar rötar yaptı. O kadar muhteşem bir çöl tozu oluştu. 'Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Haberler
Çilek üretimine başladılar: Yıllık kazanç hedefleri 5 milyon TL
Çilek üretimine başladılar: Yıllık kazanç hedefleri 5 milyon TL Ordu’da, aldıkları hibe desteği ile 6 dönümlük serada topraksız tarım uygulaması ile çilek üretimine başlayan çift, yıllık yaklaşık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor.
25.04.2024 Ekonomi
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Gündem
3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı
3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı.
25.04.2024 Ekonomi
BNP Paribas'ın ilk çeyrek karı düştü
BNP Paribas'ın ilk çeyrek karı düştü Euro Bölgesi'nin en büyük bankası BNP Paribas, ilk çeyrekte karında ve gelirinde düşüş bildirdi, ancak açıklanan sonuçlar analist tahminlerini aştı.
25.04.2024 Uzmanpara
‘Toz’lanıyoruz!
‘Toz’lanıyoruz! Çöl tozu bize de geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, çöl tozlarının bugünden itibaren başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde karşımıza çıkacağını söyledi.
25.04.2024 Gündem
18. GES yatırımı Bafra’da devrede
18. GES yatırımı Bafra’da devrede BİM, yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor.
25.04.2024 Ekonomi
Yerli susam için üretim hamlesi
Yerli susam için üretim hamlesi Migros, Türkiye’nin yerli susam üretiminde artış sağlamak ve yerel tarımı desteklemek için önemli bir adım daha atarak Pol’s iş birliğiyle ‘Yerli Susam, Yerli Üretim’ projesini başlattı.
25.04.2024 Ekonomi
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle İzmir'de de görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, çöl tozunun her yıl mart sonu ve nisan ayında oluştuğunu belirterek, astım ya da bahar alerjisi olanlar için maske önerisinde bulunarak "Pazartesiden itibaren yoğun çöl tozu geldi. Tamamen çöl tozu bulutu var. İzmir'de güneşi göremedik, ancak gördüğünüz ormanlar, yeşilliklerin hepsinin temelinde çöl tozu vardır. Çöl tozları yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
24.04.2024 Gündem
Libya'da gökyüzünün rengi turuncuya döndü
Libya'da gökyüzünün rengi turuncuya döndü Kuzey Afrika ülkesi Libya'da Sahra Çölü'nden gelen toz bulutunun etkisiyle gökyüzü turuncuya büründü.
24.04.2024 Haberler
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplantısı yapıldı
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplantısı yapıldı "Kazayı araştırıp ihmalleri ortaya çıkaracağız." diyen TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Konunun adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulması, ihmallerin ve kusurların ortaya çıkarılması için komisyon üzerine düşeni yapacaktır" şeklinde konuştu
24.04.2024 Gündem
Hangi besinler küflenince de yenir? Küçücük bir nokta görseniz dahi yemeyin
Hangi besinler küflenince de yenir? Küçücük bir nokta görseniz dahi yemeyin Her yıl milyonlarca ton yiyecek çöpe atılıyor. Bu durum evdeki bazı küflenmiş ya da renk değişimine uğrayan besinleri çöpe atmamızdan da kaynaklanıyor. Peki, her küflü besin çöpe atılır mı, hangileri tüketilebilir?
24.04.2024 Genel Sağlık
Soğan tarlada 17 TL'den alıcı buluyor
Soğan tarlada 17 TL'den alıcı buluyor Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bereketli Amik Ovası'nda soğan hasadı başladı. Sıcak havada zorlu şartlarda sökülen soğan tarlada 17 TL'den alıcı buluyor.
24.04.2024 Ekonomi
Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi
Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi Bakır fiyatları zayıf ABD doları ve güçlü talep görünümünün yardımıyla yükselirken, maden tarafındaki arz sorunları da destek vermeye devam etti.
24.04.2024 Uzmanpara
Bir rüyanın kapıları aralanıyor
Bir rüyanın kapıları aralanıyor Sanatçı Aida Mahmudova, Fırat Arapoğlu küratörlüğünde, Vision Art Platform’da “Bir Rüya Açılır / A Dream Unfolds” isimli kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.
24.04.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Ton ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.