Wwf-Türkiye

Wwf-Türkiye

Son dakika WWF-Türkiye haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan WWF-Türkiye gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan WWF-Türkiye haber sayfamızda...

Wwf-Türkiye

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 428 wwf-türkiye haberi bulunmuştur.
Yaşanabilir dünya için tartışmakla kalmayalım yol alan nesil olalım!
Yaşanabilir dünya için tartışmakla kalmayalım yol alan nesil olalım! "Yaşanabilir bir dünya istiyorsak daha güçlü adımları daha hızlı biçimde atmalıyız. Bunu yapabilecek son nesiliz. Herkesin hayatındaki alışkanlıkları acilen değiştirmesi, devletler ve şirketler üzerinde baskı kurması gerekiyor. Yoksa bu konuyu çok tartışan ancak yol alamayan nesil olarak tarihe geçeceğiz..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Azaltım var uyum yavaş
Azaltım var uyum yavaş Topraklar, milletler değişse de dünyanın dört bir yanındaki gençlerin iklim krizi endişesi aynı. COP28’e katılan Türkiye’nin iklim elçileri, iklim krizinin durdurulmasını, fosil yakıttan çıkılmasını, iklim adaletinin sağlanmasını istiyor.
15.12.2023 Gündem
Eski ‘cep’ten doğa için bağış çıkarıyor
Eski ‘cep’ten doğa için bağış çıkarıyor Vodafone Grubu’nun WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) ile başlattığı “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasına Vodafone Türkiye de katıldı.
11.12.2023 Ekonomi
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam "Türkiye'yi dünyanın beyaz eşya üretiminde teknoloji üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Ar-Ge ve dijitalleşmeye yapılacak yatırımlar ve bu kapsamdaki devlet teşvikleri uluslararası rekabette daha da öne çıkmamızı sağlayacak..."
10.11.2023 Milliyet Executive
Akdeniz’e nefes şamandıraları
Akdeniz’e nefes şamandıraları Akdeniz’de kıyı balıkçılığından elde edilen su ürünlerinin yüzde 80’ine yuva olan deniz çayırlarını korumak için “Akdeniz’e Nefes Programı” kapsamında Antalya’nın Kaş ilçesinde 100 şamandıra atıldı
5.11.2023 Dünya
Çocuklar doğa için kolları sıvadı
Çocuklar doğa için kolları sıvadı WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ve QNB Finansbank finansal desteği ile yürüttüğü ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’ kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler Ulusal Gençlik Konferansı’nda tanıtıldı.
6.10.2023 Çocuk
Çevre kirliliğine çözüm ürettiler
Çevre kirliliğine çözüm ürettiler QNB Finansbank, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Doğa Öncüleri Gençlik Programı” kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler tanıtıldı.
6.10.2023 Eğitim
Ofise ‘yeşil’ diploma
Ofise ‘yeşil’ diploma Yemeksepeti, attığı çevreci adımlarla WWF-Türkiye’den ‘Yeşil Ofis Diploması’nı almaya hak kazandı. Şirket, uygulamaya koyduğu sürdürülebilir dönüşümle, çevreci adımlarını hızlandırıyor.
25.08.2023 Ekonomi
Doğayla buluşma
Doğayla buluşma Şehir yaşamı çevreyle ilişkimizi kaçınılmaz olarak kısıtlıyor, doğa yalnızca “kaçış” rotalarının adresi oluyor. Oysa hem doğayı yakından tanımak hem de huzurlu vakit geçirmek üzere gündelik rutinlerimize ekleyebileceğimiz pek çok etkinlik var.
24.06.2023 Pazar
Türkiye kıyılarında saldırgan köpek balığı var mı?
Türkiye kıyılarında saldırgan köpek balığı var mı? Mısır’ın Kızıldeniz’deki turizm merkezi Hurghada, 7 Haziran’da bir kaplan köpek balığı, 23 yaşındaki Rus Vladimir Popov’a saldırmış ve öldürmüştü.
15.06.2023 Gündem
Denizler için gürültü kirliliği uyarısı: Öldürüyor, travmaya sokuyor
Denizler için gürültü kirliliği uyarısı: Öldürüyor, travmaya sokuyor Bugün Dünya Okyanus Günü. Dünya yüzeyinin yüzde 71’ini kaplayan okyanuslar, insansal etkilerle kirleniyor.
8.06.2023 Gündem
Baymak 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 135 büyüdü
Baymak 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 135 büyüdü Yenilenebilir enerji, doğa dostu ürünler ve dijital çözümlere odaklanarak iklimlendirme sektörünün geleceğine yön veren Baymak, büyümede hız kesmiyor. 2023’ün ilk çeyreğinde cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 135 artıran Baymak, aynı dönemde ihracatta da yüzde 30 büyüme gösterdi.
23.05.2023 Ekonomi
Doğa iyileşsin diye...
Doğa iyileşsin diye... Doğal Hayatı Koruma Vakfı, WWF-Türkiye, daha güçlü, sağlıklı ve afetlere dirençli bir Türkiye için karar vericilerin atması gereken en acil ve öncelikli adımları sıraladığı bir çağrıda bulundu.
6.05.2023 Gündem
Marmara Gölü için mücadele sürüyor
Marmara Gölü için mücadele sürüyor Yanlış su kullanımı ve tarım yüzünden kuruyan Manisa’daki Marmara Gölü’nü kurtarmak için dava açan sivil toplum kuruluşları, Gördes Barajı’ndan göle su verilmesini istiyor.
20.04.2023 Gündem
Büyük Menderes Deltası'nda kaçak açılan su kanalı kapatılıyor
Büyük Menderes Deltası'nda kaçak açılan su kanalı kapatılıyor Büyük Menderes Deltası'nda, kaçak uygulamayla açıldığı iddia edilen 1,7 kilometre uzunluğunda, 15 metre genişliğindeki su kanalı, sivil toplum kuruluşlarının itirazıyla, Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kanalın kapatılmasına yönelik kararının ardından doldurulmaya başlandı.
17.04.2023 Haberler
Büyük Menderes Deltası'nda kaçak açılan su kanalı kapatılıyor
Büyük Menderes Deltası'nda kaçak açılan su kanalı kapatılıyor Büyük Menderes Deltası'nda, kaçak uygulamayla açıldığı iddia edilen 1,7 kilometre uzunluğunda, 15 metre genişliğindeki su kanalı, sivil toplum kuruluşlarının itirazıyla, Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kanalın kapatılmasına yönelik kararının ardından doldurulmaya başlandı.
17.04.2023 Gündem
Yeşil iyileşmenin kodları
Yeşil iyileşmenin kodları Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerin toparlanması ve daha güçlü şekilde yeniden ayağa kalkması mümkün mü? Bunu, dünyada birçok afet bölgesinde “yeşil iyileşme” yoluyla sağlayan WWF-ABD Çevre ve Afet Yönetimi Programı Kıdemli Direktörü Anita van Breda’yla konuştuk.
2.04.2023 Pazar
190'dan fazla ülke katılıyor! 1 saat boyunca ışıklar kapatıldı
190'dan fazla ülke katılıyor! 1 saat boyunca ışıklar kapatıldı Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Eyfel Kulesi, Arc de Triomphe, Sacre Coeur, Bastille Opera Binası ve Hotel de Ville dahil olmak üzere 300'den fazla kamu binası iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için 1 saat boyunca ışıklarını kapatarak karanlığa gömüldü.
25.03.2023 Dünya
Bugün akşam ışıklar kayıplar için kapatılıyor
Bugün akşam ışıklar kayıplar için kapatılıyor Doğal alanların yok oluşu ve iklim krizine dikkat çekmek için her yıl mart ayının son cumartesi günü gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliğinde bu yıl, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına kapatılacak.
25.03.2023 Gündem
Halka arza aracılık için titiz inceleme
Halka arza aracılık için titiz inceleme QNB Finansinvest’in geçen yıl halka arzlara aracılıkta lider olduğunu belirten QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür, “Halka arza gelen şirketleri kredi verecekmişiz gibi detaylı bir şekilde inceliyoruz” dedi.
9.01.2023 Ekonomi
İstanbul adalarındaki hayalet balık ağları için yeni bir proje
İstanbul adalarındaki hayalet balık ağları için yeni bir proje Arçelik, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ile güçlerini birleştirerek denizel biyolojik çeşitliliği tehdit eden hayalet balık ağları sorununun çözümüne katkı sağlayacak ortak bir projeye imza atıyor.
14.12.2022 Ekonomi
‘Boğaz’da balık avı yasaklansın’
‘Boğaz’da balık avı yasaklansın’ İstanbul Boğazı’nda büyük teknelerle endüstriyel balıkçılık yapılması doğa severlerin tepkisine neden oluyor. Kireçburnu’nda kıyıya çok yakın avlanan gırgır teknelerinin, yasal olmasına rağmen balıkların göç yollarını kestiğini belirten doğaseverler, av derinlik sınırının Avrupa Birliği standardı olan 50 metreye çıkarılmasını talep ediyor.
27.11.2022 Gündem
JAWS’a Edremit’te koruma
JAWS’a Edremit’te koruma Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, yeni bir yönetmelikle aralarında büyük beyaz köpekbalığının da olduğu 7 türün avlanmasını, toplanmasını ve satışını yasaklaması bilim insanlarını sevindirdi.
2.10.2022 Gündem
‘Karbon salımı büyüyerek de düşer’
‘Karbon salımı büyüyerek de düşer’ Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle enerji arz sıkıntısı içindeki Avrupa Birliği’nin (AB) bir süre daha kömür ve fosil yakıtlarla kışı geçirme niyetini beyan etmesinin ardından, iklim savunucuları AB’nin iklim krizi mücadelesinde rotadan çıkmaması gerektiğini dile getirmeye başladı. Uzmanlar, savaşın ve yüksek enerji fiyatlarıyla yaşanan arz krizinin, bir kez daha fosil yakıtlardan çıkmanın gerekliliğini de kanıtlamış olduğunu vurguluyor. İklim savunucuları da fosil yakıtlara bir dönüş olmadığını, AB’nin uzun dönemde net sıfır hedefinde ilerlediğini vurguluyor.
1.09.2022 Ekonomi
‘İklim değişikliğine karşı sigorta önemli’
‘İklim değişikliğine karşı sigorta önemli’ Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan iklim değişikliği kaynaklı afetlerin, son yıllarda etkisini hızla artırmaya devam ettiğini, küresel iklim değişikliğinin getirdiği anormal ısı dalgalarının, özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklık ve kuraklık sonucu meydana gelen yangınların artmasına neden olduğunu belirten Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
25.08.2022 Sigorta

Benzer Haber Etiketleri

Wwf-Türkiye ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.