Son dakika çocuk sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk sağlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.452 çocuk sağlığı haberi bulunmuştur.
Oyuncak ayıyı yeni gibi yapıyor! Azıcık deterjan sökecek, fazla suya gerek yokÇocuğunuzun en yakın arkadaşı gibi yanında gezdirdiği, birlikte uyuduğu peluş oyuncakları, sizce yeteri kadar temiz mi? Peluş oyuncak ve oyuncak ayı nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız haberimiz yardımınıza koşabilir. Çocuğunuzun sürekli yakın temas halinde olduğu bu sevimli oyuncakları hijyenik tutmak için yapmanız gereken şey son derece kolay!
Duyan akın ediyor! Bu köyün suyunu içen doktor oluyor‘Bu köyün suyunu içen doktor oluyor' denilen köyden bugüne kadar 130 doktor yetişti. Köyün özelliğini duyan akın ediyor, köyde bulunan çeşmeden su içen vatandaşlar, çocuklarına ve akrabalarına da su götürüyor.
Bir kent diken üstünde! 8 çocuk birden zehirlendiKars’ta 8 çocuk zehirlendi. Tedavileri tamamlanan çocuklardan 6'sı taburcu edildi, 1'i müşahede altında diğerinin ise servisteki tedavisi devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Aslı Sezal Çubukçu ise uyarılanlarda bulundu.
Çocuklara karşı aşırı korumacılığın sonuçları nelerdir?Çocuklarımızı korumak, onlara sevgi ve güven sunmanın en doğal yollarından biridir. Ancak korumacılık ile aşırı korumacılık arasında ince ama önemli bir çizgi vardır. Korumacı bir yaklaşım, çocuklarımızın güvenliğini sağlarken aşırı korumacılık gelişimlerine zarar verebilir. Peki, korumacı eylemlerin çocuklarda bıraktığı etkiler neler olabilir?
Menenjite dikkat! Çocukların sağlığını tehdit ediyor: Bu belirtileri önemseyinBeyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit hayati tehlikeye de yol açabilen ciddi bir rahatsızlık. Uz. Dr. Pınar Karadeniz, menenjit ve menenjit aşısı hakkında bilgi verdi, ebeveynlere önemli önerilerde bulundu.
Otizm farkındalığına renkli dokunuşMedicana International İzmir Hastanesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle otizm konusunda farkındalık yarattı. Etkinlik boyunca çocuklar keyifli vakit geçirirken, katılımcılara otizm hakkında bilgilendirme yapıldı.
Çocuklarda diş ağrısı neden olur, nasıl geçer?Diş ağrısı, çocukların en sık yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Bazen bir anda ortaya çıkabilir ve çocuğunuzu huzursuz edebilir. Ebeveynler olarak diş ağrısını hafifletmek adına sizin için derlediğimiz tavsiyelere uyum sağlayabilirsiniz.
'Teknoloji kamburu' nedir? Çocuklar için alınabilecek bazı önlemlerGünümüzde çocukların büyük bir kısmı saatlerini telefon, tablet ve bilgisayar karşısında geçiriyor. Teknoloji her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da, uzun süreli ekran kullanımı çocukların duruşunu, omurga yapısını ve genel sağlığını olumsuz etkileyebilir. Peki, teknoloji kamburu nedir ve çocukların bedeninde nasıl değişikliklere yol açar?
Meteoroloji yeni harita yayımladı! Vatandaşlara çöl tozu uyarısı: Maskesiz çıkmayınMeteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu haritası yayımladı ve vatandaşları uyardı. Mali üzerinden gelecek ve tüm yurtta etkili olacak çöl tozu için maske takılmasında fayda olacağı belirtildi. Meteoroloji Mühendisi Dr.Güven Özdemir çöl tozuyla ilgili uyarılarda bulunarak "Bu hafta Türkiye’de Pazartesi gününden itibaren Salı Çarşamba Perşembe toz taşınımı söz konusu. Giderek artan bir toz taşınımı var. Bunun olumsuz etkileri nefes darlığı çeken, solunum yolu hastalığı yaşayan, astım hastası olanlar, çocuklar ve yaşlılar zorluk çekecekler. Bu nedenle maske takmakta veya dışarıya çok acil değilse çıkmamakta fayda var" dedi.
Her zaman takviye işe yaramaz! Demir eksikliği için en doğru vakitSon yıllarda dünya genelinde en yaygın mikrobesin yetersizliğinden biri olarak görülen demir eksikliği her üç kişiden birini olumsuz yönde etkiliyor. Çocuklar ve hamile kadınlar arasında daha yaygın görülen bu yetersizliğin giderilmesi için kullanılan takviyeleri almanın en doğru vakti ne zaman?
Çocukları öpmeyin! İki yaşındaki çocuğu HSV virüsü kör ettiHerpes Simpleks Virüsü (HSV) taşıyıcısı tarafından öpülen 2 yaşındaki Juwan görme yetisini kaybetti. Milliyet’e konuşan uzmanlar uyardı: ‘Binlerce virüs yetişkinlerde semptom vermez ama çocuklar için riskli olabilir, en tehlikelisi de herpes. Çocuklarınızı kimseye öptürmeyin, başkalarının çocuğunu da öpmeyin’
Çocuğa buzlu içecek tuzağı“Slush” da denilen parlak renkli buzlu içeceklerin içindeki gliserol adlı tatlandırıcının çocukları hastanelik ettiği ortaya çıktı. Bu çocuklarda bilinç kaybı gibi ağır semptomlar görüldü.
Çocuklara patates püresi yedirmek neden hata? Bir sebebi varmışAnne ve babalar çocuklarının her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmesini ister. Bazen iyi niyetle yaptığımız bazı tercihler, aslında onların sağlığı için pek de faydalı olmayabiliyor. Bunlardan birinin patates püresi olduğunu biliyor muydunuz?
Çocuklarda neden tik olur? Ailenin yaklaşımı nasıl olmalı?Tik bozuklukları genellikle 6-7 yaş civarında başlayan baş ve boyun bölgesinde belirginleşen göz kırpma, sıçrama, seğirme, başını sallama şeklinde olabilen istemsiz hareketlerdir. İstem dışı gerçekleşen hareketlere karşı ebeveynlerin yaklaşımları oldukça önemlidir.
Çocukların kalbe zarar veren beslenme hataları! Ağzına bile sürmesinSon zamanlarda giderek yaygınlaşan sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik ve obezite gibi sorunlar kalp hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Bu nedenlerin başında ise yanlış beslenme alışkanlıkları geliyor. Peki, çocuklarda kalbe zarar veren beslenme hataları nelerdir?
Sarılığı uzayınca şok gerçek ortaya çıktı! 90 günlükken ameliyat edildiDenizli’de yaşayan Selime İldam (26) ve Ali İldam (27) çiftinin ikinci oğlu 6 aylık Aslan Zeyd İldam, doğuştan safra kanallarının bulunmaması nedeniyle 3 aylıkken geçirdiği operasyonun ardından İzmir'de sağlığına kavuştu.
Yarım asırlık deneyim sınırsız hizmetİzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, 80 yılı aşkın bir süredir çocuk sağlığında liderliğini sürdürürken, her yıl artan kapasitesi ve uzman kadrosuyla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalara kaliteli sağlık hizmeti sunuyor.
Çocuklar için diş macunu seçerken nelere dikkat etmek gerekir?Çocuklar, yetişkinlere göre daha hassas olurlar. Yetişkinlerin üstesinden gelebileceği bazı sağlık sorunları, çocuklar için daha uzun süreçlere yayılabilir. Özellikle diş macunu kullanmaya başlayan çocukların katkı maddeleri ve kimyasal bileşenlerle temas etmesi, bu sorunları doğurabilir. Peki, çocukların diş macunu nasıl olmalıdır?
Ek gıdaya geçerken dikkat! Besin alerjisi, nezle ve grip ile karışabiliyorİlk 6 ay sadece anne sütünün yeterli olduğunu ancak anne sütü ile beslenen çocuklarda 6. aya girilmesiyle birlikte ek gıdaya başlanabileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Nükhet Pehlivanoğlu, ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı.
Çocukları obeziteden uzak tutacak! Cips ve çikolata yerine geçen alternatiflerÇocukların uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları ve günlük rutinleri hızlıca değişebiliyor. Bazı dönemlerde özellikle cips ve çikolata tüketimi artış gösterebilir. Uzmanlar, kilo almaya meyilli olan çocuklar için fast food yerine tüketebilecekleri alternatifleri anlattı.
Çocuk Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.